בעוד שבישראל ובמרבית מדינות העולם המערבי, רשת האינטרנט ניטרלית לתעבורה העוברת עליה, בדמוקרטיה הגדולה בעולם הרשת ניטרלית באופן מאוד חלקי – אם כי זה עתיד להשתנות בקרוב
המצב המוזר הזה הוא תוצאה של מדיניות רגולטורית ארכאית, שנקבעה לפני למעלה מ-80 שנה, המאפשרת לחברות התקשורת לבצע ויסות ותיעדוף, תוך שהן גובות תעריפים על פי סוג התעבורה העובר על הרשת.
ב-10 בשנים האחרונות נעשו חמישה ניסיונות להעביר הצעות חוק בקונגרס שישנו מצב זה, אך כולן נכשלו. הצעות אלו ביקשו לאסור, על גופי התקשורת המובילים בארה"ב, להציע מודלי תמחור ותיעדוף המבוססים על סוג התוכן העובר ברשת האינטרנט.
ההצעות הללו הוכשלו על ידי תאגידי התקשורת והלוביסטים שלהם, שטענו כלפי רגולטור התקשורת בארה"ב (ה-FCC) שהוא פוגע בכללי המשק החופשי. חלק מחברות התקשורת אף טענו שהחלת כללי הניטרליות, תפגע ברשת האינטרנט עצמה וביכולת שלהן לספק שירות לכל מי שיחפוץ בכך.
בשנת 2007 ניסה ה-FCC לאתגר את עמדתן של חברות התקשורת והורה לחברת Comcast, אחת מספקיות האינטרנט הגדולות בארה"ב, להפסיק להאיט ולחסום (traffic shaping) תעבורת torrent ללקוחותיה. החברה, שלא השלימה עם הוראה זו, פנתה לבית המשפט וזה, בהחלטה מקדמית, קבע שההוראה של ה-FCC נעשתה ללא סמכות ושחברת Comcast רשאית להמשיך בפרקטיקת "עיצוב התעבורה".
בית המשפט ביסס החלטה זו על חוק התקשורת האמריקאי מ-1934 הקובע שעל מנת להבטיח שירות שיוויוני לכל לקוחותיה, יכולה Comcast, כמו כל חברת תקשורת אחרת בארה"ב, לבצע ויסות תעבורה, זאת על מנת לא לפגוע בכלל הצרכנים שלה. החלטה זו היתה מכה קשה לחסידי נטרליות הרשת בארה"ב ופתחה ויכוח חריף וקולני בין המצדדים בנטרליות לבין חברות התקשורת.
ה-FCC, שלא הצליח למנוע מחברות התקשורת מלבצע "עיצוב תעבורה", נקט בסוף 2010 גישה חדשה וניסח סדרה של הנחיות רגולטיביות שהתבססו על שלושה עקרונות:
- שקיפות. ספקיות האינטרנט צריכות להיות גלויות לגבי אופי הרשת שלהן ואופן ניהול התעבורה בה. עליהן לספק ללקוחותיהן אינפורמציה לגבי אופן ההתמודדות שלהן עם עומסי תעבורה והפעולות שהן נוקטות לשם כך.
- איסור חסימה. על כל ספקיות האינטרנט נאסר לחסום את הגישה לכל יישום, שירות או אמצעי חומרה חוקיים המתחברים לרשת האינטרנט, גם אם הם דורשים רוחב פס גבוה.
- איסור הפלייה. ספקיות האינטרנט לא יוכלו להפלות לרעה סוגי תעבורה שונים ולא יוכלו להאיץ או להאט סוגים שונים של תעבורה חוקית, כל עוד מתאפשר להן "ניהול רשת סביר".
כצפוי, הנחיות אלה נתקלו בהתנגדות רבה אצל חברות התקשורת ובפועל הן המשיכו לווסת את תעבורת האינטרנט. ב-2014 ספג ה-FCC מפלה נוספת כאשר בית המשפט קבע שהוא חסר סמכות בנושא נטרליות האינטרנט וספקיות האינטרנט אינן "common carriers" – כלומר הם אינן חיבות להעביר את המידע ברשתות שלהן באופן נטרלי.
החלטה זו גרמה לרעידת אדמה בשוק התקשורת בארה"ב והביאה לכך שספקיות האינטרנט החלו להאט בגלוי ובאופן אקטיבי סוגי תעבורה שונים. הנפגעת העיקרית מכך היתה חברת Netflix המספקת שירותי טלווזיה מעל רשת האינטרנט. החברה, שתמורת דולרים בודדים בחודש מאפשרת לכל לקוח בארה"ב לצפות, דרך רשת האינטרנט, בסרטים ובסדרות הגיעה לנפח תעבורה הנאמד בכ-34% מכלל תעבורת האינטרנט בארה"ב.
