קעורים, מאסיביים, מרשימים ועם קצב רענון מהיר במיוחד: הדגמים החדשים של אסוס ואייסר יקרעו לכם את הכיס וישאירו אתכם ללא מלים
בתחילת השנה נדהמנו לקבל את מסכי הגיימינג הראשונים בעולם שתומכים הן בטכנולוגיית ה-G-Sync הייחודית של NVIDIA לסנכרון אנכי חומרתי בין הכרטיס הגראפי לתצוגה שעל המסך והן ב-HDR, לתצוגת 10 ביט עמוקה, רחבה וריאליסטית יותר מהסטנדרט הרווח בשוק. מסכים אלו הציעו גודל אלכסוני צנוע יחסית ושטוח של 27 אינץ', עם רזולוציה גבוהה, מכלול צבעים רחב וקצב רענון של 144 הרץ "בלבד" – ועתה הם מקבלים גירסאות אלטרנטיביות מוגדלות, אשר מתיימרות להיות מתקדמות ומרשימות עוד יותר.
שני הדגמים החדשים עונים לשמות Predator X35 HDR ו-ROG Swift PG35VQ HDR ומגיעים, כמו אלו מינואר, מבית צמד היצרניות הטאיוואניות המרכזיות אייסר (Acer) ואסוס בהתאמה, ומשום ששניהם מבוססים על אותו פאנל ייחודי ומתקדם שפותח בידי חברת AU Optronics בשיתוף פעולה עם NVIDIA, רוב המאפיינים המרכזיים בהם דומים מאוד: יש כאן מסכי IPS קעורים בגודל אלכסוני של 35 אינץ', עם קמירות גבוהה של 1800R, ברזולוציית 3,440×1,440 פיקסלים ועם תמיכה בקצבי רענון של לא פחות מ-200 הרץ – לתצוגה בקצב של עד 200 פריימים בשנייה עבור אלו שמעוניינים בכך.
אנחנו מתקרבים במהירות לעידן בו נוכל להנות ממסכי 4K גדולים עם קצבי רענון גבוהים ביותר של 200 הרץ ומעבר
יש כמובן תמיכה בטכנולוגיית ה-G-Sync לסנכרון תמונה אנכי בקצבים של 60 הרץ, 75 הרץ, 100 הרץ, 120 הרץ, 144 הרץ ו-200 הרץ לבחירת המשתמשים, תמיכה בתצוגת HDR עם עומק של 10 ביט בתקן ה-HDR10 הנפוץ של ארגון ה-CTA, בהירות מירבית מרשימה של עד 1,000 ניט וניגודיות גבוהה במיוחד שמגיעה תודות להארת לד אחורית המחולקת ללא פחות מ-512 איזורי שליטה אינדיווידואליים – ואפילו שכבת נקודות קוואנטיות מיוחדת (QDEF) שמגדילה את מכלול הצבעים הזמין לתצוגה, לפי תקן ה-DCI-P3 הנפוץ בשוק המקצועי.
שני הדגמים יופעלו באמצעות חיבורי DisplayPort 1.4 מודרניים, היחיד כיום שמציע רוחב פס מספיק להפעלה ברזולוציה ובקצב תצוגה מירביים ללא התבססות על חיבור מקבילי כפול, ושניהם יאופיינו במעטפת דקה למדי סביב פאנל התצוגה ועיצוב אגרסיבי משהו ברוח עולם מוצרי הגיימינג – כשבאסוס אף משדרגים את המוצג שלהם עם לוגו אחורי גדול של משפחת ה-ROG לו הארה ייעודית משלו. כי אם כבר גיימינג יוקרתי, אז עד הסוף, לא?
אנחנו עדיין לא יודעים את המחירים המומלצים הרשמיים של הדגמים החדשים האלו, למען האמת, אך החומרה המתקדמת שלהם לא משאירה יותר מדי מקום לספקות – זו תהיה עלות דולרית עם ארבע ספרות, שככל הנראה תחצה גם את רף 1,500 הדולרים במעמד ההשקה, ובכך תהפוך כמובן למוצר שמיועד לגיימרים מתקדמים במיוחד, מה שעשוי להיות מתבקש למדי בהתחשב בכך שגם שאר רכיבי החומרה הנדרשים כיום על מנת להפעיל כותרים עדכניים ברזולוציית QHD+ ובקצב של 200 פריימים בשנייה ומעלה היא יקרה ביותר.
אז אם כבר יש לכם מערכת עם מעבד מתומן וצמד כרטיסי GeForce GTX 1080 Ti במערך, כנראה שה-Predator X35 וה-ROG Swift PG35VQ הם בדיוק בשבילכם, ואם לא – אז כנראה שיש לכם פריבילגיה להמתין עוד כמה זמן עד שטכנולוגיה זו תהפוך לקצת יותר עממית ושפויה. חפשו אותם בחנויות לקראת סוף השנה הנוכחית.
