Try HWzone in English English
עבור לתוכן
  • צור חשבון
  • מי אנחנו?

    שלום אורח/ת!

     
    שים לב - על מנת להשתתף בקהילה שלנו, להגיב ולפתוח דיונים חדשים, עליך להצטרף כחבר רשום.

    החברים שלנו נהנים מיתרונות רבים, כולל היכולת להשתתף בדיונים, להנות מהגרלות ומבצעים לחברי האתר, ולקבל מידי שבוע את התכנים הבולטים שלנו ישירות במייל.

    לא אוהבים שמציקים לכם במייל? ניתן להירשם לאתר אך לוותר על הרישום לעידכוני המייל השבועיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

nice-1

מצב גרפי בעזרת Turbo C והדרייבר SVGA256.BGI

Recommended Posts

// Graphic mode, 640x480x256 + testing.

// Made by Dror, Turbo C using SVGA256.BGI, a graphic driver from Borland.

// level- easy.

#include<graphics.h>

#include<stdlib.h>

#include<stdio.h>

#include<conio.h>

#define g640x480x256 2

void init_graph(void) // function that sets a 640x480x256 graphic mode

// using SVGA256.BGI driver.

{

int gd,gm;

gd = installuserdriver("SVGA256",NULL); // Super VGA driver

gm = g640x480x256; // resXcolors

initgraph(&gd,&gm,"C:\\TC\\BGI"); // initiate graphic mode

}

void main(void)

{

int i,j,p; // some palette and location variables, checking the gmode

init_graph(); // function initgraph, initiates 640x480x256

for (p=1; p<12; p++) // looping fillstyles, just for fun.

{

for (j=0; j<10; j+=1) // Rohav of the palette I want to check

//(really doesnt matter, you can do fine with every j>1 i guess

for(i=0; i<256; i++) // No. of colors available (if everything is working- 256 (0 is also a color, 0-255)

{

setfillstyle(p,i); // 12 different fillstyles available from Borland.

bar(i,j,i+20, j+30); //void far bar(int left, int top, int right, int bottom);

}

getch(); // waiting for a keystroke after every pattern change.

}

j=getmaxcolor(); //needed to check the resolution & max colors

i=getmaxx(); // needed to check the resolution & max colors

p=getmaxy(); // needed to check the resolution & max colors

closegraph(); //

printf("%d colors \n %d X %d \n",j+1, i+1, p+1); // j - no of colors while i&p are resolution

}

שימו לב, להחליף את TC בספרית הטורבו C אצלכם, ולעשות

Options

Linker

Libraries

V graphics library

כל מה שאחרי // אומר הערה.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

מנסיון אני אומר שיש בעיה עם הbgi הזה..

לא מומלץ להשתמש בו.

במיוחד יש בעיות עם העכבר. זה יוצר התנגשויות שונות

עדיף להשתמש בegavga.bgi למרות שזה רק 16 צבעים זה הרבה יותר יציב

ובקלות אפשר לעבוד גם עם העכבר

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אני בדרך לכתיבת פרויקט לטטריס ברשת של 2 שחקנים, אני חושב שאבסס את זה על svga256.bgi..

איזה צרות הוא עושה בדר"כ? האם לרדת מזה עוד כשאני בהתחלה?

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אני אישית לא מציא לך להשתמש בbgi הזה הbgi הזה הוא מסוג vesa

כלומר זה דרייבר מיוחד, לדרבייר הזה ישנם הרבה מאד בעיות עם מהדרי הborland

הוא יותר מתאים לעבודה עם watcom או djgpp וגם windwos לא ממש מחבב את הדריבר הזה.

אני ניסתי לעבוד איתו אבל צריך עצביים מברזל איתו בגלל שמלא פעמיים התוכנית נתקעה או פשוטה קרסה.

אישית אני ממליץ לך לעבוד בegavga במיוחד אם אתה רוצה לבנות דפים וירטואלים דבר זה אני יודע שהוא כמעט ובלתי אפשרי

עם vesa.

אז לסיכום: לא מומלץ

נ.ב

משחק בTCזה כרוך בהרבה מאד כאבי ראש.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

אני אומר לך תלך על ה Canvas הרגיל שיש לך כמעט בכל דבר ב windows כדי לצייר לא גרפיקה מיושנת מגעילה. אני ממליץ להשתמש ב CBuilder או ב NET. כדי לחסוך לעצמך את כאבי הראש של בניית ומניפולציות. ככה גם בעניין הרשת יהיה לך יותר קל כי כבר יש encapsulation יפה מאוד של winsock בתוך כל IDE. מניסיון, משחקי עובדים יותר טוב ונראים יותר טוב ככה.

אם אתה רוצה לבנות משהו תחת Linux או ב DosEmu שם, זה כבר משהו אחר...

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

CPU- אני עושה את התכנית בTurbo C.

מיכאל- אני אשקול מעבר לEGAVGA..

אגב, אני מתכוון לעשות את זה דרך 2 מחשבים מקושרים בCOM

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

הנחתי שאתה תעשה את זה דרך com כי זה הכי פשוט..

אבל חשבתי מה הקטע בטטריס לשתי אנשים?

מה המשמעות של המשחק?

טטריס זה משחק בשביל בן אדם אחד ומה הקטע במשחק לשתי אנשים?

אולי תעשה משחק שח-מט לשתי אנשים, זה כבר נשמע לי הרבה יותר טוב

או אפילו דמקה ,

זה פרויקט לבית ספר?

אם כן תדע שגם אני בימים אלה כותב פרויקט לבית ספר בC

ומנסיון אני אומר לך בהתחלה לא מבינים כמה זה סיבוך ועבודה מעצבנת

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

זה לא בדיוק טטריס, אלא תחרות טטריס.

כל פעם שאחד מוריד שורה, השני מקבל שורה עם חורים מלמטה, דבר שמקשה עליו

מי שמפסיד ראשון, מפסיד.

וכן, זה לבי"ס.

שתף דיון


קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

×
  • צור חדש...