בכל זאת ולמרות הכל, נראה שמרבית המעבדים של אינטל יגיעו בתצורת LGA בעתיד הנראה לעין
על פי מקור שמסיבות ברורות ביקש להשאר אנונימי בתעשיית לוחות האם בטאיוואן, באינטל עדכנו את מפת הדרכים שלהם בפני הבכירים בחברה וככל הנראה, החליטו בחברה שכן להשתמש גם בתחום המחשבים השולחניים במעבדים המולחמים ישירות ללוח האם (מה שהרגיז אותנו ואת שאר העולם מאוד, בזמנו), אך לא בצורה גורפת אלא רק במעבדים המיועדים לשווקים הנמוכים ביותר או המוקדשים פחות לביצועים ויותר לצריכת הספק נמוכה.
לעומת זאת, על פי המקור בתעשיית לוחות האם, 95 אחוז מהמעבדים השולחניים של אינטל יהיו בתושבת LGA נוחה להרכבה, בניגוד לתושבת uPGA עם פינים כמו במעבדים מלפני שנת 2003 שבכל רגע בו לא היה המעבד בתושבת קיים היה החשש שמא יתעקמו או לתושבת BGA, שבמקרה כזה יהיה המעבד פשוט מולחם ללוח האם ישירות ללא יכולת להחליפו מחוץ למפעל המייצר את לוח האם. על פי אותו מקור, זה יהיה המצב לפחות עד החצי הראשון של שנת 2015, עת תושק פלטפורמת ה-Skylake שעל פי תוכנית התיק-תק של אינטל תהווה שינוי ארכיטקטוני בהשוואה ל-Broadwell ול-Haswell.
ה-LGA של אינטל – כאן כדי להשאר |
אנחנו שמחים בהחלטה של אינטל. על פי דעתנו, עם כמה שזה נוח לראות סרטים וסדרות על בסיס טאבלט או אפילו סמארטפון בגודל סטנדרטי, אין באמת תחליף למחשב שולחני חזק לטובת עבודה או משחקים ולכן שמחים שאינטל בחרה בכל זאת להשאיר את ממשק חיבור המעבד ללוח האם LGA בחיים לפחות בשנים הקרובות.
יש!!! מצוייין!
כל כך חשובה התושבת הזו… למשתמשי החומרה!
טוב שכך
מעבד שמחובר ללוח דרך סוקט אמין יותר ממעבד שמולחם ישירות (כלומר לא זה שניתן להחליף אותו, אלא זה שמהתחלה למעבד שמחובר דרך סוקט י סיכוי נמוך יותר להיהרס) – וזה יתרון חשוב נוסף של סוקט
באמת אין תחליף לשולחני
מחשב נייד= 100% חלקים זולים ש-dellhptoshiba קיבלו במרכז במחיר הכי נמוך שניתן
לא יהיה תחליף לשולחני
למה מחליפים ארכיטקטורה כל שנה
זה בגלל אילוצים טכנולוגיים? או נטו בשביל לסחוט מאיתנו עוד כסף…
למה זה טוב?
העתיד נמצא בסמרפונים וטאבלטים,המחשב השולחני יעלם.
3 ו 5
3
תלוי בחברה ובסדרה של המחשבים. כדוגמה יש את ה Thinkpad ים של לנובו שהיו (לפחות עד לשינויים האחרונים) בנויים בצורה עמידה מאוד, ולעומתם את ה HP/Compaq הנפוצים שלא בנויים טוב בכלל
לא יהיה תחליף לשולחני לחלק מהשימושים, אבל מחשבים ניידים הם כן תחליף מלא למחשב שולחני כשהדרישות לזמן עבודה כולל לא גבוה (חלקים נשחקים בכל מחשב כתוצאה מאורך חיים מוגבל בשעות, אבל מה שניתן להחלפה בקלות בדסקטופ יכול להיות חלק מובנה במחשב נייד וכך לקבוע את אורך החיים של המחשב כולו)
5
בשביל מי שבשבילו מחשב=אינטרנט=פייסבוק זה כך, אבל בשביל מי שמעוניין במחשב ככלי עבודה הדסקטופ והמחשב הנייד הולכים להישאר כאן ולהרבה מאוד זמן
למגיב 5 וכל מי שחושב כמוהו
אתה צודק ולא צודק , אני אפרט :
לגבי זה שהעתיד נמצא בסמארטפונים וטאבלטים אתה צודק , אבל לגבי זה שאין טוב בשולחניים אתה ממש טועה . נכון שמכשירים ניידים הולכים ומתפתחים במהירות מסחררת , ולהרבה צרכנים בעולם הם תחליף טוב לשולחניים , אבל ! , יש עדיין גם הרבה מאוד אנשים בעולם שלא יוותרו על השולחניים ומפה נובע שעדיין שוק השולחניים מגלגל הרבה מאוד כסף בתעשייה . איפה כל הכיף בלבחור לבד את החומרה השונה ואחרי זה להרכיב אותה לצרכים שלך , איפה כל הכיף בלשדרג שולחני ישן בחומרה חדשה , איפה כל החברות שמייצרות את החומרה בכדי למכור אותה לצרכנים ולעשות מזה כסף לא רע , איפה כל האתרים , החברות , המעבדות אשר בודקים , מספרים , ממליצים על כל חומרה חדשה שצצה בשוק ? , כל זה ויותר מזה נמצא בתעשיית השולחניים , בניגוד לתעשיית הניידים ששם המצב הוא אחר ולא דומה לשוק השולחניים .
כן , יש כאלו שמעדיפים רק מכשירים ניידים , אבל מצד שני יש גם הרבה כאלו אשר ירצו את חופש הבחירה , הניידים או השולחניים , או בכלל , למה לא את שניהם ביחד ? , אני לדוגמה רוצה להנות משני עולמות הטכנולוגיה , גם מהניידים וגם מהשולחניים , ובטוח שבעולם יש דיי הרבה אנשים שחושבים כמוני .
אז מפה גם נובע שאת שוק השולחניים עדיין צריכים בעולם וזה אומר שאי-אפשר פשוט להעלים את השוק הזה , לפחות בעתיד הקרוב ובתקווה גם ברחוק .
חבל שהם עשו זאות
לדעתי מעבדי מולחמים זה העתיד למשתמש הממוצע שמהווים את רוב פלח השוק.
ולמשתמשים "מתקדמים" יוכלו להמשיך עם תושבת מחליפה ל LGA2011
עשו בשכל אחרת היינו פושטים להם את הרגל
לדעתי………………
עתיד המחשבים של הדור הבא נמצא ב-"tablet – all in one".
כלומר מחשבי tablet גדולים שמשמשים גם כדסקטופ ביתי.
סוני התחילו עם זה בדגם Tap 20 , ועכשיו גם דל הוציאו דגם משלהם.
אחלה
אני בכלל לא מבין למה צריך שהמעבד יהיה מולחם
ללוח בנייחים.
חוץ מלהפסיד כסף או לעשות עלינו קופה (תלוי בשוק) זה לא משפר כלום ואפילו גורע.
אם יהרס לי משהו בלוח אני אצטרך להחליף גם לוח וגם מעבד כנ"ל גם למעבד.