למרות שענקית התוכנה מרדמונד כבר פרסמה את דרישות המינימום למערכת ההפעלה העתידית שלה, חלונות 8, כבר בחודש דצמבר בשנה שעברה, יש לנו כמה עדכונים והבהרות שקיבלנו רק בתערוכת ה-CES השנה.
דרישות החומרה מתיחסות לא רק לחלקי העיבוד אלא גם לעיצוב ולנתונים הפיזיים של כל טאבלט עליו מיקרוסופט תאשר להריץ את מערכת ההפעלה, ממש כמו ההגבלות שהיא מטילה על יצרני הסמארטפונים שמריצים את מערכת ה-Windows Phone 7.
לפי רשימת דרישות המערכת, טאבלטים מבוססי שבב ARM לא יוכלו לכבות את אפשרות "ההפעלה הבטוחה" ולכן לא יוכלו, לדוגמא, להריץ מערכת אנדרואיד לצד מערכת החלונות. עם זאת, אנחנו בטוחים שהגבלה זו עתידה להפרץ מייד עם שחרורם של טאבלטי חלונות 8 לשוק.
שילוב הכפתורים Ctrl+Alt+Del יוחלף בטאבלטים בשילוב של כפתור החלונות עם כפתור ההדלקה. כמו כן, על כל הטאבלטים בעלי שבב NFC לשאת סימון על-גבי המכשיר עצמו שיציין את המיקום הפיזי של השבב ויאפשר למשתמשים שימוש פשוט יותר באפשרויות שלו.
לפי חברת Synaptics, על כל מסך מגע לתמוך ב-5 נקודות מגע בדיוק, לא פחות ולא יותר, ולהציג רזולוציה של 1366×768 פיקסלים לפחות.
באשר לעיצוב החיצוני, על כל טאבלט להכיל כפתור הדלקה כיבוי, כפתור "חלונות", כפתור נעילת סיבוב אוטומטי של המסך וכפתורי שליטה פיזיים על עוצמת השמע. בנוסף, המכשיר חייב להכיל חיבור USB, רמקול חיצוני, קישוריות
בלוטות' 4.0, שבב Wifi, ג'יירוסקופ, מד תאוצה ומצלמה בעלת חיישן שיכול לצלם וידאו ברזולוציה של 720p.
בלוטות' 4.0, שבב Wifi, ג'יירוסקופ, מד תאוצה ומצלמה בעלת חיישן שיכול לצלם וידאו ברזולוציה של 720p.
?Attack of the clones |
הדרישה האחרונה של מיקרוסופט מתייחסת למקום הפנוי שעל המכשיר ומציינת כי לטאבלט צריך להיות נפח אחסון פנוי בנפח של 10 גיגה-בייט לפחות, זאת לאחר התקנת מערכת ההפעלה עליו יחד עם כל העדכונים הרלוונטיים.
ההגבלות של מיקרוסופט אמנם יוצרות אחדות ו"תו תקן" כלשהו אותו היא דורשת ליישם מפרטנרי החומרה שלה, אך בסופו של דבר אנחנו מקבלים מוצרים משובטים מיצרניות שונות. הגבלות דומות מטילה מיקרוסופט גם על יצרניות המכשירים הסלולריים שמבקשות להתקין על המכשירים שלהן את מערכת ההפעלה Windows Phone 7, והתוצאה היא מגוון מכשירים משובטים כאשר ההבדלים בניהם מסתכמים בחיישן המצלמה וגודל המסך.
מה אתם חושבים על "תו התקן" של מיקרוסופט? האם הוא יביא לנו שורה של טאבלטי חלונות 8 איכותיים או רק יהרוס את התחרותיות בשוק?
ספרו לנו בטוקבקים ובפורום סלולר וטאבלטים.
אז אמרו
בתערוכת build השנה חילקו טאבלט של אסוס עם חלונות 8 מותקן עליו שתומך ב 8 נקודות מגע ולא 5
גם ליצרני הטאבלטים יש דרישות
שהמערכת לא תיתקע
שלא תקרוס כל שניה
שלא תפגע בביצועים
שלא יהיה לה ממשק מעצבן
שלא תהיה כבדה ומסורבלת
שלא תמציא "טכנולוגיות חדשות" כל 5 דקות
שלא תחרוג מתקנים
שלא תעשה את המוות למפתחים
שלא תהיה עלובה כמו כל המערכות הקודמות
בקיצור, שלא יקראו לה וינדוס..
כל הכבוד
כל הכבוד למייקרוסופט, ככה צריך לעשות למי שמנסה להכניס מערכת הפעלה של Desktop לתחום שהיא לא מתאימה לו.
ככה כולם ישתמשו באנדרואיד.
כבר היינו בסיפור
הזה שהם אמרו מינמום הדרישה למערכת ההפעלה שלהם ופשוט זה לא עבד טוב והיו הרבה תלנות והבה מחשבים חדשים החזרו ביגלל זה והחברות תבעו אותם על חוסר התאמה לדרישות המינמום שהם פירסמו וזה יצר להם כאב רואש לפחות עכשוו לנו הצרכנים זה טוב לא ימחרו מוצרים זולים שלא עושים את העבודה וגם עם המינימום לא יעבוד טוב אז כולם יחזרו את המוצרים וזה בלאגן אחד גדול למיקרסופט וליצרנים
מה פתאום?
לא נסכים לעולם לוותר לא על Control-Alt-Del, ולא על Blue Screen of Death.
בדיוק כמו בטעם המקורי של קוקה קולה – לא מחליפים נוסחה מנצחת!!!