עם הפנים לעתיד
כעת אנחנו עוזבים את שנת 2012 שעברה עלינו לטובה, ומביטים קדימה אל מה צופנת בחובה שנת 2013. גונבה לאוזנינו השמועה כי אינטל מתכוונת לרכוש את NVIDIA, תוך הפיכת ג'ן סון-הואנג למנכ"ל אינטל שיחליף את פול אוטליני עם פרישתו של האחרון בחודש מאי. האם באמת יקרה דבר כזה? לא האמנו כש-AMD קנתה את ATI בשנת 2006 כרעם ביום בהיר ואנחנו עדיין ספקנים, אבל ימים יגידו. במידה ועובדה זו תיוותר בגדר שמועה בלבד: מי יחליף את מנכ"ל אינטל הפורש לגמלאות?
בלי קשר לחילופי המנכ"ל, הולכת להיות שנת 2013 לשנה עמוסה עבור אינטל. אם השנה הורידה החברה את מעבדי ה-Sandy Bridge לתהליך יצור קטן יותר של 22 ננו-מטר, זה אומר שבשנת 2013 תשיק החברה ארכיטקטורה חדשה: ה-Haswell. כבר עכשיו ניתן לדעת פרטים רבים אודות ארכיטקטורת המעבדים החדשה, ועם התקרבות ההשקה אנחנו מצפים לדעת עוד. האם יעברו המעבדים את הרף הגבוה אותו הציבו מעבדי ה-Sandy Bridge וה-Ivy Bridge, או שמה תיזכר ההשקה כמוצלחת בפני עצמה אך מאכזבת בהשוואה לאלו שקדמו לה?
אחד יוצא – אחד יכנס? |
עוד דבר שאנו מצפים לו הוא פרויקט מעבדי מתח הסף של אינטל. לא בדיוק מה שיגרום לנו להחסיר פעימה מבחינת ביצועים למחשבים שולחניים, אבל יועיל במיוחד במחשבים ניידים חסכוניים במיוחד או אפילו במוצרי מחשוב נייד קטנים יותר.
עוד דבר שאנחנו מצפים לו במיוחד הוא תפוצה רחבה יותר של כונני SSD מבוססי TLC. סנונית ראשונה לכונן שכזה ראינו השנה מסמסונג, כונן שהספק לזכות בינתיים לביקורות משבחות. נכון לרגע זה, מחירו זה הכונן מעט גבוה, אך אנו מצפים כי עם הן התבגרות טכנולוגיית ה-TLC והן המשך התפוצה של כונניSSD בכללם, נזכה לראות כוננים נוספים המבוססים על טכנולוגיה זו והוזלת מחיריהם של הקיימים.
הסנונית הראשונה מבין כונני ה-TLC – באדיבות סמסונג |
ככלל, אם בשנים הקודמות היה המירוץ בין אינטל לבין AMD על מי מבין השתיים יצליח לשחרר מעבד בעל תדר גבוה יותר, בשנים האחרונות התפתח מירוץ זה לחזית הנוספת של ריבוי הליבות: מי יצליח להכניס יותר ליבות מעבד פעילות לפיסת סיליקון אחת, או במקרים מסוימים להסתפק במעבדים "מודבקים" (MCM) ובכך להגדיל את מספר הליבות שהמעבד מכיל. הבעיה היא שמרבית התוכנות בהן אנו משתמשים מדי יום ביומו עדיין אינן מתוחכמות מספיק בכדי לנצל את שפע כוח העיבוד הזמין להן. האם גם בשנה הבאה מעבד מרובע ליבות יהיה די והותר למשתמש הביתי, או שב-2013 נראה שימוש אמיתי לכלל ליבות המעבד הזמינות לכל כיס?
חלונות 8 – תהיה מערכת ההפעלה הבאה למשחקים?
באופן טבעי, מי שאנחנו מקווים שירוויח הכי הרבה מכל נושא ריבוי הליבות הוא המשחקים. עם השקתה של חלונות 7 בשנת 2009, יצאה גם DirectX 11, שהייתה אמורה להקל על כותבי משחקים להתאים את אותם משחקים לריבוי ליבות מעבד ובכך לשפר את ביצועי המשחק על מחשבי PC שונים. בפועל, משחקים רבים עדיין אינם מנצלים יותר משתי ליבות מעבד, והיינו שמחים אם מצב זה ישתנה בעתיד הקרוב.
חבל לנו רק שמיקרוסופט החליטה שלא לתמוך בקהילת שחקני המחשב, ולהציע את גרסה 11.1 של DirectX אך ורק לחלונות 8. מערכת הפעלה זו טרם זכתה לבסיס משתמשים נרחב כמו זה לו זכתה חלונות 7 וחלונות XP לפניה ולא כי זו מערכת הפעלה רעה – פשוט כי אין סיבה להחליף מה שעובד. ככה או ככה, היינו שמחים לראות את מיקרוסופט מגיירת את גרסה 11.1 של DirectX לחלונות 7 למרות הכל.
גייב ניואל יוצא למלחמה במיקרוסופט |
ואם כבר דיברנו על משחקים על למחשב האישי, Valve בראשות גייב ניואל עשתה השנה מספר צעדים מתריסים כנגד מיקרוסופט. על פי דבריו של ניואל, עצם העובדה שחלונות 8 מכילה הרבה מהשירותים להם יזדקק משתמש המחשב כבר מהקופסה מאיימת על שירותי צד שלישי, ביניהם פלטפורמת ה-Steam המוצלחת מבית Valve. בתקווה להלחם בזה, החל מהשנה תשמש Steam להפצת תוכנות צד שלישי בנוסף למשחקים, וכנראה החל משנת 2013 תפיץ אותם גם ללינוקס. אנחנו מאחלים להם הצלחה – לא לכל אחד יש את האומץ להיות הדוד שיעז להלחם בגוליית.
אז זו הייתה שנת 2012 שלנו. אנחנו מקווים ששנת 2013 אפילו תעלה עליה מבחינת מה קורה בעולם המחשבים. אנחנו יכולים להבטיח לכם בלב שלם כי יהיו תהפוכות בשנת 2013, אבל לא איפה הם יקרו או באיזה נקודה של השנה. כך או כך, אנחנו תמיד פה עם עדכונים חמים מעולם המחשבים, ונמשיך את המסורת גם ב-2013. שנה טובה!
האם גם לכם ישנן מילים לסכם איתן את השנה, או משהו שאתם צופים כי יתרחש ב-2013? שתפו אותנו בתגובות!
איזה כיף של כתבה! נהנתי מאוד לקרוא!