כרטיסי המסך המתקדמים והחדשים של AMD מוכוונים לגיימינג ראוי גם ברזולוציית על של 4K, אך יוכלו לעשות זאת באמת רק באמצעי תצוגה המבוססים על חיבור DisplayPort
אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיו הביצועים בפועל של ה-Radeon R9 Fury X וחבריו לצמרת העיבוד הגראפי של AMD, אך כבר עכשיו ניתן להניח כי ליבת ה-Fiji האימתנית שבהם תוכל להתמודד עם גיימינג ברזולוציות של 1080p ו-1440p ללא אתגר מהותי, כשהעניין והצורך האמיתיים יגיעו מרזולוציות גבוהות אפילו יותר שהופכות אט אט לסטנדרט החדש בשוק הגבוה – Ultra HD, מה שמכונה גם 4K ו-2160p בשפת העם.
כרטיסי ה-Fury/Fiji מוגדרים על ידי AMD עצמה כמוצרים המיועדים לגיימינג ברזולוציות של 4K ואפילו 5K, אך מנגד ביצרנית האדומה גם אישרו כי כל הכרטיסים הנוכחיים לא יכללו תמיכה בתקן ה-HDMI 2.0 החדש, מה שיהפוך את הגיימינג בהתבסס על טלוויזיה (בניגוד לגיימינג בהתבסס על מסך מחשב) לבעייתי משהו, לכאורה.
תקן ה-HDMI 2.0 החדש נוצר על מנת לתת מענה לעידן ה-4K, כשהוא הראשון מבין תקני ה-HDMI שתומך בתצוגת 3,840×2,160 פיקסלים בקצב רענון של 60 הרץ – אותו קצב שמאפשר לאמצעי התצוגה להציג לכם עד 60 פריימים לשנייה בפועל. בדומה ליכולות של חיבור ה-DisplayPort 1.2 המתחרה והוותיק יותר.
המוצרים של AMD לא יתמכו כאמור בתקן ה-HDMI 2.0, אלא יסתפקו בתקן HDMI 1.4a אשר אומנם תומך ברזולוציית 4K, אך רק בקצב רענון של 30 הרץ בלבד שיוכל להציג קצב של 30 פריימים לשנייה, אשר לא בדיוק מתאים למשחקים ולא יאפשר ל-Fiji לזרוח במלוא עוצמתה. כרטיסי ה-Fury כן יתמכו בשידור 4K בקצב 60 פריימים לשנייה – אך רק בהתבסס על חיבורי DisplayPort 1.2a (תוספת ה-a היא עבור טכנולוגיית ה-FreeSync של החברה, אגב). זאת בניגוד לכרטיסי דור ה-Maxwell 2.0 הנוכחי של NVIDIA, שמציעים כולם תמיכה גם ב-HDMI 2.0.
שורת המחץ היא זו: בעוד שמסכי מחשב איכותיים נוהגים להציע הן חיבורי HDMI והן חיבורי DisplayPort על מנת לוודא שלצרכן יש את הגמישות להתבסס על מגוון רחב של מקורות אודיו/וידאו, בטלוויזיות הסלוניות החיבור השולט באופן נרחב הוא ה-HDMI, מסיבות היסטוריות לא ממש מוצדקות, ואילו ה-DisplayPort בעל רוחב הפס המוגדל הוא מראה נדיר למדי.
שורת המחץ היא זו: כל מי שירצה להתבסס על מוצר ממשפחת ה-Fury של AMD לגיימינג אפקטיבי בסלון, יצטרך לעשות זאת בפועל בהתבסס על אמצעי תצוגה עם חיבור DisplayPort, שכאמור מגיע כיום בעיקר במסכים המיועדים למחשבים.
נכון, לא מדובר כאן ב-Deal Breaker קטלני – אך בכל זאת מדובר במשהו שכל מי שירצה לבנות לעצמו מערכת עבור עידן ה-4K המתקרב בשילוב עם ליבת ה-Fiji יאלץ לזכור ולהתחשב בו.
נקווה שב-Fiji 2.0 נראה תיקון של הפער המדובר.