ההכנות לגל ההשקה הראשון של אחסון בעידן ה-PCIe 5.0 בעיצומן – והיצרנית הטאיוואנית מתיימרת להיות זו שתספק לנו את אחד מהדגמים המתקדמים והזריזים ביותר במסגרתו
אחרי הטיזר הקטן והעמום של Corsair מלפני מספר ימים שדאג להזכיר לנו כי דור כונני אחסון חדש ומתקדם נמצא מעבר לפינה – מגיע טיזר נוסף מפורט יותר מחברת GIGABYTE, עם פוטנציאל לביצועים גבוהים יותר מאלו של המתחרה.
כונן ה-AORUS Gen5 10000 של החברה מבטיח לספק מהירויות העברה רציפות של 10,000MBps לכל הפחות, בדומה לכונן ה-MP700 המיועד של Corsair, אך בעמוד ההכרזה הרשמי מספרים על שימוש בבקר ה-E26 המתקדם של Phison במוצר, כולל תיעוד מתוך מבחן הביצועים הפופולרי CrystalDiskMark (אותו ראינו לראשונה עוד בתערוכת CES בתחילת השנה) שמעיד על כך שאותו בקר מסוגל לספק מהירויות העברה רציפות גבוהות יותר, של עד 12,400MBps בקריאת מידע. במילים אחרות, יתכן כי מעתה ועד למועד השקת הכונן באופן מעשי, המשך עבודת הווריפיקציה של החומרה והקושחה יאפשרו ל-GIGABYTE לספק לנו ביצועים גבוהים אף יותר – ויש אף התייחסות ישירה לכך בהכרזה, עם ציון המשך העבודה שיאפשר לספק כוננים עם מהירויות העברה של מעל 12,000MBps (או 12GBps) בעתיד הקרוב.
הכונן של GIGABYTE יכלול, בנוסף ל-E26, גם זכרון דינאמי מסוג LPDDR4 ושבבי NAND מתקדמים בתצורת TLC עם מבנה פנימי בין מעל ל-200 שכבות (מה שמבהיר כנראה כי מדובר בגלגול העדכני ביותר מבית מיקרון או מבית SK Hynix, שכן הן שתי השחקניות היחידות בתחום שהשיקו רשמית מוצרים תואמים לתיאור נכון להיום) – עם נפחים אפקטיביים שבין 1TB ל-4TB אשר ללא ספק עשויים להפוך לנורמה החדשה בדור זה, כאשר הצמיחה המתמדת בצפיפות שבבי ההבזק הופכת את הייצור של כל נפח מתחת לרמה זו לבלתי כדאית בהיבט הכלכלי עבור מפתחות הכוניים למיניהן.
ה-AORUS Gen5 10000 יוצע בגרסאות עם גוף קירור מתכתי ייעודי ובלעדיו, בדומה לכוננים בדור הנוכחי, כאשר יתכן שבמסגרת עידן ה-PCI-Express 5.0 נראה הבדלים משמעותיים מאי-פעם בביצועים המירביים האפשריים (ובעיקר בממוצע הביצועים לאורך זמן) בין גרסאות אלו, כאשר חימום מוגבר של בקרי האחסון המתקדמים יהפוך את הצורך בפיזור חום אפקטיבי לקריטי בדרך להבטחה מלוא פוטנציאל הביצועים החומרתי.
טרם ידוע מתי הכונן החדש יהיה זמין לרכישה וכמה יעלו שלושת הנפחים בהם יהיה זמין – אך עם עוד טיזר ועוד טיזר שמצטברים אצלנו אנחנו מקווים כי גם סימני השאלה האלו יחלו לקבל מענה בתוך זמן קצר. נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם כמה שיותר!