ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום, בעוד כמה ימים אני הולך לקנות מחשב חדש, מטרות המחשב הם גיימינג וקידודים. בנושא זה אני רק רוצה שתגידו לי איך המחשב ושלא תציעו לי, טוב הנה המחשב: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1231 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80569Q9550 לוח אם Gigabyte GA-P43-ES3G ¤461 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39477 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤286 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4890 OC 1024MB DDR5 PCIe ¤1232 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S4890G1C צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤151 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22L מ…
-
- 10 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום המחשב של בן דוד שלי הלך אז הוא רוצה לקנות עכשיו אחד חדש במחיר 2500 שקל ללא oc וללא ציוד היקפי המסך יחובר למסך 20 אינץ והיעוד העיקרי זה משחקים וגם קצת עריכה .. ( הוא יקנה את המחשב באיבורי או ksp ( חשוב השקט... (למשחקים הכבדים ביותר וכמובן הכי משתלם וטוב שיש לתקציב הזה שהוא די נמוך למטרות של משחקים כבדים)
-
- 10 תגובות
- 711 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2300. מזומן. חורג ב100 ש"ח (בלבד) רק זה ממש משתלם. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה, משחקים קלים פה ושם 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך כרטיס קול או כונן דיסקטים. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? Intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מהנדס תוכנה עצמאי, בימים אלה אני מחפש לי מחשב שולחני לפיתוח תוכנות, פיתוח אפליקציות אינטרנט ועוד. המחשב לא אמור לשמש למשחקים אך לא ארצה להיות מוגבל. התקציב הוא 4500 ש"ח (ללא מסך, מקבדת ועכבר) כלומר מארז מחשב נטו. אשמח למפרט מומלץ לנושא. הייתי רוצה מחשב מבוסס על Q9550 לפחות וDDR3 8GB היות והמחשב הולך להריץ Windows7. תודה לכם,
-
- 7 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש תוכנה שכאשר אלחץ DOUBLE CLICK על המשטח, אז תפעל פונקציה מסויימת או כאשר אלחץ עם 2 אצבעות (ביחד) על המשטח אז תפעל פונקציה אחרת. עריכה: הבנתי שקוראים לאופציה הזו synaptics. השאלה אם צריך חומרה ייעודית לזה. יש לי נייד MSI EX 400. תודה לעונים. עריכה: הסתדרתי! התקנתי Synaptics! ממליץ לכולם להתקין!
-
- 4 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקר לטובת משחקים אני מאוד מרוצה מהמסך הנוכחי כך שאני אשאיר אותו -T220P סמסונג "22 (1920*1200) יש לי גם כרטיס audigy 2 zs שאני מעביר ממחשב למחשב כבר שנים והוא עדיין מצוין כך שגם את זה כבר יש. שאלות: 1. האם כדאי לקנות עכשיו לאור העובדה שבקרוב יצא חלונות 7 ואז אני אתקע בלי directx 11 2. אני חושב הפעם להתחכם ולקנות לוח אם תואם sli או CF ביחד עם כרטיס מסך חזק (בערך 1200-1300 שקל) ואז עוד שנה פשוט להוסיף בכמה גרושים כרטיס מסך זהה לו - אני מבין שזה עלול לייקר את הספק כוח והלוח אם 3. לא יודע למה אבל אני תמיד איכשהו נוטה לכיוון nvidia לא מבין ביצרנים השונים- gigabyte,asus...) 4. נכנסתי לKSP ובניתי שם מפרט שנשמע לי קצת יקר מדי (5000 בערך) , דעתכם: Cor…
-
- 4 תגובות
- 517 צפיות
-
-
כנ"ל, רק מארז קומפלט ללא שום ציוד היקפי ואין צורך להשקיע בקירור שקט, המפרט שבמדור המפרטים המומלצים עודכן לאחרונה רק בסוף אפריל, תודה
-
- 8 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום לכם. אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד. הצרכים שלו: משקל - עד 3 קילו (אם אין ברירה, אפשר גם 3.5). מטרה: משחקים משנת 2008 ומטה (NBA 2008, FIFA, ואולי גם COD) +לימודים ועבודה. אם אפשר, שיהיה גם נוח לסרטים אבל לא חובה. דיסק קשיח: עד 160 GB יספיק. גודל מסך: 15' ומעלה. זיכרון - אני חושב ש-2GB יספיקו. אורך סוללה: יש צורך באורך סוללה של לפחות 3 שעות, וטעינה מהירה עקב ריבוי העבודה. אם יש צורך עוד נתונים, אשמח לתת. אגב, אם התקציב נמוך מדי, אז לא חייב שיהיה מתאים למשחקים משנת 2008.. גם 2007 (ואפילו 2006) יהיה טוב. תודה מראש לכל מי שיכול לעזור, ושיהיה לנו המשך סוף שבוע רגוע.