עולם נייד
לאט לאט, מבלי שנרגיש (או שכן), כל העולם הולך לכיוון הניידות והמזעור. מחשבים נייחים הפכו לניידים, טלפונים שולחניים הפכו לניידים ואפילו הדברים היותר קבועים במקומם הפכו לניידים. אז מה הפלא שאפילו הדיסקים הקשיחים הפכו לניידים עם השנים?
על פניו, לא קל לנייד את הדיסקים הקשיחים. שלא כמו זכרונות פלאש, הכוננים הקשיחים מכילים חלקים נעים ודורשים מקסימום של הגנה מפני זעזועים ומתזוזה בזמן עבודה בכלל. לכן על מנת להפוך את הדיסקים הקשיחים לניידים יש צורך בלא מעט הנדסת אנוש מתוחכמת.
הסדרה הגמישה
חברת Seagate היא אחת מהיצרניות היותר ותיקות בשוק הדיסקים הקשיחים הניידים ובשוק הדיסקים הקשיחים בפרט, ולצורך ביקורת זו קיבלנו זוג כוננים חיצוניים מסדרת ה-GoFlex החדשה שלה, אשר אף עשתה לא מזמן עליה לארץ.
כונני ה-GoFlex של Seagate מתאפיינים בכמה מרכיבים עיקריים: ראשית, הם כוללים דיסק קשיח במהירות של 7200 סיבובים לדקה ומגיעים בנפחים מתקדמים של עד 4 טרה-בית. שנית, על מנת להפוך את חווית הניידות לבטוחה ביותר, כוננים אלו מצויידים בתוכנת גיבוי וסנכרון חינמית מבית Seagate.
זוג הכוננים שקיבלנו לביקורת זו הינם ה-GoFlex Desk המגיע בנפח של 2 טרה-בית, וה-GoFlex Ultra-Portable הכולל נפח של 1 טרה-בית. זוג כוננים אלו מתומחרים בארץ בממוצע עבור 1000 ו-700 ש"ח בהתאמה. בנוסף, הכוננים הללו מגיעים עם אחריות יצרן מלאה של 3 שנים.
על הנייר, זוג זה מבוסס על כונני ה-Barracuda של Seagate. המשותף לשניהם הוא חיבור USB 3.0 ותאימות מלאה למערכות הפעלה מסוג חלונות ו-Mac. חיבור ה-USB 3.0 כולל תאימות מלאה גם עם חיבור USB 2.0, אם כי, מן הראוי שמי שרוכש כוננים שכאלו יצטייד במערכת תומכת USB 3.0.
אחד מהפטנטים בהם מתהדרים כוננים אלו הינו החיבור הגמיש: בכונן זה ישנה הפרדה בין ממשק החיבור לבין הכונן עצמו, כך שלא רק ניתן להחליף בקלות את הממשק בלבד במקרה של נזק פיזי, אלא גם ניתן לשדרג אותו בעתיד או בהווה לחיבורים אחרים, כגון ה- Thunderboltהעתיד לבוא וחיבור FireWire 800, כמו כן גם USB 2.0.