עבור לתוכן
  • צור חשבון
  • מי אנחנו?

    שלום אורח/ת!

     
    שים לב - על מנת להשתתף בקהילה שלנו, להגיב ולפתוח דיונים חדשים, עליך להצטרף כחבר רשום.

    החברים שלנו נהנים מיתרונות רבים, כולל היכולת להשתתף בדיונים, להנות מהגרלות ומבצעים לחברי האתר, ולקבל מידי שבוע את התכנים הבולטים שלנו ישירות במייל.

    לא אוהבים שמציקים לכם במייל? ניתן להירשם לאתר אך לוותר על הרישום לעידכוני המייל השבועיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

The-Magician

C| לולאות

Recommended Posts

יש לי בעיה אני לא מבין ולא מצליח את השאלה הזאתי

כתוב תוכנית אשר קולטת שני מספרים a,d כאשר נתון ש a הוא האיבר הראשון בסדרה חשבונית כלשהי. את d ההפרש של הסדרה. הדפס על המסך את עשרת האיברים הראשונים בסדרה הנ"ל.

איך עושים את זה?

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אתה יודע מה זאת סדרה חשבונית?

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אמרת בעצמך:

כתוב תוכנית אשר קולטת שני מספרים a,d כאשר נתון ש a הוא האיבר הראשון בסדרה חשבונית כלשהי. את d ההפרש של הסדרה. הדפס על המסך את עשרת האיברים הראשונים בסדרה הנ"ל.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אבל d לא משמש להפרש?

אם הכנסתי תמספר הראשון 1 והשני 10 אז ההפרש הוא 10 כל הזמן? לא מבין מה הולך פה

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

כנראה שלא הבנת מה זו סדרה חשבונית.

אם האיבר הראשון הוא 1 וההפרש הוא 5 אז הסדרה נראית ככה:

1,6,11,16,21...

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

האאא

אז זה כ אילו מצב כזה:

a a+d a+d+d a+d+d+d

ככה עשר פעמים?

אבל איך אני אמור לכתוב את זה בתוך לולאה?, להקפיץ את ה-i לפי ה-d?

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אפשרות אחת היא שהאינדקס של הלולאה יהיה d ובכל איטרציה הוא יגדל ב-d.

אפשרות שנייה היא שבכל איטרציה אתה תדפיס את a ועוד פונקציה של d שתלויה ב-i.

האפשרות הראשונה קצת עקומה מכיוון שהתנאי לעצירת הלולאה סתם מסורבל ופחות ברור.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

וואי איזה תרגיל מסובך אני לא מצליח

אני לא מבין איך אני אמור לכתוב את זה

זה מה שאני חושב, אבל זה לא נכון אולי תגיד לי איפה הבעיה שלי?

#include <stdio.h>

#include <conio.h>

void main ()

{

int n,i,d;

printf("enter num :\n");

scanf("%d", &n);

if (n>=5)

{

for (i=n;i<=(d*9);i++)

printf("%d\n",i);

}

else

printf("error");

getch();

}

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

א. מי אמר לך שהפונקצייה main היא void?

ב. אמרתי לך שהאפשרות הראשונה עקומה. בכל מקרה תראה האם אתה רוצה להגדיל את i באחד בכל איטרציה.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

א. המרצה מלמד סטנדרט ישן מאוד. היכן אתה לומד?

ב. תממש את האפשרות השנייה שהצעתי. הלולאה צריכה לרוץ 10 פעמים ובכל פעם אתה מדפיס a+d, a+d+d, a+d+d+d וכן הלאה.

תחשוב מה הקיצור של d+d+d+...+d ואיך זה מתקשר לאינדקס של הלולאה.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אני יודע שאני מתחיל מ-a ואני יודע שאני אמור לכתוב עד d*9 אבל מה התנאי?

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

×
  • צור חדש...
Back to top button
Close
Close