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש נייד לשימושים ביתיים הכוללים אופיס, אינטרנט, מוזיקה וסרטים (HD), ושימוש בתוכנות שיתוף קבצים (במקביל לכל הפעולות האלו...). תקציב 5000-6000 ש"ח, לא חייב לכלול מערכת הפעלה (אבל עדיף עם). גודל מסך 13 או 14, עדיפות למשקל נמוך. זמן סוללה לא חשוב כל כך. כמובן שעדיף יציאת HDMI. כרגע אני מתלבט בין Dell Vostro 1320: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11753 לבין Studio 1555: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=12128 לשניהם מעבד, זיכרון ודיסק קשיח זהים (וטובים) החיסרון של ה-Studio הוא משקל יותר גבוה (כי המסך הוא 15) ושהמסך הוא מבריק. ל-Vostro לעומת זאת אין יציאת HDMI ו-eSata, כרטיס מסך יותר חלש, והוא קצת יותר יקר. השאלה היא האם יש דרך להוציא HD לטלוויז…
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מחשב מיני נייד למסך LCD על מנת להציג על המסך פרסומים שונים. המחשב צריך להישאר דולק כל הזמן, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. האם יכול להיווצר איזשהי בעיה? האם המחשב מותאם לעבודה של מס' שעות כל כך רב? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
Intel Core i7-920 Tray לוח אם Asus P6T6 WS Revolution 31325 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB WDC1201 זיכרון OCZ DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 7-7-7-24 Platinum OCZ3603K X2 כרטיס גרפי Asus nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe 32210 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L קורא כרטיסים Super Talent AIN1MCR מארז ללא ספק Thermaltake Xaser VI MX Silver Window TT-VH9000SWS ספק כח Thermaltake Toughpower 850W TT-W0178 מה שחשוב זה ביצועים, ושקט... האם כדאי להוסיף דיסק SAS לטובת מ"ה ? (לוח האם תומך ללא צורך בבקר נוסף)
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אז ככה , האמת שהמחשב הוא לאחי..(הוא רוצה מחשב שיחזיק לכמה שנים טוב 3-4) אני מבין והכל אני רק רוצה לשמוע את דעתכם.. שהמחשב יהיה להכל כמו שרשמתי למטה ..ומשחקים הוא אוהב את הwloverine , Batman: Arkham Asylum, NFS ואולי אם אני יכיר לו את Far cry וcrysis אולי הוא יאהב וגם כל המשחקים הפחידים silent hill וכ'... עיקר שירוץ חלק אתם יודעים.יש לי את HD4850 אצלי ואני מאמין שהוא יספיק לו אלא אם אתם חושבים אחרת .. צורב DVD שיהיה לו איכותי וגם מארז איכותי לא מהיקרים ביותר אבל שיהיה איכותי כמו שצריך.. נ.ב רצוי $GB זיכרון.. 1. מה התקציב? 4K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (די כבדים[HD4870 או 50 יספיק לו ), צפיה בסרטים, הורדות, מסיבות רשת, 3. האם אתם צרי…
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
הבוסית שלי ביקשה עזרה עם מפרט מחשב הדברים היחידים שחשובים לה זה נפח אחסון גדול ושיעבוד בסדר, יחסית לכמה זמן שלא התעסקתי בבניית מפרטי PC חשבתי על רעיון בסיסי בדומה לזה: המחשב לא כולל ציוד היקפי ולא מיועד למשחקים למרות שיש לה ילד קטן בבית אז אולי כמה דברים פשוטים. מעבדי אינטל Price Units Total Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray 620 1 620 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio 310 1 310 זכרונות DDR II 1066Mhz Price Units Total 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 215 1 215 כרטיסי מסך ASUS Price Units Total 8400GS Silent 512MB GDDR2 DX10 HDTV,DVI,PCI-E 195 1 195 דיסקים קשיחים Weste…
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
לאחי יש את המחשב הבא - compaq presario v4000 מאפייני המערכת: http://hothardware.com/Articles/Compaq-Presario-V4000/ מחשב לא חדש בכלל, בן 4-5 שנים... לאחרונה הביצועים לא מספקים ואני תוהה מה לעשות... (מחשב חדש לא בתקציב) יש לו שני סטיקים של 256MB ואני לא יודע מה הכדאיות של שדרוג סטיק אחד, שניים או בכלל, גם אחרי קריאת הסטיקי... שידרוג הזיכרון ישפר את הביצועים של הסוס הזקן הזה? אם כן, כמה לשדרג? מה עוד אפשר לעשות??
