סדרת ה-UV400 החדשה של החברה האמריקאית היא אחת מהזולות שניתן למצוא בשוק המקומי נכון לעכשיו, וכזו שמתיימרת לא להתפשר על רמת הביצועים
מלחמת המחירים בשוק כונני ה-SSD לא פוסקת לרגע, ועתידה אף להתחזק במהלך השנה הקרובה עם כניסתה ההדרגתית של טכנולוגיית שבבי ההבזק התלת מימדיים לתמונה. במקביל, ללא יותר מדי רעש וצלצולים, חברת Kingston השיקה סדרה חדשה של כונני SSD "מסורתיים" בהתבסס על תקן ה-SATA III ועל זכרונות TLC NAND מישוריים – וזו זמינה כעת גם בחנויות בישראל, במחירים תחרותיים וכמעט חסרי תקדים.
בעוד שכמה סדרות כונני SSD חדשות וזולות מתבססות על בקר ה-SM2256 של חברת Silicon Motion, אשר מאופיין בביצועים מאכזבים עד מאוד אפילו במחיר מינימלי, משפחת דגמי ה-UV400 החדשה של קינגסטון מתבססת דווקא על בקר ה-88SS1074 של חברת מארוול, אשר גם לפי ההצהרות "על הנייר" וגם לפי הביצועים שנצפו בכמה מהביקורת המשמעותית הראשונה לכוננים החדשים – מצליח לספק רמת ביצועים טובה ויציבה הרבה יותר, שבהחלט תואמת את המצופה משוק הביניים בשנת 2016, ובפרט ברמות המחירים שנפרט בפיסקה הבאה.
ביצועים בהחלט לא רעים ביחס לעלויות
מקור: legitreviews.com
כונני ה-UV400 זמינים בנפחים של 240GB, 120GB או 480GB (כאשר גם גירסת 960GB אמורה להגיע בהמשך), ועם אחריות לשלוש שנים מחיריהם בחו"ל נכון לעכשיו עומדים על כ-45 דולר, כ-65 דולר וכ-115 דולר בהתאמה לשלושת הנפחים הבסיסיים – מכובד בהחלט, אך לא משהו שאין דומה לו. בארץ המצב הוא נאה הרבה יותר, כך נראה, עם מחירים במספר חנויות ורשתות שעומדים על כ-190 ש"ח ומעלה בלבד לדגם בנפח 120GB, כ-280 ש"ח ומעלה עבור דגם ה-240GB, וגם כ-570 ש"ח ומעלה עבור דגם בנפח 480GB, שהם תחרותיים בהחלט הן בהשוואה לאלו שקיימים כרגע בחו"ל והן ביחס לביצועים המתקבלים.
ראוי לציין לחיוב את המחיר לדגם ה-480GB בחנות 'פלונטר', שעומד על 543 ש"ח ונמוך בקצת יותר מ-20 ש"ח מהמתחרות הקיימות באתר 'זאפ'
ראוי לציין כי כונני ה-UV400 אינם תומכים בטכנולוגיית ה-DevSLP אשר מקטינה את צריכת ההספק במנוחה לרמה זערורית, ועל כן יהווה כנראה פתרון בזבזני באופן יחסי עבור מחשבים מבוססי סוללה וצרכנים שמעוניינים להפיק כל דקה נוספת מהם, וכמו כן ראוי לציין כי לצד האחריות לשלוש שנים מצויניים נפחי כתיבה ומחיקה מירביים צנועים יחסית של 50 טרה-בייט בסך הכל עבוד דגם ה-120GB, עד 100 טרה-בייט לדגם ה-240GB ועד 200 טרה-בייט לדגם ה-480GB – מה שבאופן לא ממש מפתיע מצביע על כך שדגמים אלו לא מיועדים לשמש לפעולות אינטנסיביות יומיומיות, כמו בשרת נתונים ביתי למשל. עם זאת, ככונן מערכת עבור הצרכן הממוצע אשר יציע שידרוג של כמה עשרות מונים לעומת הכונן המכאני הממוצע – נראה כי לקינגסטון יש עכשיו את אחד מהפתרונות המשתלמים ביותר בשוק הישראלי.
חלק מהצרכנים עדיין זוכרים לרעה את מה שביצעה קינגסטון במסגרת סדרת ה-V300 שלה לפני כשנתיים, אז החלפה של ספקית שבבי ההבזק ללא הודעה וללא התראה הביאה לירידת ביצועים בפועל כשבמקביל המחירים נותרו זהים – טקטיקה שמאז לא נצפתה חוזרת על עצמה אצל היצרנית. כונני ה-UV400 מתבססים כעת על שבבי הבזק של טושיבה בתהליך ייצור של 15 ננומטר, ונכון לעכשיו אין אינדיקציה לכך שיהיה שינוי בספקית או בביצועים בהמשך – וכל שנותר לנו כעת הוא לקוות שזה יישאר כך.
אני רוצה שירדו המחירים ובתקציב של 1000 ש"ח אוכל כמשתמש פשוט לקנות דיסק קשיח של M2 של 512GB ואחד SSD של 2TB בתקציב של 1000 ש"ח
בשביל המחשב הנייד
כל הכבוד לפלונטר.
משום מה, נותנת החסות אייבורי מוכרת את הדיסק ב – 595 ש"ח.
אחרי פלונטר יש חנויות שמוכרות את הכונן ב2-5 שקל יותר. היא קטפה את הטייטל על השנקל
מבורך ומרגש! אני זוכר שעד לא מזמן הMX100 250GB ב500 ש"ח היה נחשב למציאה, והנה שוב הוכפל הנפח עבור המחיר בארצנו הקטנה. לא רחוק היום ש1TB יעלה 500 ש"ח.
אין על פלונטר תמיד הכי זול שמה.. למה הם לא בזאפ?
הם דווקא כן בזאפ
http://www.zap.co.il/clientcard.aspx?siteid=12
מוצר זול = מוצר לא טוב. עדיף להשקיע במוצר של סאמסונג או אינטל ולא להתאכזב מאיכות ירודה
איטי יותר מ- Samsung Evo 850 ב 70-150%.
אשמח אם תסביר לי מה זה לעזאזל איטי ב-70-150%. אתה מתכוון למכיל 30-50% מהמהירות של 850 EVO. אי אפשר להוסיף איטיות באחוזים, זה חסר הגיון.
Kingston?
i say, if it not Savage…. it wont ravage.
say no more (wink wink), know what a mean (wink wink).