מבנה חיצוני
במבט ראשוני, מארז ה-HAF X אינו גדול כפי שחשבנו. למעשה, גודלו כשל מארז Full-tower סטנדרטי, ומשקלו כ-14 ק"ג בלבד לפני הרכבה, שתי עובדות מבורכות בשל כך שמארזי ה-Full Tower ברובם ידועים במשקלם הכבד ובגודלם המוגזם. מארז ה-HAF X עשוי מפלדה ופלסטיק קשיח, אשר במבט ראשוני נראה מעט זול עד אשר באים איתו במגע ומבינים שמדובר בחומר עמיד דיו.
חזית המארז
חזית המארז לא משאירה ספק על היותו חלק מסדרת ה-HAF. ניכר שגם מארז זה עוצב בסגנון המחוספס והקרבי-משהו אשר מזוהה עם סדרת מארזי ה-HAF. מארז ה-HAF X, בהשוואה לקודמו, ה-HAF 932, מגיע עם גימור מעט שונה אך בהחלט משאיר מקום לדמיון. חזית המארז מוקפת בצדדיה בפלסטיק קשיח ובמרכזה פלדה. בדומה למארזים נוספים מבית החברה, גם מארז זה בנוי מפלדה מנוקבת אשר מסייעת בתהליך זרימת האוויר מבחוץ אל תוך המארז.
בחלק העליון ניתן למצוא את הפאנל הקדמי, אשר מכיל חיבורי קול ומיקרופון (Front Audio ו- Front Mic), שני חריצי USB 2.0, יציאת IEEE 1394a, יציאת E-SATA ושני חריצי USB 3.0 אשר ניתנים להמרה חזרה ל-USB 2.0 במקרה הצורך. בנוסף, מתחת לחיבורים הנ"ל ניתן למצוא את נורית חיווי החשמל (Power LED) ונורית חיווי פעולת דיסק-קשיח (HDD LED).
מתחת לפאנל הקדמי ניתן למצוא ארבעה מפרצי 5.25" וזוג מפרצי 3.5" עבור דיסקים קשיחים. מפרצי ה-3.5" מכילים חיבורי מולקס ו- SATA מובנים, אשר מאפשרים להתקין דיסקים קשיחים באופן קל יותר ללא צורך בפתיחת דלת המארז. אופציה זו מעניינת ושימושית, אותה ראינו במארז ה-CM 690 II אשר סיקרנו ושמחנו למצוא אותה גם במארז זה- שכן ניתן לחבר ולנתק דיסקים קשיחים באופן תכוף ללא צורך בפתיחת המארז והתעסקות מיותרת עם הכבלים. עבור אותם משתמשים אשר מוצאים אפשרות זו כלא שימושית עבורם, מפרצי ה-3.5" ניתנים לפירוק ולהסבה למפרצי 5.25" נוספים. מפרצי ה-5.25" ניתנים להסרה בקלות על ידי דחיפה של קצוותיהם, כאשר מפרצי ה-3.5" הקדמיים דורשים פעולה דומה.
החלק התחתון של החזית, בדומה למארזי ה-HAF האחרים, הינו שלדה המסתירה מתחתיה מאוורר 230 מ"מ בעל תאורת לד אדומה וניתנת להסרה בקלות על ידי משיכה מלמטה, ללא צורך בהסרת החזית כולה. מדובר באופציה שימושית, שכן לא נדרש להסיר את כל חלקו הקדמי של המארז על מנת לנקות אותו מאבק. מעל לשלדה ניתן למצוא את הלוגו של CoolerMaster.
הסרת חלקו הקדמי של המארז מחייבת בהסרת חלקו העליון יחד, עובדה שמצאנו מעט לא נוחה. עם הפתיחה, אשר נעשית בעזרת דחיפה קלה של שיניים מתוך המארז, ניתן למצוא רשתות פנימיות אשר מצפות את כל חלקו הקדמי של המארז. מלבד הרשתות, פנים המארז מצופה גם במשטחי פלסטיק מנוקבים, אשר יחד עם המבנה המנוקב והרשתות שמתחתיו עוזרים להכניס אוויר אל תוך המארז יחד עם סינון אבק מבוקר.
החלק העליון
חלקו העליון של המארז מתחיל בכפתורים הראשיים, אשר אלו מוגנים מתחת למשטח אשר ניתן להזזה מצד לצד, אופציה אשר מצאנו שימושית בשל כך שעוזרת למנוע תאונות. פאנל הכפתורים כולל כפתור הדלקה גדול ולחיץ, כפתור הפעלה מחדש וכפתור ה-FAN LED, אשר מכבה או מדליק את תאורת הלד של המאוורר הקדמי. בהמשך ניתן למצוא משטחי אוורור נוספים שחושפים בסופם מאוורר נוסף בגודל 200 מ"מ. בדומה לחזית, גם משטחים אלו מעוצבים בצורה מנוקבת.
ביקורת נחמדה
אבל לא ממש הבנתי איך מבריגים את הכוננים למגירות מלמטה??
וגם למה אין השוואה ל1200 של ANTEC?
DF85
באותו מחיר, ואני מאמין שהתמורה יותר טובה.
לדעתי לא שוס גדול.
מי שמוכן לשלם 200$ למארז לא יתקשה לשלם מעט יותר ולרכוש יצירה קלילה ויפיהפיה מאלומיניום. רמז… LIAN LI
כל הHAF סתם שוברים
לטכנאים את הגב 😉
אין על Antec…
חיווט
למרות כל תכונותיו לשל המארז עדייו לדעתי החיווט לא משהו …אתם צריכים להכין מדריך לחיווט נכון של מאיפה להשחיל את החוטים ולאן לאזק או לאגד כדי שיבואו מאחורי הלוח. נכון שכל לוח הוא שונה אבל עדיין תמתחו קו חדש בחיווט .
בנסוף לא הבנתי מהי הקופסא השחורה ליד הספק
ל-guyl3
כפי שצוין בביקורת, הספק בו עשינו שימוש כלל מספר כבלים ממש קצרים וגרם צוואר בקבוק די גדול בסידור הכבלים. כמובן שאפשר להגיע לתוצאה טובה בהרבה עם ספק אחר.
בנוסף, הקופסא שלא הבנת מה היא בדיוק באה לסייע במצב שלנו – התפקיד שלה הוא להסתיר את הכבלים העודפים מתחתיה בכדי לשמור על מראה נקי יותר.
בתור בעל מארז כזה
סידור הכבלים שעשיתם על הפנים
אולי זה בגלל הספק והחיוט שלו
לזה שאמר רק ANTEC ממש לא מסכים היה לי
P182 לפני זה והוא לא רק שהחליד אלא רמת הבניה גרועה בהשוואה לHAF
עיצוב וולגרי וילדותי במיוחד
בכמעט 200 דולר יש אפשרויות הרבה יותר מעניינות (ואלגנטיות) .
כמעט הקאתי ..