סדרת כונני ה-SSD החדשה של החברה האמריקאית מנסה (וגם מצליחה) להוכיח שתקן ה-SATA עדיין לא מת
אין דרך מוצלחת יותר להשיק מוצר חדש מאשר עם סט של ביקורות חמימות וחיוביות, וזה בדיוק מה שקיבלה חברת מיקרון עבור כונן ה-Crucial MX500 שלה, שמשלב בין שבבי TLC NAND תלת מימדיים עדכניים לבקר ה-SATA המוביל של חברת Silicon Motion בכדי לספק תחרות אשר מדגדגת בהצלחה את ה-850 EVO וה-850 Pro של סמסונג הגדולה – כמו שרק מעט דגמים אחרים עשו עד עכשיו.
כונני ה-SSD שיורשים את משפחת ה-MX300 מבוססים על בקר ה-SM2258 של חברת Silicon Motion, בשילוב עם שבבי 3D NAND בתצורת TLC ובמבנה של 64 שכבות מהדור החדש של חברת IMFT בנפח של 256 ג'יגה-ביט לכל שכבה, זכרון מטמון מבוסס DRAM, הגנה חלקית בפני איבוד מקור מתח פתאומי תודות למערכי קבלים מובנים, תמיכה בטכנולוגיית ה-DevSLP לצריכת הספק של 4 מיליוואט בלבד במצב שינה וצריכה מירבית שנמוכה אף היא באופן יחסי ולא אמורה לחצות רף של 5 וואט, תמיכה בהצפנת כונן מלאה בתקן ה-Opal 2.0 ואחריות מוגדלת לחמש שנים (במקום שלוש שנים ב-MX300) עם תמיכה באותם היקפי כתיבת תוכן של 0.2 מחיקות כונן מדי כלומר, כלומר כתיבת 360 טרה-בייט של מידע לדגם הטרה-בייט
מבחינת הביצועים, כונן MX500 בנפח של טרה-בייט מבטיח מהירות העברה רציפה של עד 560 מגה-בייט בקריאה ועד 510 מגה-בייט בכתיבה, וביצועים אקראיים של בין 90,000IOPS ל-95,000IOPS בקריאה ובכתיבה – וברוב המבחנים אכן מתקרב לנתונים מיטביים אלו, תוך שמירה על צריכת הספק שפויה ביחס לכונני אחסון אחרים בנפח דומה שמבוססים על זכרון מטמון דינאמי מובנה. ביצועים איכותיים במיוחד מתקבלים בכונן בעת עבודה עם קבצי 4 קילו-בייט קטנים באופן טורי (QD1), שנחשבת לאחד מהמדדים הכי קרובים לאופי השימוש של המשתמש הביתי הממוצע – ה-MX500 מוביל את רשימת הביצועים בבטחה בפעולות קריאה, ונמצא במקום טוב בחלקה העליון של הטבלה בכתיבה, הן בפעולות ללא התבססות על זכרון המטמון והן עם שימוש בהאצת ה-DRAM של המוצר.
נכון, זה לא כונן NVMe והביצועים מבהירים זאת – אך במיקרון משוכנעים שעדיין יש דרישה גדולה ורחבה מספיק גם לכונני SATA זולים וצנועים יותר
בדומה לדור כונני ה-MX300 של מיקרון, גם הפעם אנחנו עתידים לראות השקה מדורגת – דגם בנפח טרה-בייט ובתצורת כונן 2.5 אינץ' יגיע ראשון כשהוא מצוייד בתג מחיר מומלץ תחרותי בהחלט של 260 דולר, ואילו דגמים נוספים בנפחים של 250 ג'יגה-בייט, 500 ג'יגה-בייט ו-2 טרה-בייט ובתצורות 2.5 אינץ' ובגם כונני M.2 2280 יושקו בשלב מאוחר יותר, בתגי מחיר שטרם נחשפו. כל הדגמים מבטיחים רמת ביצועים מירבית זהה הן בפעולות רציפות של קבצים גדולים והן בפעולות אקראיות עם קבצים קטנים – וזה משהו שלא פוגשים בו בכל יום בשוק זה, ואמור לעודד מאוד את עלו שמעוניינים בכונן זול ככל האפשר בעל נפח אחסון צנוע.
אחד מכונני ה-SSD היחידים בשוק הביתי שיכול להצהיר כי ניצח את ה-850 PRO המפורסם של סמסונג, לפחות בחלק מן הקטגוריות
מקור התמונות: anandtech.com
עדיין מוקדם להכתיר את ה-MX500 כמלך, אך עם נצא מנקודת הנחה שמחירי השוק של דגמים אלו יהיו נמוכים אף יותר מהעלות המומלצת, נראה כי יש כאן את כל המרכיבים הנדרשים בכדי להפוך לאחד הדגמים המשתלמים והמבוקשים ביותר לשנת 2018. מסכימים איתנו? שתפו בתגובות.
WELCOME
כמי שקנה לפחות 4 SSD בשנים האחרונות, רובם של סמסונג ואחד של Crucial, אני אומר בלב שלם ששום SSD לא משתווה ל-Crucial 300 MX שברשותי.
עלה לי 100 דולר נפח של 750 GB, עובד כמו גדול, מגיב יותר מהר מSSD אחרים שיש לי של סאמסונג, ולא צריך שום תוכנת "Magic" שמופעלת בכל אתחול מערכת הפעלה וזה פשוט עלוקה של תוכנה שכמוהה לא ראיתי עוד.
שלא נדבר על זה ש-2 SSD של סאמסונג עשו לי בעיות, על אחד מהם נפלה מערכת הפעלה יום אחד והשני די זוחל מבחינת מהירות.
נוסיף את העובדה שהדיסקים הראשונים מסוג SSD היו דוקא הבעייתיים של סאמסונג ופחדתי בכלל לכתוב עליהם, וב-Crucial אני כותב כל דבר בלי לחשוב פעמיים (גם שם כרגע מותקנת מערכת הפעלה).
עריכה:
זה המודלים:
Crucial MX300 נקנה ב-2016 בבלק פריידי באמאזון במחיר של 100 דולר.
Samsung 850 EVO 250GB גם נקנה בבלק פריידי באמאזון, עליו קרסה המערכת הפעלה. מחיר $96.89
Samsung 2.5-Inch 1 TB 850 EVO מחיר 208 דולר – חיי עד היום אבל יותר איטי מ-Crucial
ועוד דיסק של SSD מ-Sandisk במחשב אחר. אין לי עליו תלונות.
רק תראו את הבדל המחירים ששילמתי על הדיסקים הכושלים לעומת 100 דולר על Crucial.
הידעתם שבאמריקה, קניית דיסק קשיח כוללת אחריות לא רק על הדיסק עצמו, אלא גם על חילוץ החומר שעליו?…
שווה לעבור.
מה עדיף, להזמין את זה מאמזון או לקנות 850 EVO בארץ?