יצרנית הציוד ההיקפי המפורסמת Cherry מציגה את העתיד של התחום, מנקודת המבט האישית שלה: עכבר שיאפשר לכם כניסה ביומטרית מאובטחת למערכת ללא צורך באמצעים חיצוניים נוספים
אפל ומיקרוסופט אמנם עשויות לטעון שיש להן טכנולוגיות ויזואליות לא פחות טובות ואמינות, אך נראה כי לסורקי טביעות האצבע הוותיקים בכל זאת נותרה קהילת אוהדים בלתי מבוטלת בתחום הגישה המאובטחת למחשבים ושאר מכשירים חכמים אישיים – ואחרי שהתרגלנו לראות את העיגולים והמרובעים הקטנים הללו כמעט בכל סמארטפון ובכל קטגוריית מחיר בשוק, ואף התחלנו לראות אותם מובנים כחלק ממשטח המגע בשלל מחשבים ניידים, יתכן כי השלב הבא יהיה למצוא אותם גם בעכברי המחשב שלנו.
חברת Cherry הקוריאנית, שמוכרת בעיקר תודות למנגנוני הלחיצה המכאניים אותם היא מפתחת עבור חלק גדול ממקלדות הגיימינג בשוק, מציגה עכבר חדש שמיועד הפעם דווקא לשוק העסקי, עם חיישן אינפרא-אדום אופטי בעל דיוק נאה של 1,375DPI (נקודות לאינץ׳ רבוע) – ובעיקר עם סורק טביעות אצבע שמובנה בחלקו הקדמי, מתחת לגלגלת, שמאובטח בתקן AES של 128 ביט.
החיישן המדובר תומך בטכנולוגיית Windows Hello של מיקרוסופט בחלונות 10, ומיועד לספק יכולת כניסה מאובטחת נוחה וזמינה במיוחד למערכת המחשב – מבלי להוריד את היד מאמצעי השליטה הראשי עבור רוב המשתמשים, ובתור תוספת אפשרית למצלמות אינפרא אדומות עם יכולות זיהוי פנים שמובנות בחלק מהמערכות שתעניק שכבת הגנה נוספת.
עכבר ה-MC 4900 יוצע עם כלי פיתוח ייעודיים שיוכלו לאפשר שילוב של היכולות הביומטריות שלו גם במערכות הפעלה שאינן חלונות 10 (MacOS והפצות לינוקס, למשל), וישא תג מחיר מומלץ של 110 יורו או 130 דולר שהוא בהחלט לא זול עבור שום עכבר, ובפרט אחד בחיבור חוטי ובעל עיצוב ומראה גנריים למדי – אך המשמעות המרכזית כאן היא עצם הוכחת היכולת לשילוב חיישן טביעות בתוך אמצעי ההצבעה הממוחשב שלנו, ולא התחרותיות של Cherry מול יצרניות גדולות ומבוססות הרבה יותר.
מדובר בשילוב מקורי ומרענן למדי, ואנחנו ממש לא נופתע אם מדובר בסנונית ראשונה לטרנד שעוד יאומץ בידי כל שאר השחקניות, אשר יחלו להשקיע מאמצים בלשכנע אותנו כי סורק ביומטרי בעכבר הוא פתרון אבטחת המידע האולטימטיבי עבורנו. מסכימים איתנו, או מאמינים שזה גימיק אשר ייעלם במהירות? שתפו בתגובות.