עבור לתוכן
  • צור חשבון
  • מי אנחנו?

    שלום אורח/ת!

     
    שים לב - על מנת להשתתף בקהילה שלנו, להגיב ולפתוח דיונים חדשים, עליך להצטרף כחבר רשום.

    החברים שלנו נהנים מיתרונות רבים, כולל היכולת להשתתף בדיונים, להנות מהגרלות ומבצעים לחברי האתר, ולקבל מידי שבוע את התכנים הבולטים שלנו ישירות במייל.

    לא אוהבים שמציקים לכם במייל? ניתן להירשם לאתר אך לוותר על הרישום לעידכוני המייל השבועיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

dagandlerx

[נפתר] בעיות עם דואלבוט של אובונטו מדיסק שני (SSD)

Recommended Posts

שלום,

יש לי שלושה דיסקים במחשב.

הראשון - שעליו מותקן WINDOWS 7

השני - שאני מנסה להתקין עליו אובונטו

השלישי - HDD לאיחסון

מה שאני רוצה להשיג זה התקנה של אובונטו על הSSD השני, בלי לגעת בדיסק עם הWINDOWS בכלל, כולל בבוט לואדר שלו, כך שאני יכול בכל רגע נתון לנתק את הדיסק השני עם האובונטו והמחשב יחזור לעלות מהדיסק של כאילו אין דואלבוט במערכת.

על פניו לא נראה שאמורה להיות בעיה, אבל משום מה אחרי ההתקנה של האובונטו אני לא מצליח לעשות בוט למערכת החדשה, ומקבל אוטומטית את הWINDOWS, גם אחרי משחקים של סדר טעינה בBIOS וכו'..

אם אני מנתק את הSSD של הWINDOWS אני מקבל הודעה שאין כונן לעשות ממנו BOOT.

הבעיה חוזרת על עצמה גם כאשר את ההתקנה אני כשהכונן של הWINDOWS מנותק מלכתחילה.

נראה כאילו שהGRUB לא מתקין את עצמו בכלל במהלך ההתקנה

למישהו יש רעיון מה לא בסדר?

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

עשית משהוא מיוחד בהתקנה כדיי שלא יותקן GRUB ב הראשון נכון ? אז זהו שהוא פשוט לא הותקן בכלל.....

תחבר את ה השני בלבד ותעשה התקנת GRUB ל MBR לפי כל מדריך עדכני לשחזור GRUB לאובונטו אחריי התקנת וינדוס וכדומה

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

טוב אחרי הרבה זמן שלא ניסיתי לפתור את הבעיה,

אתמול ישבתי על זה עוד קצת והבנתי את מקור הבעיה. מקווה שזה בסדר שאני מעורר את הדיון הזה מחדש, אבל אני אפרט פה את הפיתרון בתקווה שזה יועיל למישהו מתישהו..

אחרי ניסיונות חוזרים ונשנים להתקין, מצאתי דיון איפשהו שדיבר על הגדרות UEFI או LEGACY בביוס.

בדיון היה רשום שההתקנה של אובונטו חייבת להיות באותו מוד של (כלומר שניהם UEFI או שניהם LEGACY), וכדי לשלוט בהתקנה של בצורה מסויימת אני חייב לוודא שהinstaller נטען מראש בבוט בצורה כזאת.

בדקתי את ההגדרות בחלונות, הגעתי למסקנה שההתקנה שלי היא לגאסי.

בדקתי את ההגדרות בביוס, גיליתי שהוא על מצב של UEFI & LEGACY משולב, מה שכנראה גרם לUSB שהתקנתי ממנו להיטען בUEFI כל פעם שניסיתי להתקין.

שיניתי בביוס לlegacy only, עשיתי ריסטארט לתוך הUSB והתקנתי את האובונטו והגראב על /sdb

והכל בא על מקומו בשלום :)

כשאני מעלה את המערכת מהכונן של האובונטו אני מקבל תפריט גראב עם אפשרות לבחור במערכת הפעלה, ואם משהו יקרה לדיסק של הלינוקס עדיין תעלה עצמאית בלי בעיה.

נ.ב.

התיאור שלי הוא מאוד לא טכני כי אני ממש לא מבין גדול בענייני ביוס, UEFI וכו'. אם מישהו רוצה לשפוך עוד קצת אור על הנושא אני כמובן אשמח.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

×
  • צור חדש...
Back to top button
Close
Close