בשקט ובצניעות, צ'יפזילה משיקה דור חדש של מעבדי פנטיום וסלרון שולחניים עם ליבות אטום, Braswell שמו, שינסה למצוא לעצמו זכות קיום לצד דגמי ה-Core M המתקדמים יותר שמתאפיינים במעטפת תרמית דומה
כמה ימים אחרי שזכינו להיכרות עם המוצר הרשמי הראשון שמבוסס על שבב אטום מדור ה-Cherry Trail הטרי, הראשון שמבוסס תהליך ייצור של 14 ננומטר, מחליטים באינטל כי הגיע הזמן להכיר גם את דור המוצרים המקביל אליו – Braswell, שבבים תחת מותגי הפנטיום והסלרון למכשירים שולחניים ומחשבים ניידים ב-14 ננומטר, אשר יחליפו את שבבי ה-Bay Trail-M.
דור ה-Braswell יכיל, לעת עתה, ארבעה דגמים שונים – שלושת הראשונים משתייכים אל מותג הסלרון, כששניים כוללים זוג ליבות Airmont (המזעור ל-14 ננומטר של ליבות ה-Silvermont המוכרות לנו היטב) והשלישי כולל ארבע ליבות כאלו, וכל השלושה מאכלסים גם ליבה מובנית שנקראת בפשטות Intel HD Graphics ומכילה 12 יחידות ביצוע בתדר של בין 320MHz ל-600MHz.
כל שלושת הדגמים הנ"ל יתומחרו עבור יצרניות המחשבים למיניהן בעלות של 107 דולר, בדומה לשבבי הסלרון העדכניים מדור ה-Bay Trail – כאשר השיפור המשמעותי ביותר בדור הנוכחי מגיע פעם נוספת מכיוון הליבה הגראפית, שמזנקת עתה ל-12 יחידות ביצוע מ-4 יחידות ביצוע בלבד בדור הקודם תוך כדי שמירה על תדרי עבודה בסיסיים דומים ותדרי טורבו מירביים נמוכים רק בכ-100MHz. שידרוג חשוב נוסף הוא בזכרון ה-RAM, שיתמך כעת במהירות של עד 1,600MHz ובנפחים כפולים של עד 8GB, שיאפשרו לנו לקבל מכשירים קצת יותר מודרניים בהתבסס על מעבדים אלו.
באופן מפתיע למדי, הקטגוריה בה אנחנו לא רואים שיפור ממשי, ועשויים אפילו לראות נסיגה מסויימת ביכולות, היא ליבות העיבוד עצמן – שמציעות כעת תדרים מעט יותר נמוכים מאלו שראינו בדור הקודם (או הרבה יותר נמוכים במקרה של דגם ה-Celeron N3000 החסכוני, שמאופיין בתדר עבודה בסיסי של 1.08GHz בלבד) למרות הקפיצה בטכנולוגיית הייצור, כלל הנראה על מנת לאפשר את הקפיצה לליבה הגראפית. למרות זאת, בשורה התחתונה שבבי ה-Braswell אמורים להעניק חוויית שימוש שלמה ומשופרת, תודות לליבה גראפית שאמורה להתמודד טוב יותר עם כל המאפיינים הבסיסיים של חלונות (או כל מערכת הפעלה אחרת בה תחפצו) וזכרון RAM מהיר בנפח מוגדל.
הדגם הרביעי והאחרון במשפחת ה-Braswell משתייך למותג הפנטיום הוותיק, ולוקח את היכולות צעד משמעותי נוסף קדימה עם ארבע ליבות Airmont בתדר בסיס של 1.6GHz ותדר טורבו מירבי של 2.4GHz, ליבה גראפית מובנית עם 16 יחידות ביצוע (פי 4 מדגמי הפנטיום של עידן ה-Bay Trail) בתדר של בין 400MHz ל-700MHz, תמיכה בעד 8GB של זכרון DDR3L וחשוב לא פחות – מעטפת תרמית של 6 וואט בלבד (או 4 וואט לשימושים מוגדרים ייעודיים, לבחירת היצרניות), לעומת 7.5 וואט במעבדי הפנטיום Bay Trail.
שבבי ה-Braswell יוכלו להוות אפשרות לא רעה בכלל למחשבים נייחים קומפקטיים ולניידים זולים במיוחד, אך הם מגיעים לשוק בו התנאים קצת שונים מאלו של אשתקד – הם ניצבים באופן בלתי נמנע לצד משפחת שבבי ה-Core M, שלא רק מציעה ביצועים טובים יותר ויכולות מתקדמות יותר, אלא גם מעטפת תרמית נמוכה משמעותית שעומדת על 4.5 וואט ויכולה להגיע אף ל-3.5 וואט אם ירצו בכך היצרניות המטמיעות.
נכון, כרגע ההבדלים בתגי המחיר הם עצומים (שבב ה-Core M הבסיסי ביותר עולה 281 דולר, לעומת 107 דולר ו-161 דולר לשבבי הסלרון והפנטיום), אך לא מן הנמנע שבהמשך הדרך, עם התרחבות הדרישה למעבדי Core מתקדמים במעטפת תרמית זעירה והבשלת טכנולוגיות הייצור – נוכל למצוא מעבדי Core M כמעט בכל מכשיר, החל ממחשבים ניידים וכלה בסמארטפונים, וחשוב מכך, כמעט בכל רמות המחירים. עד שיגיע העתיד מרחיק הלכת הזה, אם יגיע – שבבי ה-Braswell ושבבי ה-Cherry Trail נראים כמי שיש להם את הכלים הנכונים על מנת להמשיך את התנופה (היחסית) שהחלו מעבדי ה-Bay Trail עבור אינטל בעולם המחשוב האולטרה חסכוני.