דיווחים ברשת: Wii U תגיע "אחרי ה-1 באפריל 2012", ייצור ה-PS4 יחל בסוף 2011
קונסולת ה-Wii U אותה חשפה נינטנדו בתערוכת E3 השנתית בתחילת יוני אמנם לא הייתה הפתעה מוחלטת (קדמו לה לא מעט הדלפות), אך נראה שהיא הכניסה את עולם הקונסולות הביתיות כולו ל"מירוץ חימוש" שעשוי, אם לשפוט לפי הדיווחים העדכניים ברחבי הרשת, להוליד דור קונסולות חדש כבר בשנה הבאה.
בראיון שערך אחד מכותבי הבלוגים של forbes.com עם נשיאה של נינטנדו אמריקה, רג'י פיס-אמיי (Reggie Fils-Aime), נחשפו מספר פרטים חדשים לגבי קונסולת ה-Wii U, כולל תאריך יעד להשקתה.
פיס-אמיי, אדם שמזוהה (כמעט) יותר מכל אחד אחר עם אימפריית המשחקים שהיא נינטנדו, גילה כי קונסולת ה-Wii U עתידה לנחות על מדפי החנויות אחרי ה-1 באפריל 2012 (זו לא בדיחה, אנחנו מקווים), ולהימכר לצידה של קונסולת ה-Wii המקורית – צעד די הגיוני, היות וההערכות ברחבי הרשת גורסות כי קונסולת ה-Wii U תהיה די יקרה, מה שיאפשר לנינטנדו להמשיך ולשווק את ה-Wii המקורית במחיר מוזל שיקרוץ לקהל יעד שונה, בדומה למה שסוני עשתה עם ה-PlayStation 3 וה-PlayStation 2.
כמו כן, סיפר פיס אמיי כי שלט-הטאבלט הייחודי של הקונסולה לא יעבוד כשהקונסולה עצמה אינה דלוקה (מה שהופך את קונספט ה"שחקו על השלט בלבד" לתמוה למדי), וכשנשאל האם נוכל לראות תכנים נוספים שמוזרמים היישר למסך ה-6.2 אינץ', כמו סרטים, הציג תשובה אופטימית – "תיאורטית, זה אפשרי".
מהצד השני של המתרס אנחנו שומעים דיווחים גם על קונסולת הדור הבא מבית סוני (PlayStation 4, או איך שלא תקראו לה עד אשר נגלה את השם ה"רשמי"), שנמצאת לכאורה בשלב פיתוח מתקדם.
דיווח אשר מגיע מהאתר digitimes.com טוען כי יצרניות טאיווניות יחלו בייצור רכיבים לקונסולת הדור הבא כבר בסוף השנה הנוכחית, כשהמטרה היא השקה בשנת 2012 (כ-6 שנים אחרי השקתה של ה-PlayStation 3 – מחזור החיים לו זכו כל הקונסולות של החברה עד עתה).
הדיווח מוסיף ומספר שהקונסולה תציע חיישנים מבוססי תנועה, בדומה ל-Kinect של מיקרוסופט, מה שמעלה לא מעט שאלות – האם בסוני יזנחו את קונספט ה-Move בו עושה שימוש ה-PlayStation 3? או שמא יהיה זה "שדרוג" של הטכנולוגיה הקיימת? האם גם בסוני יעשו שימוש בחיישני המרחב המתקדמים של PrimeSense הישראלית, בדומה למיקרוסופט ואסוס? אנחנו מקווים לדעת יותר בעתיד הקרוב.
PlayStation 3: בדרך לפנסיה מוקדמת? | Wii U: קונסולה וגם טאבלט? לא יקרה. |
בנוסף, מספר הדיווח כי חברות הענק Foxconn ו-Pegatron (אשר אחראיות, בין היתר, על הרכבתן של קונסולות ה-PlayStation 3) יהיו אלו שירכיבו גם את הקונסולה הבאה של סוני, כשהתכנון הוא ייצור של 20 מיליון יחידות, לכל הפחות, בשנת 2012.
בעבר טענה סוני כי ה-PlayStation 3 תמשיך "לחיות" עד לשנת 2015 לפחות. הדיווח הנוכחי גורם לנו להטיל ספק בהצהרות אלו (מצד שני, קונסולת ה-PlayStation 2 נמכרה במשך כשלוש שנים לצד ה-PlayStation 3 לפני שהפכה לבלתי אקטואלית לחלוטין), אם כי עושה רושם שמדובר בצעד מתבקש מצד ענקית האלקטרוניקה, שלא מעוניינת למצוא את עצמה בפיגור טכנולוגי אחרי נינטנדו.
האם בקרוב נזכה לחשיפה רשמית של הקונסולה הבאה מבית סוני? ומה בדיוק מתבשל בצלע השלישית של עולם הקונסולות, מיקרוסופט? כל התשובות בקרוב, או שלא.
יש שמועות גם על MS
כאמור גם על מיקרוסופט היו שמועות בחודשיים האחרונים כולל שמועה שקרייטק כבר עובדת על החומרה של הקונסולה הבאה, שמועה שהוכחשה ע"י קרייטק די מהר. מניסיון העבר כנראה שזה נכון,90% מהמקרים יש הכחשה עד שמגיע המועד ופתאום "הפתעה"!!! …
זה כבר לא מפתיע 🙂
עמית
אולי התכוונת ל-"בדומה למה שסוני עשתה עם ה-PlayStation 2 וה-PlayStation 1"
הגיע הזמן! ש..
יתחילו לשדרג את הקונסולות! הם החזיקו בכבוד שנים! ובמשך הזמן עברו שדרוגים קטנים (לרוב!) אני ישמח להישאר עם הXBOX360 שלי אבל לא ירצה להישאר מאחור.