במהלך שנת 2014, עקב "עיצוב תעבורה" אגרסבי מצד ספקיות האינטרנט בארה"ב, החלו לקוחות Netflix לחוות קשיים מהותיים בצפיה רצופה בשירותי החברה. במרץ 2014, מנכ"ל נטפליקס, ריד הייסטינגס, כתב פוסט המאשים את ספקיות האינטרנט הגדולות בהטלת "מס תעבורה" לא הוגן על חברות המשדרות נפחי תעבורה גדולים ללקוחות שלהם.
הוא טען כי ה-ISP הגדולים בארה"ב מיצרות צווארי בקבוק מלאכותים הפוגעים בלקוחות החברה שלו וקרא ל-FCC להרחיב את ההגדרה של ניטרליות רשת האינטרנט. יחד עם זאת, ועל מנת לשמר את החוויה של לקוחותיה, ל-Netflix לא נותרה ברירה והיא חתמה על הסכמים יקרים עם ה-ISP הגדולים בארה"ב, שהבטיחו למידע המועבר על ידה, תעבורה חלקה.
הסחטנות של ה-ISP עוררה זעם רב בארה"ב ואתר האינטרנט של ה-FCC הוצף בכ-4 מיליון פניות של אזרחים אמריקאים שדרשו "אינטרנט ניטרלי". הלחץ הציבורי העצום על ה-FCC נשא פרי ויו"ר ה-FCC – טום וילר (Tom Wheeler) – הודיע שהוא יפעל במרץ על מנת לסווג את רשת האינטרנט כ-common carrier, דבר שיבטיח העברה נטרלית וחסרת פניות של מידע, מכל סוג שהוא, ברשת האינטרנט.
בהצהרה פומבית שהוא מסר אתמול, וילר הבטיח שהוא יעשה ככל יכולתו על מנת לשמור על פתיחות רשת האינטרנט, תוך שה-FCC שבראשותו מנסח כללים, הניתנים לאכיפה, האוסרים על תיעדוף תעבורה בתשלום, ועל חסימה וויסות של תוכן ושירותים חוקיים.
ההחלטה של וילר היא ניצחון גדול למצדדי נטרליות הרשת בארה"ב, אך אין זה אומר שהקרב בנושא זה הסתיים. אמנם מדובר כאן בצעד חשוב שיקדם את ארה"ב לקראת ניטרליות מוחלטת של רשת האינטרנט אך מצד שני ברור שתאגידי התקשורת בארה"ב, ביחד עם הלוביסטים שלהם, לא יוותרו כל כך בקלות.
ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים ורשתות ביתיות
במקביל – ה-FCC משנה את הגדרות המינימום לפס רחב בארה"ב
בשבוע שעבר החליטה הוועדה הפדרלית לתקשורת בארצות הברית (ה-FCC) על שינוי ההגדרה של מהירות חיבור "פס רחב".
הוועדה, שתפקידה מקביל לזה של משרד התקשורת בארץ, החליטה שחברות אינטרנט יוכלו להגדיר חיבור אינטרנט כ-"פס רחב" רק אם מהירות הורדה (download) היא לפחות 25Mbps ומהירות העלאה (upload) היא לפחות 3Mbps.
עד להחלטה זו עמדו ערכי המינימום על 4M/1M והעדכון מביא לידי ביטוי את השיפורים הטכנולוגיים שהתרחשו בתחום חיבור האינטרנט בשנים האחרונות ואת הצרכים, ההולכים וגוברים, של משתמשי האינטרנט.
ההגדרות החדשות מגדילות את מספר משקי הבית בארה"ב שאינם מחוברים לאינטרנט בפס רחב מ-6.3% ל-19.4% והמשמעות היא שנכון למועד ההחלטה, אחד מכל 5 משקי בית בארה"ב אינו מחובר לפס רחב.
בהקשר זה מעניין לציין שאם ההגדרה האמריקאית למהירות "פס רחב" היתה מיושמת בישראל, הרי שיותר מ-90% ממשקי הבית כאן אינם מחוברים לפס רחב, בעיקר בגלל הקמצנות של חברות התשתית במהירות ה-Upload.
