מבט מקרוב: מבנה פנימי ותוספות
המראה אשר מתקבל מתוך חלקו הפנימי של המארז שונה מעט ממארזים אחרים, גם מאלו אשר נמנים בקטגורית השוק הגבוה: ניתן להבחין בתעלת איוורור (או כפי שהתכונה נקראת במארז: "Air Duct"), אשר אמורה לסייע בקירור מערך כרטיסים רחב (עד שלושה כרטיסים) בעזרת מאוורר 120 מ"מ. ניתן לצפות שמיקומו לא יתאים לכלל לוחות-האם הזמינים בשוק, אך ימצא שימושי בקרב משתמשי קצה בעלי לוח-אם מתאים. יחד עם זאת, ניתן להבחין במכסה אשר ניתן להזזה בתחתית המארז, אשר תפקידו לאחסן כבלים מיותרים ולשמור על מראה נקי יותר. תוספות אלו מגיעות מקובעות ומוברגות אך ניתנות להסרה או להזזה, ואנו נדון בהן בהרחבה בהמשך.
במבט חטוף, המארז מרווח בבטנו באופן זהה למדי למארזים אחרים בקטגוריה, מה שמאפשר להכניס כרטיסים גדולים במיוחד אשר לא נתמכים במארזים אחרים בשל גודלם (כגון כרטיסי מסך דוגמת ה-AMD Radeon HD 6990 וה-AMD Radeon HD 5970), והכנסת קירורים מפלצתיים בגודלם. המרווח מקנה תמיכה בכלל התצורות הזמינות עבור לוחות-האם, מ-Micro-ATX, דרך ATX ועד E-ATX.
מבנה פנימי
בדומה לכל מארז אחר, בתוך המארז יכולנו למצוא את כלל הכבלים אשר מגיעים מחלקו העליון של המארז, עטופים ומהודקים היטב על מנת לשמור על מראה נקי בעת פתיחת המארז. כמו כן, חברת CoolerMaster דאגה לכלול חריצים רבים לצורך העברה נוחה של כבלים, עובדה מבורכת מאוד שיותר משמחנו לראות. בנוסף, מצאנו טבלה אשר ממוקמת בגוף המארז, תחת מקומו של לוח-האם, אשר מפרטת את מיקומם של הברגים בעת הברגה של כלל תצורות לוחות-האם.
בתמונות לעיל ניתן להבחין בשלל מאווררי המארז, ממאוורר ה-230 מ"מ לד הקדמי, דרך מאוורר ה-140 מ"מ בצד המארז, ועד למאוורר ה-200 מ"מ אשר ממוקם בצידו השמאלי של החלק העליון. המאווררים גדולים ומאסיביים מספיק, כאשר CoolerMaster מבטיחה מקסימום ביצועים עם מינימום רעש- נתון שאנו נבדוק בהמשך.
במבט על חלקו התחתון של המארז, ניתן להבין ש-CoolerMaster דאגה לשטח אוורור מספק בהחלט. כניסה של אוויר מחלקו התחתון של המארז אל תוך ספק-הכוח (כאשר זה מופנה כלפי מטה) מתאפשרת בקלות, בתנאי שהמארז עומד על ארבעת גלגליו. במידה ולא, האוויר יתקשה מעט לזרום אל תוך ספק-הכוח. התקנת ספק-הכוח באופן זה אפשרית בשל כך ש-CoolerMaster דאגו לספק תמיכה עבור כל מיקומי הברגים מכל הצדדים האפשריים.
כאשר אותו המכסה אשר מכסה את חלקו התחתון של המארז מוברג במקומו, ניתן למקם את ספק הכוח כך שכבליו יעברו דרך המכסה ישר אל לתוך חריצי המארז היעודיים לכך. אפשרות זו בהחלט מבורכת ובהחלט יכולה לתרום, אך במקרים מסויימים אף יכולה לגרוע; כאשר במצבים בהם ספקי כוח מסויימים אינם כוללים כבלים ארוכים מספיק, לא ניתן להעביר את הכבלים דרך החריצים ויש להוציאם דרך החריץ שבמכסה. ניתן למקם את המכסה באופן חופשי על ידי הברגת הברגים על המסילה במקום הרצוי.
נתמקד כעת בצידו של המארז, שם ניתן להבחין ב-9 חריצי ההרחבה. פירוק חריצי הרחבה נעשה באמצעות הוצאה של ברגים-לא-ברגים, אופציה אשר מאפשרת לנו להחזיר את המכסים במקרה הצורך. אופציה זו מוערכת גם-כן, שכן אם יש צורך בהחלפת מיקומו של כרטיס הרחבה ספציפי, ניתן לכסות חזרה את חריץ ההרחבה בכדי למנוע כניסה בלתי מבוקרת של אבק אל לתוך המארז.
