בשבועות האחרונים נדמה היה שבשורת האוברקלוק חזרה אל השווקים הנמוכים יותר עם האפשרות להמהרת מעבדים שלא מסוג K. אך אינטל שמה לזה סוף ומסבירה מדוע
מאז הדור השני של מעבדי ה-Core, אי שם לפני 5 שנים, האוברקלוק הפך לנחלתם של השואפים לכך בלבד, כשכל הדגמים למעט אלו הממותגים באות K בדגמם אינם מאפשרים העלאה של המכפלה או תדר הבסיס – מה שנכון כלפי מעבדי ה-K גם כן, לפחות עד הדור הנוכחי.
בדור ה-Skylake באינטל בחרו להחזיר את היכולת לשנות גם את תדר הבסיס של המעבד (בקפיצות תדר קטנות ומדודות ליציבות מירבית), כפי שהיה נפוץ בעבר, עבור דגמי ה-K בלבד, על מנת לאפשר שילוב יחד עם הגדלת המכפלה לקבל ביצועי המהרה מיטביים.
עם זאת, לאחרונה התעוררנו לבשורה: יצרניות לוחות האם מצאו דרך לאפשר את ההמהרה דרך תדר הבסיס גם למעבדים שאינם משתייכים לסדרת ה-K, דרך מה שמסתמן כ'באג' בתכנון, מה שאומר במילים אחרות אפשרות המהרה גם למעבדים החלשים יותר. במדריך שלנו הצלחנו להביא מעבד פנטיום בעל תדר של 3.3 ג'יגה-הרץ עם ביצועים סבירים לתדר של 4.5 ג'יגה-הרץ עם ביצועים משוק המיינסטרים.
אבל החגיגה, אותה התחילה למעשה חברת ASRock (יחד עם חברת Supermicro), נגמרת, כאשר דווח שזו הורידה את אפשרות ה-Sky OC שלה בעדכון הטרי בהוראה של חברת אינטל, ואליה מצטרפות כל שאר החברות שהגדילו לאפשר אוברקלוק שכזה בלוחות שלהן. מיותר לציין שמי שכבר עדכן וביצע אוברקלוק שכזה לא יושפע עד אשר יבצע עדכון ביוס – פתרון לא נוח, ולא רק בשל החוסר עדכניות.
עבור משתמשים אלו, ועבור משתמשים מאוכזבים אחרים, אינטל מבהירה ומסבירה שביטול האפשרות נובע מכך שהיא אינה ממליצה אוברקלוק עבור מעבדים אלו, שלא תוכננו לעבוד תחת אוברקלוק. כמו כן, אינטל מדגישה שמעבדים בעלי המהרה שכזו לא יכוסו תחת כל אחריות מצידה.
עם תהיות של רבים בנוגע לצעד הנ"ל של חברת אינטל, זהו המצב – ואנחנו עדיין מקווים שהחברה תאפשר שנית בעתיד גם לבעלי מעבדים פשוטים יותר להאיץ את המעבד שלהם. אבל עד שזה יקרה, הכלל נשאר: אוברקלוק עושים עם מכפלה פתוחה, ועם מעבד K.
כרגיל אינטל יורקת על המשתמשים שלה. ביוס בד"כ לא מעדכנים אם אין סיבה מיוחדת כך שאין בעיה להישאר עם הגרסה הישנה.
מה שחבל פה זה שלא יהיו עידכונים נוספים של יצרניות לוחות האם שיוכלו לשפר את מה שכבר יש, את זה שכן אפשר לעשות אוברקלוק למעבדים הללו אינטל לא יכולה לקחת חזרה.
ועוד מילה לא במקום מצידם אני לוקח את המעבד ללא ה-K שלי וקורע לו את הצורה ב-OC אז כדאי שירגיעו.
Told you so…
מה שבאמת מעצבן / מבאס זה ש – AMD לא יכולה לנצל את העניין וכן לאפשר המהרה
במעבדים מתוצרתה.
OC זה למשועממים.
(למעט לצורך הסרת צוואר בקבוק בנייחים ישנים וכדו').
מה שמעניין שאינטל למעשה אומרת שהמעבדים הללו לא נועדו להמהרה ולכן לא ייקבלו אחריות, האם מכך נובע שמעבדי K כן יקבלו אחריות לאחר המהרה? כי אם כן זה צעד מעניין ואפילו הגיוני.
@k534d, זה תמיד היה ככה.
עניין ביטול האחריות הוא סוג של הפחדה לא יודע כמה זה מעשי לעלות על זה בפועל בלי נזק פיזי, סביר שאם מישהו יממש אחריות על מעבד בחנות נורמלית לא תיהיה לו בעיה.
סביר שזה פשוט גורם לאינטל לחשוש מגל של RMAים בגלל שבאמת זה מסוכן להמהיר בלי יכולת לנטר טמפרטורות וגם לא ממש בריא שהמעבד תמיד יעבוד במתח מירבי של OC ועד כמה שידוע לי זה המצב כרגע.
העניין שבגלל שהם כבר עשו את הפדיחה שלהם, הם יכלו לזרום עם זה בדור הנוכחי במקום לתקוע מקלות בגלגלים, ואפילו לנסות לעזור לשפר את זה, שוב כי זה מצב נתון אי אפשר לבטל את זה, ובדור המעבדים הבא לבטל את זה, אבל שאין תחרות בשוק ואין אלטרנטיבה ראויה אפשר לעשות מה שרוצים…
סוף סוף חסמו את השטות הזו.
כל מעבד היום מתמודד על המשימות הכי קשות אפילו המעבדי I3.
למה שמישהוא ירצה להמהיר את המעבד, בשביל 10 אחוז שלא מורגשים. סתם מיותר.
כולם פה מגיבים כמה OC בימינו זה מיותר… אז מה? לרוב עושים בשביל הכיף או הספורט. והחסימה הזאת רק מראה כמה לאינטל יש שליטה על כולנו במונופול שלה.