היטאצ'י, אשר הייתה הראשונה לחשוף את תוכניתה לפתח כוננים קשיחים המבוססים על טכנולוגיית ההקלטה האנכית (Perpendicular Recording) השיקה את סדרת הכוננים הקשיחים Travelstar 5K160. כך, הפכה היטאצ'י לחברה השנייה בעולם אשר מטמיעה בהצלחה את טכנולוגיה זו בכוננים בגודל 2.5אינץ'.
עם השקת סדרת ה-Travelstar 5K160 הקפיצה החברה את הנפח מ-100גיגה-בייט ל-160גיגה-בייט – הנפח הגדול ביותר לכונן קשיח בקטגוריה זו.
הודות לטכנולוגיית ההקלטה האנכית, הצליחה החברה לדחוס עד 80גיגה-בייט בפלטה אחת עם צפיפות מידע של 131.5גיגה-ביט לאינץ' מרובע. כך, סדרה זו מציעה את צפיפות המידע השנייה בגודלה מבין כונני ה-2.5אינץ' שקיימים היום בשוק. רק לשם השוואה, צפיפות המידע בסדרת ה-5K100 עומדת על 86גיגה-ביט לאינץ' מרובע. כמו-כן, הקפידה החברה לשמור על נתונים כמו זמן גישה ממוצע שעומד על 11מילי-שניות ואף הצליחה לשפר את נתוני צריכת החשמל של הכוננים.
הסדרה החדשה תכלול 5 כוננים קשיחים, החל מ-40גיגה-בייט ועד ל-160 גיגה-בייט, עם זכרון מטמון של 8 מגה-בייט. כל כונן מכיל עד שתי פלטות המסתובבות במהירות של 5400RPM.
הקטגוריה של כוננים קשיחים בגודל 2.5אינץ' ובמהירות סיבוב פלטות של 5400RPM מצליחה מאוד ונפוצה ביותר במחשבים ניידים. כעת, עם הצטרפותן של Xbox 360 ו-PlayStation 3 לרשימת המכשירים אשר עושים שימוש בכוננים קשיחים מסוג זה, אין ספק שהמכירות יגדלו אף יותר.
כפי שציינו קודם לכן, גם Seagate מציעה כוננים קשיחים בקטגוריה זו, אשר מתבססים על טכנולוגיית ההקלטה האנכית, עם סדרת ה-Momentus 5400.3 אותה השיקה בתחילת השנה. למעשה, שתי סדרות הכוננים הקשיחים של היטאצ'י ו-Seagate דומות מאוד מבחינת נתונים.
שיווק הסדרה החדשה יחל בקיץ, מחירו של כונן בנפח 160 גיגה-בייט יעמוד על כ-270$ בארה"ב ומחירה של ערכת שידרוג למחשב נייד יעמוד על כ-300$.
עוד ציינה החברה כי בכוונתה להמשיך ולהטמיע את טכנולוגיית ההקלטה האנכית בכל שאר קטגוריות הכוננים הקשיחים שלה. הקטגוריה הבאה אשר תזכה למעבר לשימוש בטכנולוגיה החדשה הינה קטגוריית כונני ה-1.8אינץ' והם יגיעו לשוק לקראת סוף שנת 2006.
טושיבה הקדימה אותה כאשר השיקה עוד בשנה שעברה כונן קשיח בגודל 40גיגה-בייט, ובתחילת השנה הגדילה את הנפח פי שתיים עם כונן קשיח נוסף.
נוסף על כך, הודיעה היטאצ'י כי סדרות הכוננים הקשיחים שלה בגודל 3.5אינץ', עברו מתיחת פנים משמעותית ביותר, בדמות הסדרות Travelstar 7K160 ו-Travelstar T7K500 החדשות, אשר יגיעו לשוק במהלך יולי.
היטאצ'י הייתה החברה הראשונה לייצר ולשווק כוננים קשיחים בנפחים 400גיגה-בייט ו-500-גיגה-בייט אם כי היא עשתה זאת במחיר מסויים. הכוננים התבססו על 5 פלטות, כאשר בכוננים מסוג זה הגודל המקסימלי המקובל הוא 4 פלטות. ככל שמספר הפלטות גדל הכונן הקשיח מתחמם ורועש יותר, כבד יותר ורגיש יותר לתקלות וכמובן יקר יותר לייצור.
בזכות היכולת של היטאצ'י לדחוס עד 160גיגה-בייט בפלטה אחת יכולה החברה לשווק כוננים קשיחים בנפח 400 ו-500גיגה-בייט תוך שימוש ב-3 פלטות בלבד. הכוננים הקשיחים בנפחים 320 ו-250גיגה-בייט יעשו שימוש ב-2 פלטות ואלו בנפחים 160 ו-80 גיגה-בייט בפלטה אחת בלבד. עד כה, אפשרות זו הייתה קיימת רק בסדרת ה-Barracuda 7200.9 של Seagate.
אין ספק שהיטאצ'י מראה נחישות רבה להפוך לאחת מן החברות המובילות בשוק. בשנים האחרונות, החברה משיקה סדרות כוננים קשיחים רבות, ואחת לכמה זמן מרעננת אותן עם חידושים ופיתוחים. אם היא תמשיך כך, Western Digital ו-Seagate צריכות להתחיל להיזהר ממנה, למרות שסביר להניח שכבר היום הן לוקחות אותה ברצינות רבה ביותר.
ומה אם המהירות?
כל הכבוד לכמות אבל 5400RPM זה עדיין איטי רצח.
מישו יכול להסביר מה זה בעצם הקלטה אנכית?
ל1 – זה לא איטי במונחים של משהו נייד
זה צריך לעבוד אחרי הכל… וזה נייד כמה שיותר מהר = יותר ויברציות ויותר רגיש לתזוזות. דגש במחשב נייד על המילה "נייד" ולא על קידוד וידאו.
ל-3 אם אתה לא מבין
כנס לכאן:
http://www.hitachigst.com/hdd/research/recording_head/pr/PerpendicularAnimation.html
וצפה בסרטון הנחמד והמושקע להפליא של חברת היטאצ'י.
אחריו אתה כבר בטוח תבין.