יש עוד בשבילכם
ב-NVIDIA ראו לנכון להזכיר לנו גם אותו צמד מדובר ומתקדם בהחלט שהוצג בתחילת השנה, ה-Predator X27 של אייסר וה-ROG Swift PG27UQ של אסוס, עם הבטחה לכך שההשקה המעשית שלהם תגיע סוף כל סוף במהלך חודשי הקיץ הקרובים – וגם לציין את צמד דגמי ה-Predator XB252Q וה-ROG Swift PG258Q, גם הם מאייסר ואסוס כמובן, שכוללים פאנלים קטנים יחסית בגודל 24.5 אינץ' ובטכנולוגיית TN פשוטה, עם עם תמיכה ב-G-Sync וקצבי עבודה שוברי שיאים של עד 240 הרץ, או עד 240 פריימים בשנייה.
לקינוח, בחברה הזכירו לנו על מחשבים ניידים חדשים שמציעים תצוגה תומכת טכנולוגיית G-Sync, כמו ה-Zephyrus GX501 וה-Aorus X5 מבית חברת Gigabyte, אשר מצטרפים אל משפחה שכוללת כיום כבר מעל ל-80 דגמים שונים שעושים שימוש בטכנולוגיה זו מבית NVIDIA, בזמן שהמתחרה המרכזית FreeSync 2.0 רק מתחילה לעשות את צעדיה הראשונים בהחלט בקטגוריה כעת.
חבר'ה זה לא קמור, זה קעור…
האמת שההגדרה המתמטית היא ההפך ממה שאנחנו מכירים, מוגדרת לפי מיקום חיתוך המיתר את העקום. אתה מוזמן לבדוק בוויקיפדיה, 🙂
האמת שההגדרה המתמטית היא ההפך ממה שאנחנו מכירים, מוגדרת לפי מיקום חיתוך המיתר את העקום. אתה מוזמן לבדוק בוויקיפדיה, 🙂
Moneer Monayer
האם מסכים כאלה, יהיו מתאימים גם לעיצוב , 3D?
מה דעתכם?
^ לפי הבימקורות באינטרנט, כשמדובר על עיצוב עדיף ללכת על מסך רגיל ולא קעור, כדי למנוע עיוותים.
אפשר לדעת באיזה מקור נאמר שמדובר במסכי IPS? (מדבר על הultrawide החדשים).
כי לפי התדר זה נראה שמדובר בפאנל VA.
אפשר לדעת באיזה מקור נאמר שמדובר במסכי IPS? (מדבר על הultrawide החדשים).
כי לפי התדר זה נראה שמדובר בפאנל VA.
אפשר לדעת באיזה מקור נאמר שמדובר במסכי IPS? (מדבר על הultrawide החדשים).
כי לפי התדר זה נראה שמדובר בפאנל VA.
מה יהיה אחי עם המזל שלי איך שאני אקנה ייצא משהו מפוצץ שישאר לי טעם מר בפה Itamar Shpak
מה יהיה אחי עם המזל שלי איך שאני אקנה ייצא משהו מפוצץ שישאר לי טעם מר בפה Itamar Shpak
מה יהיה אחי עם המזל שלי איך שאני אקנה ייצא משהו מפוצץ שישאר לי טעם מר בפה Itamar Shpak
נראה פסיכי לי לגמרי
Eran Carmi
Eran Carmi
ובארץ המחיר של ה 34" הראשון של אסוס עדיין מופקע. נוסיף על זה ביקורות גרועות והמון בעיות QA. נראה שנגיע לרכישה של מסך במחיר סביר רק ב 2019.
מסך זה הדבר השורד הכי הרבה זמן , מסך יכול לעבור 2-3- מחשבים ועדיין לתפקד.בגלל זה לדעתי מסך זה הדבר שהכי משתלם להשקיע בו ,מה תכלס מה שאתה מביט בו כל הזמן.
Adam Brener
אוח כוס עמק..עכשיו אני רוצה מסך, כזה חחח ?
חחחל
ולא לשכוח, שום כרטיס גרפי כמו ה 1080 לא מסוגל לתת 144Hz או קרוב לכך ברזולוציית 4K. כלומר, מיותר.
על SLI שמעת?
אם היה יוצא כרטיס מסך מאוד חזק, שמסוגל לתת 8K 144FPS בקלות, גם היית אומר שמיותר כי אין מסך כזה בינתיים?
מסך קונים להרבה זמן, מתישהו יהיה כרטיס שיעמוד בזה, ברור שאחת הטכנולוגיות תקדים קצת את השנייה.
"מיותר" קביעה קצת מיותרת.