כזכור, בזק מספקות מהירות של 3M בערוץ העולה רק בחיבור של 100M ו-HOT מספקת מהירות הגבוהה מ-3M רק בחבילה של 200M.
ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים ורשתות ביתיות
זה לא שהאינטרנט בישראל הוא נייטרלי…
ובטח שלא פס רחב
^אני רוצה שתסביר לי למה האינטרנט בישראל הוא לא ניטרלי, כדי שתוכל בעצמך להבין למה מה שרשמת הוא לא נכון.
בזב"ל Private NGN זה דוגמה לכך.
http://hwzone.co.il/community/threads/559117-**-%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%92%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91
עוד לא יצא לי להתקל במצב שבו שימוש בחבילת אינטרנט בסיסית הגבילה שימוש בטורנטים וכל תעבורה אחרת. הרוב המוחלט של ההגבלות האלה נובעות מתשתיות עלובות ועומסים.
תקרא את האשכול שקישרת אליו, היו מספר בדיקות, ב-2009 ו-2012, והממצאים תמיד הצביעו שאין נטרליות והיום גם מקדמים חוק נגד זה (שפשוט ייקר את האינטרנט או שיהיה אינטרנט עם מגבלת תעבורה קשיחה). ולמה אתה מתחמק מהשאלה של "מה זה Private NGN אם לא נתיב מהיר" שעל המודל הזה קם הויכוח בארה"ב.
מתחמק משאלה שלא נשאלתי? אז הנה, טוב שאתה שואל.
Private NGN הוא תירוץ לסחיטת כסף בעבור כלום. אף אחד לא זקוק לזה כדי להינות ממהירות תעבורה מלאה בהתחשב בתשתית העלובה בארץ.
Power NGN זה אוטומטי לכל מי שיש לו 10Mb ומעלה, אז אני לא מבין את הוויכוח הזה.
https://www.bezeqint.net/support/faq/Internet/power-ngn#51
הגיוני שמה שאתה מקבל יחסי למה שאתה משלם, נניח אחד משלם על 100 מגה וזה מה שמקבל, והשני משלם על 5 מגה ומגבילים לו את האינטרנט ל5 מגה. החוצפה! איפה ניטרליות האינטרנט?
אבל הכתבה בכל לא מדברת על צד הלקוח (וגם לא על traffic shaping לפי סוגי פרוטוקולים). הכתבה מדברת על מצב שבו האתרים השונים ברשת (שמספקים אותו שירות) מקבלים תיעדוף שונה עבור אותו לקוח. זה יוצר מצב שבו ספקיות האינטרנט יכולות למשל לקדם ספק וידאו אחד ולהרוס לחלוטין ספק וידאו אחר, אלא אם כן ישלם להן מליונים בשביל שיואילו לא לחסום במכוון את התעבורה שלו. דבר כזה לידיעתי לא קיים בארץ, ועל זה התלונות של חוסר ניטרליות, שהוא מצב שבו הספקיות מחליטות בשביל הצרכנים ממי לצרוך תוכן, ובכך שולטות על השוק.
הם כנראה שינו את המותג, https://www.bezeqint.net/internet/added-services/gamer#
גיימר זו חבילה עתיקה שאמורה להוריד את הפינגים לחו"ל בעזרת תיעדוף
זה לא נייטרלי אבל בטח לא ברמת חברות אמריקאיות שהיו מורידות את רוחב הפס לאתרים מסויימים
אם אתה לא רואה את ההבדל העצום אז יש בעיה
בישראל אין נטרליות רשת.
ספקיות האינטרנט עושות TRAFFIC SHAPING ומאיטות סוגי תעבורה.
אף אחד לא מפקח עליהם.
אין כללים ברורים בנושא.
YOUTUBE עובר שחיטה בדרך שגורמת לו כל הזמן לשגיאות תקיעות וקרטועים.
ואם רק היה לספקיות האינטרנט את ממי לסחוט כספים על עדיפות תעבורה הם היו עושים זאת.
אבל בגלל שהם גם ככה שוחטים עסקים על UPLOAD בארץ, ממילא הם שולטים על איכות השירות ולוקחים עליה פרמיום מבתי העסק.
NETCHIEF צריך להתעורר.
הוא צריך אלף סתירות של מציאות כדי שיוכל לעשות זאת.
וכך גם רוב הציבור.
