היגוארים של AMD צפויים לתת לחברה יתרון על האטומים של אינטל. האם ההבטחה הגדולה תוביל גם להצלחה גדולה?
יכול להיות שכבר כתבנו את זה פעם או פעמיים (או מיליון, תלוי כמה זמן אתם קוראים שלנו), אבל הזמנים כרגע קשים בתחום המחשוב האישי. המכירות בהאטה והפוקוס עבר למכשירים ניידים מגזע כזה או אחר. גם באינטל הגדולה וגם ב-AMD מתכוננים בשקדנות לשינויים האלה, בתקווה שלא יערבו נדידה מוחלטת מסט הפקודות x86 על נגזרותיו ל-ARM.
כשבאינטל השיקו את מעבדי ה-Atom הראשונים, הייתה זו מהפכה רבתי. אלו היו ניידים קטנים מאוד וזולים מאוד, שסיפקו את הביצועים הדרושים לגלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס וצפיה בסרטים (אפילו HD, במידה והייתה שם האצת חומרה מבית NVIDIA או AMD) למרות נחיתות טכנית בדמות ביצוע ההוראות שהתקבלו ממערכת ההפעלה כסדרן. כעת משחררים ב-AMD פרטים אודות ה-Jaguar, שעתיד להחליף את ה-Bobcat בן השנתיים המתחרה ב-Atom.
סוגים שונים של יגואר – היופי הוא בעיני המתבונן |
היגואר צפוי להוות שיפור מעל ה-Bobcat ותחרות קשה מול ה-Atom בזכות מספר שיפורים מעל השבב אותו הוא מחליף: ליגואר יהיו עד ארבע ליבות עצמאיות (לא ארבעה חצאים, דוגמת הארכיטקטורות שבאו מהבולדוזר ומעלה), שיחלקו ביניהן שני מגה-בייט של זיכרון מטמון ויבנה על בסיס תהליך היצור 28 ננו-מטר של TSMC. מלבד זאת, טווח הכתובות אליהן יכול המעבד לפנות הורחב מ-36 ל-40 ביט, בנוסף ליחידת עיבוד הנקודה הצפה שהורחבה ל-128 ביט.
אנחנו יודעים שזה יפה, אבל זה באמת אומר משהו |
המקום שבו באמת מצפים ב-AMD לנגח את אינטל הוא העובדה שיגואר מבצע פקודות בסדר שבו יעיל ומהיר לבצע אותן, ולא לפי הסדר בו קיבל אותן ממערכת ההפעלה. בנוסף, ניתן למצוא בו התאמה לסטי פקודות זהים לאלו שקיימים במעבדים שולחניים וניידים מודרניים, דוגמת SSE4.1, SSE4.2 ו-SSE4A.
רוב תוכנות המולטימדיה מותאמות לניצול סטי הפקודות האלו, מה שאומר בהכרח ביצועים טובים יותר. בנוסף, תמיכה ב-AVX תניב בהכרח ביצועי נקודה צפה טובים יותר. לבסוף, התייחסו ב-AMD לנושא צריכת ההספק הכללית על ידי שיפור טכנולוגיית ה-Power-Gating, שתכבה לחלוטין ליבות כהן לא בשימוש ותחסוך בחיי הסוללה. בהחלט מרשים ואנחנו מקווים שילך להם הפעם.