הכתבה המקורית: מחיר הזכרונות הדינאמיים בחנויות המקוונות ממשיך לרדת – ויש גם הזדמנויות מרשימות לרכישת כרטיסי microSD להרחבת נפח האחסון שלכם בסמארטפונים וטאבלטים למיניהם
מעוניינים להרחיב את נפח האחסון במערכת המחשב שלכם או לבנות אחת חדשה ומשוכללת? כעת יש להם הזדמנות לעשות זאת במחיר זול משמעותית מכל מה שראינו עד כה, תודות למבצע בחנות הבינלאומית המקוונת של Newegg.
מודול זכרון DDR4 מסדרת Aegis של חברת G.Skill, בנפח של 16GB ובמהירות יפה של 2,666MHz – מוצע לרכישה בעבור 264 שקלים בלבד, שנמצאים מתחת לרף הפטור הישראלי ממע"מ, כך שהמחיר הסופי יחד עם משלוח עד הבית מגיע ל-304 שקלים, וזה דיל שקשה מאוד להתעלם ממנו. כמובן בעם מערכות מודרניות הפועלות בערוצי זכרון כפולים מומלץ בהחלט לבצע רכישה של זוג זכרונות שכאלה בנפרד, בכדי להנות גם מהמחיר הקורץ וגם מיתרונות המהירות והנפח של זכרון בערוץ כפול – אם אתם זקוקים ל-32GB של RAM או אף יותר מכך, זו ההזדמנות שלכם.
דילים מעניינים נוספים שזמינים ברשת ממש עכשיו כוללים כרטיס microSD להרחבה מדגם Evo Select של חברת סמסונג בנפח של 256GB ובמחיר של 47.04 דולר בלבד כולל משלוח לארץ, כלומר כ-175 שקלים – וגם כרטיס microSD מדגם Ultra של חברת Sandisk בנפח 400GB במחיר סופי של 75.11 דולר כולל משלוח, שהם 275 שקלים לערך.
אלו שזקוקים לנפח המירבי הזמין כיום, עדיין במחיר משתלם עד מאוד – יוכלו לבחור בכרטיס microSD של חברת Lexar בנפח 512GB ועם תמיכה בתקן ה-A2 App Performance המתקדם בעבור 132.89 דולר כולל מע"מ ומשלוח, 485 שקלים המהווים את העלות הנמוכה ביותר עד היום לנפח שכזה.
לסיום, נזכיר פעם נוספת את כונני ה-SSD של אינטל מסדרת ה-660p, שממשיכים לשבור את כל השיאים בקטגוריית ה-NVMe – עתה עם מחיר סופי של 77.43 דולר (285 שקלים לערך) בלבד לנפח של 512GB, מחיר של 143.59 דולר (520 שקלים) לנפח טרה-בייט אחד ומחיר של 266.2 דולר (965 שקלים) לנפח 2 טרה-בייט. זול יותר מרוב כונני ה-SATA באשר הם.
עדכון: כונן SSD מדגם Plus של סאנדיסק הופך לזול ביותר עד היום בקטגוריית נפח של חצי טרה-בייט – 480GB במחיר סופי של 57.58 דולר כולל משלוח עד הבית, כלומר כ-210 שקלים בלבד.
הכל טוב ויפה, וזה טוב שאנו רואים התחלה של הנחות לזכרונות RAM, אך לפי הכתבה הזאת מה שאני רואה זה שהם כמובן התחילו עם הנחות לזכרונות הפשוטים שבפשוטים, ז"א תדר מהנמוכים שקיים (2,666), בעלי גוף קירור (צלעות קירור) גם כן מהפשוטים שיש, נפח כל מודול רק 8GB ואין 16GB לכל מודול וכו'.
שוב, זה טוב שהתחילו ההנחות לזכרונות RAM, אך בינתיים לכאלו שלא יתאימו לכולם, במיוחד לאלו שרוצים זכרונות יותר "רציניים", יותר "איכותיים" ועם פרמטרים יותר מרשימים להרכבת מערכות מחשב שלא בהכרח רק בתקציב נמוך אלא גם למערכות בתקציב בינוני ומעלה.
מי שמרכיב מערכת מחשב זולת תקציב או רוצה לשדרג זכרון RAM במערכת הקיימת ולא לרוקן לגמרי את ארנקו – המבצע הזה יתאים לו, כל השאר – ימשיכו בינתיים לקנות במחירים הסטנדרטיים.