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שיתאים לסטודנט - מעבד תמלילים,תוכנות תכנות לא כבדות מידי, כמובן שסרטים (אם אפשר HD אבל לא קריטי),לגבי משחקים-ברור שבתקציב הזה קשה למצוא נייד טוב שיריץ משחקים. זיכרון - 3-4 ג'יגה. דיסק קשיח: 250 ג'יגה + . דוגמא למחשב: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=1523 אם אפשר מעבד מהדורות האחרונים - זה יהיה מעולה. תודה לכולם ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש להחליף מחשב לסבא וסבתא שלי שמשתמשים בו רק לגלישה באינטרנט. יש להם כבר מסך,רמקולים מקלדת ועכבר. יש צורך בהרכבה אני מחפש מחשב די מינימלי, אם אפשר משהו חדש בפחות מ1400, אני בעד. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
שלום, אני בת 17 ואני הולכת לקנות מחשב חדש בימים הקרובים.. אני צריכה שהמחשב יענה על הצרכים הבאים: שיעבוד מהר, אני מתמשת בו בעיקר לתמונות, מוזיקה, תוכנות פשוטות ואנינטרנט. בקיצור, אין לי איזה דרישות מיוחדות, רק שיעבוד טוב ומהר. אז אחרי התייעצות באייבורי מחשבים זה המחשב שהמליצו לנו עליו: אינטל ליבה כפולה E5300 / E6300 לוח אם Asus / Gigabyte G31 זיכרון 2048MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA II מאיץ גרפי Intel X3100 OB יוסיפו לי עוד 2G ככה שבסך הכל מדובר ב4G. רציתי עוד חוות דעת על זה לפני שאני רצה לקנות כי גם לי וגם לאבא שלי אין מושג במחשבים תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני קורא 'ותיק' בפורום, משתדל להישאר על הדופק ומרוב ביקורות, המלצות וכתבות דיי איבדתי את עצמי לדעת ברגע שאני רוצה לבחור לעצמי מחשב. אני מחפש בעקרון מחשב סטודנטיאלי - אך שיריץ ( ומעלה HD (4500MHD. אני יודע שלרוב ההמלצה תהיה מחשב SL אבל מה אומר לכם, לנובו, דיי משעממים אותי (למרות שכן אודה שהם איכותיים, יש לי T61 מהעבודה). השאלה היא, האם אין בשוק מחשבים טובים דיים כדי להתחרות בחצי עסקיים של לנובו? למשל סדרת טייםליין החדשה של ACER שנראים נהדר או HP ProBook 4310s שנראה מדהים. (אם רק E6400 בקונפ' נחמדה היה מתאים לי לתקציב, לא הייתי צריך להתייסר P: כלכך.. ) אגב אם לא מובן פה בין השורות, אז ניידות זה הדבר השני הכי חשוב לי אחרי הרצת HD.
-
- 3 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אחרי שקצת חקרתי בנושא, נראה לי שהנטבוק X110 הוא הכי מתאים לדרישותיי. תקציב גם יש, השאלה, איפה אפשר לראות ולבחון את המחשב מקרוב?