למרות שהציבור מרגיש שדופקים אותו כל הזמן, רק לא יודע להצביע בדיוק איך ולמה.
traffic shaping ע"י הספקיות זו עובדה. לפעמים יותר, לפעמים פחות, אבל זה קיים.
traffic shaping חכם יכול לשפר פלאים את חוויית הגלישה של כולם. לעומת זאת, traffic shaping טיפש קל יותר לעשות והוא לפעמים, במקרה, עוזר, ולפעמים, גם במקרה, פוגע.
כן אבל נוצרים דברים ממש לא טובים בגלל הסיבות המניעות את ההחלטות והדרכים בהם הספקיות בוחרות לעשות TRAFFIC SHAPING.
הנה תרחיש דמיוני אחד בו יש ישיבה בה משתתפים(באופן טבעי) המנכ"ל, הADMIN הראשי האחראי על הגדרות התעבורה, סמנכ"ל כספים, וכו…
ונשאלת השאלה: "איך אנחנו מצמצמים את השימוש ה"מוגזם" באינטרנט בשעות העומס?"
לתכנים כבדים כמו YOUTUBE למשל ניתן משקל רב.
ב100% ספקיות יוצרות PROXY ו/או מתערבות בתקשורת מול YOUTUBE.
לא רק בזמני עומס אלה באופן כללי כהגדרה קבועה.
מי מאיתנו באמת מקבל מYOUTUBE צפיה חופשית ללא מאבקים?
כמה פעמים אתם עושים REFRESH בYOUTUBE כדי שסרטים תקועים יתחילו לזוז?
קדימה, לא להתבייש.
תרימו קול.
url]http://bgr.com/2014/07/07/why-is-youtube-streaming-slow/[/url]
[url]http://www.devsaran.com/news/youtube-blames-internet-service-providers-slow-streaming[/url]
[URL]http://www.theverge.com/2014/7/6/5874945/google-gently-tells-users-to-blame-isps-for-poor-youtube-performance[/URL]
[URL]http://www.techtimes.com/articles/9838/20140707/youtube-plays-a-la-netflix-blames-isps-for-buffering-videos.htm[/URL]
מי מאיתנו באמת מקבל מYOUTUBE צפיה חופשית ללא מאבקים?
כמה פעמים אתם עושים REFRESH בYOUTUBE כדי שסרטים תקועים יתחילו לזוז?
כמה פעמים קיבלתם ERROR ישר על ההתחלה ונדרשתם לעשות REFRESH?
קדימה, לא להתבייש.
תרימו קול.
[COLOR="silver"]- – – תגובה אוחדה: – – -[/COLOR]
במקרה!! בעבר הרחוק בתקופת המודמים האנלוגים, עבדתי תקופה כמנהל תמיכה טכנית של חברת אינטרנט קטנה.
לא מנהל משמרת.
לא תומך בכיר.
המנהל הראשי והיחידי של כל המחלקה. (כן כן סיפור אמיתי)
ובמקרה!! ליד המשרד שלי היה חדר השרתים.
לא השירותים… השרתים!
ומדי פעם הגיע הADMIN לסדר שם דברים ולהגדיר.
ומדי פעם הייתי מדבר איתו לגבי המצב הקטסטרופלי של האינטרנט, שעם תוצאותיו אני נדרש כל היום להתמודד כשלקוחות מתלוננים לא מפסיקים להתקשר.
דרך אגב כמה מטר משם היה מדרש המנכ"ל, שבשבילו כל הסיפור היה תרמית פירמידה.
כך
כן אבל נוצרים דברים ממש לא טובים בגלל הסיבות המניעות את ההחלטות והדרכים בהם הספקיות בוחרות לעשות TRAFFIC SHAPING.
הנה תרחיש דמיוני אחד בו יש ישיבה בה משתתפים(באופן טבעי) המנכ"ל, הADMIN הראשי האחראי על הגדרות התעבורה, סמנכ"ל כספים, וכו…
ונשאלת השאלה: "איך אנחנו מצמצמים את השימוש ה"מוגזם" באינטרנט בשעות העומס?" (כדי לחסוך עלויות על תעבורה לחו"ל כמובן)
לתכנים כבדים כמו YOUTUBE למשל ניתן משקל רב.
ב100% ספקיות יוצרות PROXY ו/או מתערבות בתקשורת מול YOUTUBE.
לא רק בזמני עומס אלה באופן כללי כהגדרה קבועה.
גוגל בעצמם התחילו להאשים ISP's. (תבחרו כתבה)
במקרה!! בעבר הרחוק בתקופת המודמים האנלוגים, עבדתי תקופה כמנהל תמיכה טכנית של חברת אינטרנט קטנה.