עבודה עם המפרצים
עבודה עם התקנים במפרצי ה-5.25" קלה מתמיד, שכן במבט חטוף אפשר להבין שלצורך נעילה או שחרור של התקנים תואמים, נדרש מאיתנו בסך הכל ללחוץ על כפתור, אשר ינעל או ישחרר את ההתקן.
עבודה עם מפרצי ה-3.5" הפנימיים קלה אף יותר: כפי שנזכה לראות במארזים מודרניים, גם כאן ניתן לאחסן התקני 3.5" במגרות באופן מסודר. על מנת לפתוח מגרה ספציפית, יש למשוך את הידית לכיוון הנגדי, ולדחוף חזרה קדימה כאשר מעוניינים בסגירתה. במבט קצר, ניתן לראות שחברת CoolerMaster חסכה מאיתנו את השימוש בברגים, שכן על כל מגרה ישנם ארבעה תופסנים אשר עליהם יש ללחוץ או למשוך על מנת לקבע או לחילופין להוציא את ההתקן.
כמו במארז ה-CM690II, ובמארזים נוספים אחרים, גם כאן אנו עדים למגמה הולכת ומתגברת של תמיכה בהתקני SSD, אשר לא נמנעה מאיתנו גם כאן: במגרה העליונה ניתן למצוא מתאם עבור התקן בגודל 2.5", אשר ניתן לפירוק ולהסבה להתקן 3.5" רגיל.
במבט מבפנים, על מנת לאפשר את פעולתם של 2 מפרצי ה-3.5" הקדמיים, יש להעביר חיבור מולקס ו-SATA באופן פשוט. מגרות אלו מסוגלות להכיל בנוסף גם התקנים בגודל 2.5", כגון SSD, על ידי קיבוע ידני. אופציה מבורכת, שכן בניגוד לשאר המארזים, מארז זה מסוגל לנשוא כ-3 התקני SSD. בגב השלדה ניתן למצוא חריצי אוורור לצורך זרימת אוויר של ההתקנים בתוך המגרות.
במבט מבפנים, על מנת לאפשר את פעולתם של 2 מפרצי ה-3.5" הקדמיים, יש להעביר חיבור מולקס ו-SATA באופן פשוט. מגרות אלו מסוגלות להכיל בנוסף גם התקנים בגודל 2.5", כגון SSD, על ידי קיבוע ידני. אופציה מבורכת, שכן בניגוד לשאר המארזים, מארז זה מסוגל לנשוא כ-3 התקני SSD. בגב השלדה ניתן למצוא חריצי אוורור לצורך זרימת אוויר של ההתקנים בתוך המגרות.
צידו הימני של המארז אינו מכיל אופציות מיוחדות מבפנים, אך ניתן להבחין שנית במרווח העצום אשר מוצע לצורך העברת הכבלים. נזכיר בזאת את העובדה שהדלת הימנית בנויה באופן שמסוגל להכיל מספר גדול של כבלים.
ביקורת נחמדה
אבל לא ממש הבנתי איך מבריגים את הכוננים למגירות מלמטה??
וגם למה אין השוואה ל1200 של ANTEC?
DF85
באותו מחיר, ואני מאמין שהתמורה יותר טובה.
לדעתי לא שוס גדול.
מי שמוכן לשלם 200$ למארז לא יתקשה לשלם מעט יותר ולרכוש יצירה קלילה ויפיהפיה מאלומיניום. רמז… LIAN LI
כל הHAF סתם שוברים
לטכנאים את הגב 😉
אין על Antec…
חיווט
למרות כל תכונותיו לשל המארז עדייו לדעתי החיווט לא משהו …אתם צריכים להכין מדריך לחיווט נכון של מאיפה להשחיל את החוטים ולאן לאזק או לאגד כדי שיבואו מאחורי הלוח. נכון שכל לוח הוא שונה אבל עדיין תמתחו קו חדש בחיווט .
בנסוף לא הבנתי מהי הקופסא השחורה ליד הספק
ל-guyl3
כפי שצוין בביקורת, הספק בו עשינו שימוש כלל מספר כבלים ממש קצרים וגרם צוואר בקבוק די גדול בסידור הכבלים. כמובן שאפשר להגיע לתוצאה טובה בהרבה עם ספק אחר.
בנוסף, הקופסא שלא הבנת מה היא בדיוק באה לסייע במצב שלנו – התפקיד שלה הוא להסתיר את הכבלים העודפים מתחתיה בכדי לשמור על מראה נקי יותר.
בתור בעל מארז כזה
סידור הכבלים שעשיתם על הפנים
אולי זה בגלל הספק והחיוט שלו
לזה שאמר רק ANTEC ממש לא מסכים היה לי
P182 לפני זה והוא לא רק שהחליד אלא רמת הבניה גרועה בהשוואה לHAF
עיצוב וולגרי וילדותי במיוחד
בכמעט 200 דולר יש אפשרויות הרבה יותר מעניינות (ואלגנטיות) .
כמעט הקאתי ..