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך המלצה למפרט באיזור ה1500, ללא חריגות (אלא אם זה משהו ממש, ממש שווה) שנועד לגלישה באינטרנט, אופיס וכל השאר, תוכנות כמו Google Earth וסרטים בHi-Def. יש כבר מסך 24' שתומך בHDMI, והרכבתי מפרט מKSP. (יש גם ציוד הקפי כמו עכבר, מקלדת ורמקולים) לצערי זאת החנות היחידה שאני יכול לרכוש את המחשב ממנה. הכיוון כאן הוא ל3 ליבות של AMD עם לוח שתומך בHDMI ו2 ג'יגה ראם. המארז והספק יכולים להיות ג'נריים. מבחינת קירור, מעדיך לקחת את מה שבא עם המעבד ולא לרכוש גוף קירור נפרד. מקריאה בפורום, ראיתי שהמליצו על מפרטים דומים מבוססי אינטל עם מעבד 5300 או 6300 ... לא מצאתי בנצ'ים בינם לבין 8450 של AMD. אשמח לעזרה בנושא [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
המצב הוא כזה - אני מתכנן לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי בלבד (אולי פה ושם אני אקח אותו מחוץ לבית אבל סביר להניח שלא) השימושים שלי במחשב הם פשוטים למדי - גלישה באינטרנט, תוכנות מסרים, קצת מוסיקה. בקיצור מולטי-טסקינג פשוט למדי ולא זולל משאבים. אני הולך להשתמש בו בעיקר בסופי שבוע כי אני מתגייס בשבוע הבא כך שלא יהיה לי ממש זמן בשבוע עצמו. הדברים העיקריים שאני מחפש במחשב הם - מסך גדול וברור, מקלדת נוחה ושיהיה אמין כי אני ממש לא מתכנן לבזבז את החופשות מהצבא על נסיעות בשביל לתקן אותו. כל שאר הדברים כמו משקל, חיי סוללה וכו' לא מעניינים אותי כי המחשב יהיה נייח (הניידות המקסימלית שלו תיהיה מהחדר שלי לסלון בבית). טווח המחירים - עד 1500 ש"ח. חיפשתי ביד 2 וה-T30 מצא חן בעיניי. הוא …
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מהנסיון שלי, מסכים מבריקים בניידים הם בעיה, כי המסך מחזיר את השתקפות של הסביבה. בבאג הציעו לי רק דגם אחד (מתוך העשרות שהם מציעים) שהוא לא מבריק, האם זה המצב הכללי? האם בחו"ל המצב טוב יותר.
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אמור להריץ Visual Studio וכן Microsoft Expression Blend (לייצור ממשק משתמש). לא אמור להריץ משחקים, Photoshop וכד'. רכישה (פיזית) בארה"ב. : 1. משקל פחות משמעותי. 2. גודל מסך סביר. 3. חיי סוללה פחות משמעותי. 4. אין העדפה לחברה מסוימת. 5. אין צורך באחריות. 6. אין צורך בהארד דיסק גדול או צורב DVD. המון תודה מראש, גיא.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מועוניין במחשב לגיימינג חזק לתקופה ארוכה ולשידרוג עתידי כל זאת ובנוסף OC אני מועניין רק בחלק מהחלקים, ולכן אשמח לקבל הצעה רק להם יעוד המחשב: OC , גיימינג, עריכה בתלת מימד בתוכנות MAYA , 3DMAX ועוד תוכנות תלת מידמד, צפייה בסרטי HD ועם מערכת קולנועית 7.1 ערוצים מסכים: LG 17 אינץ המחשב מחובר אליו לרוב, טלווזיה 32 אינץ המחשב יחובר אליה רק על מנת לראות סירטי HD החלקים שאני צריך: מעבד, לוח אם, זיכרונות 3GB, קירור ברמה גבוהה, מארז (אולי) לגבי מארז יש לי מארז של מחשב ישן (לוח אם GIGABYTE 9845 , עם P4) שיפצתי אותו עשיתי דלתות מפלסטיק שקוף והוספתי מאוורירים ולדים עשיתי אחלה מודינג אשמח להשאירו במידה וניתן , תיעצו לי.. גם בנוגע לספק כוח, יש לי ezcool p-1000 500W אני בסך הכל…
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
חשבתי על אסוס 1000 HE בגלל הסוללה אבל היה לי את לנובו S10 E בעבר ולא הייתי מרוצה(חלש מדי)ומן הסתם הם פחות או יותר באותה רמה... לא עומדים במולטי טסקינג של כמה טאבים פתוחים ונגן מוזיקה... אז החלטתי לחפש נייד עם מעבד נורמלי,(Dual core ומעלה) רק שהדבר הכי חשוב לי בו ,שיהיה עם סוללה חזקה,שתחיזק מעל 5 שעות לפחות ולא מצאתי כזה לצערי... אולי לכם יש המלצות?
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-