כמה ימים אחרי ההשקה המרשימה, הפרטים הטכניים אודות מוצרי הדגל החדשים של AMD לשוק העיבוד הגראפי מתחילים להתבהר, ואיתם מגיעות גם תוצאות מבחני ביצועים ראשונות ומבטיחות
מסיבת ההשקה שערכה AMD לדור כרטיסי המסך החדש שלה השבוע סיפקה לנו הצצה ראשונה לכרטיס ה-Fury X שמוביל את הרשימה עם ליבת Fiji מלאה ואימתנית, אך בניגוד להשקות דומות בעבר הפעם לא ראינו ביקורות מוכנות מראש שמתפרסמות בצורה מאורגנת במקביל להכרזה – מה שבסופו של דבר השאיר אותנו עם כמה סימני שאלה, בראש ובראשונה לגבי הביצועים שיספקו לנו בפועל 4,096 יחידות ביצוע עם 4GB של זכרון HBM ברוחב פס חסר תקדים.
עתה, מספר ימים אחרי, התמונה מתחילה להתבהר. ביקורות רשמיות עדיין אין (הן יגיעו בשבוע הבא, במקביל להשקה הרשמית ב-24 ביוני), אך פרטים טכניים מורחבים ועדויות ראשונות לביצועים דווקא יש.
רוב התוצאות שיש לנו מגיעות מתוך מסמכים רשמיים מודלפים של AMD עצמה, והחלק האחר מתוך מבחני ביצועים שאמינותם לא בהירה במאה אחוזים, על כן באופן טבעי יש להתייחס לכל מה שרואים עם קורט של ספקנות – אך בשורה התחתונה, נראה כי ה-Fury X אכן יציע תחרות צמודה מאוד הן ל-GeForce Titan X והן ל-GeForce GTX 980 Ti, ואף יעפיל עליהם בחלק מן המקרים.
התחרות צמודה מאוד, אך ה-Fury X מוביל כמעט בכל מצב – לפי בדיקות של AMD
לא בטוח שנוכל להכריע מי מהשלושה האלו זכאי להיות מוגדר ככרטיס החד ליבתי העוצמתי ביותר בעולם למשך השנה (או קצת פחות) הקרובה, אך עצם העובדה שב-AMD הצליחו להדביק פער גדול כל כך שפתחה NVIDIA בשנה וחצי האחרונות היא מרשימה מאוד – על אחת כמה וכמה כשלוקחים בחשבון צריכת הספק ממוצעת מוצהרת של 275 וואט עבור ה-Fury X, שלא רחוקה מדי מהמעטפת התרמית של המתחרים מ-NVIDIA שניצבת על 250 וואט.
עוד תוצאות מבחני ביצועים שאינן מגיעות ישירות מ-AMD מציירות מצב אופטימי מאוד עבור היצרנית האדומה, אם כי גם במקרה הזה האובייקטיביות והמהימנות אינם מוחלטים מבחינתנו
מעטפת תרמית וצריכה ממוצעת הם כמובן מונחים שונים ועל כן את ההפרשים בצריכת ההספק נוכל לאמוד ולבחון רק בפועל, אך בכל זאת נראה כי מדובר בקפיצת יעילות מרשימה אל מול ה-Radeon R9 290X וה-Radeon R9 390X, שמאופיינים גם הם בצריכת הספק של 275 וואט.
כבר עתה ניתן להעריך בזהירות כי בזירת הגיימינג, ביצועים עדיפים של ה-Fury X או ביצועים עדיפים של ה-GTX 980 Ti (שלרוב יסתכמו בתוספת של אחוזים בודדים אל מול המתחרה הישיר) יקבעו בעיקר לפי זהות היצרנית שתמכה וסייעה בפיתוח אותו כותר ספציפי – כש-AMD תקבל באופן טבעי 'זריקת מרץ' בכותרים שלה, ואילו NVIDIA מנגד תוביל אצל שותפותיה.
לסיכום, אנחנו נשאל אתכם את השאלה המתבקשת – Radeon R9 Fury X או GeForce GTX 980 Ti, מה הבחירה שלכם?
אנחנו ממתינים בעניין ובקוצר רוח להשקה ב-24 ביוני, ואתם?