למרות שהתקינה עבור הדור החדש של התקשורת האלחוטית המוכרת לכולנו טרם הושלמה, מוצרים ממשיכים לזרום אל השוק בתקווה ליהנות מהזינוק בפופולריות שנמצא מעבר לפינה
תקראו לו 802.11be או Wi-Fi 7, זה לא ממש משנה – התקן החדש של התקשורת האלחוטית לטווחים קצרים מתיימר להוות זינוק משמעותי במיוחד עם הכפלת המהירות המירבית האפשרית בין פי 2.4 עד פי 4.8 ומספר טכנולוגיות חדשות שנועדו להפוך את הרשת ליעילה ויציבה הרבה יותר מבעבר, גם כאשר כמות הצרכנים בה היא גדולה במיוחד כיאה לעידן בו כמעט לכל אדם יש כמה מוצרים מקוונים חכמים מסביבו בכל שעות היממה.
מספר מוצרים שהושקו במהלך השנה האחרונה, כולל ה-Dimensity 9200 של MediaTek וה-Snapdragon 8 Gen 2 של קוואלקום, מספקים תמיכה עתידית בגרסה בלתי סופית של תקן ה-Wi-Fi 7 – אך עד כה לא היו להם יותר מדי מוצרים להתממשק איתם באמצעות הטכנולוגיה. זה משהו שעשוי להתחיל להשתנות בקצב מהיר בעתיד הקרוב עם כניסת התקן אל שוק ה-PC, בין היתר בזכות זוג כרטיסי רשת אלחוטיים חדשים של אינטל שהתווספו לאחרונה אל מאגר המידע הרשמי באתר היצרנית: Intel Wi-Fi 7 BE200 ו-Intel Wi-Fi 7 BE202.

ההבדלים בין צמד הדגמים אינם מפורטים כהלכה באתר של אינטל נכון לעכשיו, אך בשני המקרים מדובר בכרטיסי רשת קומפקטיים עם תצורת M.2 ברוחב סטנדרטי לתקן של 22 מילימטרים ובאורך של 30 מילימטרים, אשר יהיו זמינים גם בתצורת 12 מילימטרים על 16 מילימטרים ממוזערת עם ממשק LGA לטובת מערכות שזקוקות לאינטגרציה צפופה במיוחד של הרכיבים הפנימיים בהן. בכל אחד מהמקרים תהיה תמיכה במערך של צמד אנטנות לשידור וקליטה, תמיכה בסביבת חלונות 10, חלונות 11 ולינוקס ותמיכה בכל שלושת תדרי ה-Wi-Fi המוכרים סביב 2.4GHz, סביב 5GHz וסביב 6GHz עם ערוצי מידע בגודל של עד 160MHz (מחצית מהגודל המירבי המוגדר בדור ה-Wi-Fi 7).

השימוש בצמד אנטנות שידור/קליטה ובערוצי 160MHz "בלבד" מונע מכרטיסי הרשת של אינטל למצות את פוטנציאל ה-Wi-Fi 7, אך עדיין מאפשר לספק מהירויות תיאורטיות של עד 5Gbps – וזה גבוה ביותר מפי 2 ממהירויות מירביות תיאורטיות של 2.4Gbps שעליהן מצהירה אינטל בכרטיסי הרשת הפופולריים שלה בדורות ה-Wi-Fi 6 ו-Wi-Fi 6E, כדוגמת ה-AX201 וה-AX211 שניתן למצוא במספר גדול של מחשבים ניידים ולוחות אם.
יתרונות נוספים ב-Wi-Fi 7, מעבר למהירות מוגדלת תודות לשימוש באפנון דיגיטלי מתקדם יותר ובערוצי מידע רחבים יותר, כוללים אפשרות לעבוד במספר גדול של ערוצים שונים ונפרדים באופן שקוף למשתמש הקצה באופן שיוכל לשפר את זמני השהות הממוצעים בתקשורת בעד 60 אחוזים לעומת רשתות בטכנולוגיות Wi-Fi 6 – וגם יכולת לעבוד כהלכה בערוצי תדר "מחוררים" בהם קיימות הפרעות ממוקדות בחלק קטן מהספקטרום, לניצול מיטבי של התדרים הזמינים גם בסביבה רועשת ומאתגרת עם שלל מוצרים נוספים שעושים שימוש בתדרים אלו בעת ובעונה אחת.

כרטיסי ה-BE200 וה-BE202 אמורים לתמוך גם בחומרות קיימות של אינטל ושל יצרניות אחרות, אך לא נופתע אם הדחיפה הגדולה שלהם קדימה תגיע במסגרת גל דגמי המחשבים החדשים שיבוססו על מעבדי דור ה-Core ה-14 של החברה, בדגש על אלו הניידים בארכיטקטורת Meteor Lake החדשנית והמסקרנת. האם מדצמבר 2023 ואילך תמיכה ב-Wi-Fi 7 תהפוך לסימן ההיכר של מחשבים ניידים מודרניים? בקרוב התשובות.