לא מנהל משמרת.
לא תומך בכיר.
המנהל הראשי והיחידי של כל המחלקה. (כן כן סיפור אמיתי)
ובמקרה!! ליד המשרד שלי היה חדר השרתים.
לא השירותים... השרתים!
ומדי פעם הגיע הADMIN לסדר שם דברים ולהגדיר.
ומדי פעם הייתי מדבר איתו לגבי המצב הקטסטרופלי של האינטרנט, שעם תוצאותיו אני נדרש כל היום להתמודד כשלקוחות מתלוננים לא מפסיקים להתקשר.
דרך אגב כמה מטר משם היה מדרש המנכ"ל, שבשבילו כל הסיפור היה תרמית פירמידה.
כך שאני יודע טוב מאוד איך מנכ"ל נוכל מדבר ועושה, ואיך הADMIN הבן זונה שמקבל כסף כדי ליצור את הצד הטכני של הפירמידה מתמודד עם המשימה.
URL]http://bgr.com/2014/07/07/why-is-youtube-streaming-slow/[/URL]
[URL]http://www.devsaran.com/news/youtube-blames-internet-service-providers-slow-streaming[/URL]
[URL]http://www.theverge.com/2014/7/6/5874945/google-gently-tells-users-to-blame-isps-for-poor-youtube-performance[/URL]
[URL]http://www.techtimes.com/articles/9838/20140707/youtube-plays-a-la-netflix-blames-isps-for-buffering-videos.htm[/URL]
מי מאיתנו באמת מקבל מYOUTUBE צפיה חופשית ללא מאבקים?
כמה פעמים אתם עושים REFRESH בYOUTUBE כדי שסרטים תקועים יתחילו לזוז?
כמה פעמים קיבלתם ERROR ישר על ההתחלה ונדרשתם לעשות REFRESH?
קדימה, לא להתבייש.
תרימו קול.
[COLOR=silver]- – – תגובה אוחדה: – – -[/COLOR]
במקרה!! בעבר הרחוק בתקופת המודמים האנלוגים, עבדתי תקופה כמנהל תמיכה טכנית של חברת אינטרנט קטנה.
לא מנהל משמרת.
לא תומך בכיר.
המנהל הראשי והיחידי של כל המחלקה. (כן כן סיפור אמיתי)
שבה יש לכל היותר בכל רגע נתון 3 תומכים.
רוב הזמן 2.
ולפעמים רק אני שם עונה לטלפונים. (גם כן מנהל…)
ובמקרה!! צמוד ל"משרד" שלי היה חדר השרתים.
לא השירותים… השרתים!
ובין החדרים היה קיר זכוכית דרכו אפשר לראות את כל הציוד והשרתים והמודמים והנורות.
ומדי פעם הגיע הADMIN לסדר שם דברים ולהגדיר הגדרות.
ומדי פעם הייתי מדבר איתו ל
כן אבל נוצרים דברים ממש לא טובים בגלל הסיבות המניעות את ההחלטות והדרכים בהם הספקיות בוחרות לעשות TRAFFIC SHAPING.
הנה תרחיש דמיוני אחד בו יש ישיבה בה משתתפים(באופן טבעי) המנכ"ל, הADMIN הראשי האחראי על הגדרות התעבורה, סמנכ"ל כספים, וכו…
ונשאלת השאלה: "איך אנחנו מצמצמים את השימוש ה"מוגזם" באינטרנט בשעות העומס?" (כדי לחסוך עלויות על תעבורה לחו"ל כמובן)
לתכנים כבדים כמו YOUTUBE למשל ניתן משקל רב.
ב100% ספקיות יוצרות PROXY ו/או מתערבות בתקשורת מול YOUTUBE.
לא רק בזמני עומס אלה באופן כללי כהגדרה קבועה.
גוגל בעצמם התחילו להאשים ISP's. (תבחרו כתבה)
"כזכור, בזק מספקות מהירות של 3M בערוץ העולה רק בחיבור של 100M…" זה לא נכון גם ב-TOP40 זה 3Mb העלאה!
http://www.bezeq.co.il/internetandphone/internet/fixed/
הייתי בחברה שחסמה כמעט לגמרי הורדת קבצי .torrent (הקובץ שמקשר לתוכן והתוכנה)
מהר מאד הם הבינו שהם פוגעים בעצמם כשאנשים התחילו לעזוב ולברוח מהם!
לחסום טורנטים זה טמטום גמור. טורנטים זו הסיבה ש-90% מהאנשים מתחברים לאינטרנט מהיר מלכתחילה.