אני באמת מקווה לטובת כולנו שהנחות כמו אלו יתחילו לטפטף גם בכרונות RAM יותר "רציניים" עבור בניית\שדרוג מערכות מחשב שגם בתקציבים בינוניים ומעלה…
ותודה על הכתבה 🙂
אתה מציג את זה כאילו שמדובר בהנחות רק לדגמים ש"כמעט אף אחד לא רוצה", ושהרוב המוחלט מחפש זכרונות מהירים יותר ועם "קירור מיוחד" וכו'…
בפועל זה בדיוק הפוך – 99% מהלקוחות לא רק שזה לא מעניין אותם, הם אפילו לא יודעים מה המהירות הזאת אומרת! (אגב, ספויילר… היא לא אומרת כמעט כלום) ועבורם, שהם כאמור הרוב המוחץ, זאת בשורה נפלאה.
רוב האנשים דווקא קונים את הזיכרונות ה"פשוטים" יותר כאמור. אגב, אני עם זיכרונות "פשוטים" מאוד, עם צלעות קירור הכי "פשוטות" שיש, (שאגב צלעות קירור זה שטויות במיץ), במהירות סטוק 2400, מומהרים ל3200. אני גם די בטוח שאם אנסה אצליח להמהיר אותם עוד, אבל אין לי סבלנות לעשות בדיקות יציבות וזה גם ככה בקושי משפיע על הביצועים במעבדי אינטל.
כשבאים לשלם הוא מציג דרישה לעוד 40 ש"ח מעמ ככה שהמחיר הסופי יוצא 350 ש"ח
כשתגיע אל מסך בחירת אמצעי התשלום שלך המע"מ יופחת, והמחיר הסופי שיתקבל יהיה 305 שקלים.
לפני 6 חודשים המחיר של הזיכרון הזה הייה יותר מכפול…..אחלה מחיר.
לשמחתנו הרבה, יש אנשים שמוכנים לשלם עשרות אחוזים יותר על "זכרונות 'רציניים'", שתקעו עליהם גוף קירור אדום, ומביאים להם שיפור של 0.5% בביצועים – וכך להנות ממחיר "מסובסד" עבור זכרון "פשוט" שמביא תועלת זהה לחלוטין (מינוס עשיריות האחוז).
דווקא מנפחים מאוד מאוד את הנושא של SSD לעומת הזיכרונות. SSD של היום עדיין עובד כמו צב על חיבור SATA של 3 גיגהביט בלוחות בני 13 שנה. לא מרגישים שום הבדל לעומת HDD של 7200 סל"ד. תוספת זיכרון כפולה דווקא הופכת את המחשב הישן מצב לסוס מהיר
גם במחשב חדש לחלוטין הרגשתי שיפור עם SSD רק בקיצור הזמן להופעת הלוגאין של ווינדוז (במקום 30 שניות התקצר ל-17 שניות). אבל בתוך ווינדוז לא קיים שום הבדל לעומת HDD בהפעלת תוכנות ומשחקים. המעבדים ממשיכים להיות צוואר בקבוק ואבן ריחיים על המחשב.
זה לא נכון.. ההבדל בין ssd ל hdd רגיל הוא משמעותי וברור לעין בכל פעולה במחשב.
מבחינת כמות זיכרון, דווקא שם אין שום הבדל כל עוד בשני המקרים יש מספיק. כלומר, אם המחשב שלך צורך בשיא 6 ג'יגה זיכרון לצורך הדוגמה, אז לא יהיה שום הבדל בין אם יהיה לו 8 ג'יגה זיכרון, או 16 ג'יגה או אפילו 64 ג'יגה. זיכרון פנוי = זיכרון מבוזבז.
זה לא בהכרח נכון.
יכול להיות שעם יותר זכרון ניתן להקטין את הswap file ואז מערכת ההפעלה תלכוד יותר קבצים בקאש של הזכרון.
מה שמופיע בstandby בresource monitor.
יכול להיות שזה יקרה גם בלי להקטין את swap file.
אפשר גם ליצור ram disk.
אני מדבר על מצב שבו יש לך יותר זיכרון ממה שהמערכת צורכת – כלומר היא לא משתמשת ב-swap file (אפשר גם לבטל אותו לגמרי בהגדרות אם רוצים), ואם היא היתה רוצה ללכוד יותר קבצים בקאש היא היתה עושה את זה כבר קודם…
בשורה התחתונה יש כמות אבסולוטית של זיכרון שהמחשב צורך, ואם יש לך אותו – אז תוספת של זיכרון נוסף מעבר לזה פשוט לא תשנה כלום. זאת הכוונה.
אגב זה לא מספר תגובה, זה דירוג…
תודה תיקנתי.
כל עוד לא יגיבו זה יהיה נכון…..