כדי לראות תכנים ב-FHD אתה לא צריך יותר מ-20Mb. מי שעושה חיבור של 30-100Mb כמעט בטוח עושה את זה בשביל שיהיו לו הורדות מהירות בטורנטים.
תתפלא לדעת כמה אנשים יש במדינה הזאת שחושבים שבגלל שמהירות האינטרנט שלהם היא 50Mb ולא 100Mb אתרים עולים אצלם לאט. על אותם לקוחות בורים בונות ספקיות האינטרנט את המכירות שלהן.
אני מדבר על אותן הפרסומות המטופשות שבהן רואים איקן טעינה על סרטון ומישהו מול מחשב ששובר את הראש עד ששלום אסייג בא לחבר אותו לכבל מסתורי שבמקרה יש. טריק מטורף לקבל אינטרנט מהיר.
הוא בעל עניין באיגוד האינטרנט הישראלי.
שלוש הערות קצרות:
1. הכותבים לפני אינם מבדילים בין המצב החוקי לבין המצב בפועל. על פי תקנות משרד התקשורת כל פעולה של ספק תקשורת הפוגעת בניטרליות האינטרנט – אינה חוקית. לעומת זאת המצב בארה"ב הוא הפוך – פגיעה בניטרליות אינה מהווה עבירה על החוק. לצערנו ישנן בישראל חברות תקשורת שמצפצפות על החוק ומשרד התקשורת לא עושה כלום בדבר. את הטענות לגבי כך יש להפנות למשרד התקשורת.
2. בפורום יש מספר קטן של כותבים שטוענים שאני מקבל טובות הנאה כאלה ואחרות מ-"בעלי אינטרסים" בתחום התקשורת. כמובן שמדובר בשקר גס ובהשמצה פראית שאין לה שום ביסוס.
3.העובדה שאני חבר בוועד האיגוד האינטרנט אינה סוד. מדובר בפעילות התנדבותית, עליה אני לא מקבל שום תשלום ואפילו לא החזר הוצאות. הצטרפתי לוועד האיגוד על מנת לנסות ולשנות שם פרקטיקות התנהגות וניהול פסולות, הגובלות בשחיתות ציבורית. מי שיקרא את הפוסטים שפרסמתי בנושא האיגוד יגלה שם ביקורת נוקבת שאינה משלימה עם האופן בה האיגוד פועל. "העניין" שמייחסים לי באיגוד הוא פעילות נמרצת שלי, מול אופוזיציה חזקה ומאורגנת, לבער את נגעי השחיתות והבזבוז שיש באיגוד.
אני לא באמת חושב שאתה מקבל טובות הנאה כשוחד.
אבל יש לך דעות מוטות ואינטרסים אישיים, שנובעים לפעמים מהקשרים שלך עם אנשים וחברות בתחום .
אני לא חושב שאתה בן אדם מושחת כעיקרון.
אני כן חושב שאתה לא לגמרי אובייקטיבי, וגם לא מנסה להיות.
אתה מנסה להיות ניטרלי בעולם תקשורת בו אתה לוקח כברירת מחדל חברות ומהלכיהם כראויים ולגיטימים.
ויש לך נטיה להעביר מידע באופן פאסיבי, ולאמץ רטוריקה מהונדסת ע"י תאגידים בעלי אינטרסים, מבלי לאזן דרך ראיית המציאות מצדדים אחרים שלה.
אתה נמצא תחת האשליה שאם כתבי תקשורת כותבים ומדברים כך בעיתוני כלכלה כמו גלובס וכלכליסט, כמו גם בעיתוני המיינסטרים, אז זוהי הנורמה שצריך ליישר איתה קו.
כשהאמת היא שהם בעצמם חבורת עצלנים או משרתים שכותבים את מה שהכתיבו להם החברות ואנשי הקשר שלהן, להם אג'נדה מוכתבת מאוד אינטרסנטית, שלא מתביישת לעשות מניפולציות לאמת, להסתיר מידע, וגם לשקר.
ובכך אתה(כמו גם אחרים) משמשים הרבה פעמים כמשרתו של השטן.
ואני סך הכל מנסה לאזן ולחשוף את המציאות מהזווית של הציבור, שאותם חברות תקשורת מכתיבות לו את המציאות אותה הם רוצים לקיים, שנובעת מניצול ציני של תאוות בצע, ואחיזתן הענפה בתחום כדואופוליזם רב קומתי של תשתיות פנים וחוץ.