עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. הבנתי שהאפשרויות העיקריות הם KUBUNTU ו XUBUNTU אז מה עדיף בשורה התחתונה?

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  2. אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  3. Started by ag43,

יש לי שני מחשבים אחד עם XP PRO והשני עם UBUNTU. אני מעוניין שהמחשבים יהיו מחוברים בינהם ברשת חוטית וישתפו קבצים ותיקיות, בעוד שהמחשב (הישן) עם הUBUNTU יהיה מחובר לאינטרנט ברשת אלחוטית וישמש כראוטר למחשב עם הXP. יש אפשרות כזו?

• 2 תגובות
    • 886 צפיות
  4. היי, אני משתמש בסביבת עבודה KDE, רציתי לשאול אם יש אפשרות שלא יראו משימות משולחנות עבודה אחרים בסרגל משימות פועלות. תודה

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  5. מאז שהתקנתי את האובונטו (הפצה של גנום) הווינדוס לא עולה לי עוד למרות שהתקנתי דרך פרטישן מג'יק כשאני אומר לו לעשות בוט מההארד דיסק השני הוא מעלה את ההתחלה של הווינדוס הוא אומר ש XMNT 2002(נראה לי...) חסר והוא מדלק על הסריקה ואז הוא עושה אותו דבר רק עם קובץ אחר שלא זוכר את שמו.. ואז הוא מאתחל את המחשב... אם מישהו יוכל לומר לי איך לסדר את זה אני ישמח מאוד...תודה...

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  6. אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. לאחרונה התחלתי לחקור קצת על לינוקס, לאחר שפעם עבדתי עם Live CD של לינוקס לפרויקט מסוים, והיום ניסיתי להתקין את Ubuntu. אני מעלה את ההתקנה, הוא מראה לי את הלוגו, ואת הפס הכתום הרץ של הטעינה. לפתע הוא נתקע וכפתור ה-Caps Lock מתחיל להבהב :\ ניסיתי להעלות את ה-Safe mode GUI או איך שלא קוראים לזה, התחלתי משם בהתקנה וכשהוא הגיע ל-39% ב-copying files הוא שוב נתקע ושוב הנורית של הקאפס לוק מהבהבת. אני לא יודע מה לעשות ]:

• 2 תגובות
    • 956 צפיות
  8. Started by ag43,

חיברתי ברשת בין מחשב XP לUBUNTU. הUBUNTU רואה את הXP מצויין אבל הXP לא רואה את הUBUNTU. התקנתי SAMBA ולא ראיתי שום שינוי. אשמח להסבר מפורט להגדרת רשת בין XP לUBUNTU

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  9. http://easylinux.info/wiki/Main_Page יש פה מדריך ענק, מעודכן, ומתעדכן כול הזמן, לכול גרסא של אובנטו, קיצר לקרפד שים את זה בנעוץ וזה יחסוך המון שאלות.

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  10. אני רוצה להכין לי גיבוי, מסודר במקרה ו... עכשיו אני יודע איך, לקבל את כול החבילות שמותקנות, והלכניס אותן לקובץ. על ידי שאני עושה ככה dpkg -l > ~/packconf אבל זה נותן לי כזה קובץ Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold | Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed |/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad) ||/ Name Version Description +++-======================================-==================================================-============================================ ii acpi 0.09-1 displays information on ACPI devices ii ac…

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  11. שלום לכולם, יש לי עכשיו windows vista ואני ממש לא אוהב אותה... ובעבר היה לי לינוקס וxp ורציתי לנסות משהו שונה.... רציתי לדעת אם אפשר להתקין את המערכת ההפעלה Mac OS X Tiger של apple על מחשב pc.... יש לי חומרה כזאת: Intel® Core 2 Duo 2.00 ghz 2048MB ram ATI® RADEON® X1400 256MB DDR, וזה נראה לי הפרטים הכי חשובים... אז אפשר להתקין Mac OS X Tiger על המחשב שלי? ואם כן איך זה יעבוד? (איטי, מהיר) האם זה יכול לעבוד בנוסף לויסטה? (2 מערכות הפעלה) תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by blancman,

התקנתי היום הפצה בשם PCLINUXOS שהיא יחסית לא מוכרת. בתור משתמש חדש בלינוקס שרק רצה לנסות איך זה להיות בלי וינדוס אני יכול להגיד לכם שהחיים לא קלים (אצלי לפחות) אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך לשימוש בהפצה או בלינוקס בכלל להתקנת תוכנות, דרייברים ותפעול כללי של המערכת. נ.ב. ניסיתי להתקין דרייברים של ג'יפורס והטרמינל הודיע שרץ אצלי SERVER X. מה זה ואיך מנטרלים אותו? אודה לכם על הרצון הטוב והידע שלכם

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  13. Started by Pure-Gold,

אני צריך המלצה ללוח אם למעבד אינטל הכולל: כרטיס מסך משולב, RAID וכמובן כרטיס רשת שזה כבר ברירת מחדל הלוח חייב לתמוך בצורה מלאה (שהרייד וכרטיס הרשת יעבדו) ב CentOS 4.4 אולי ב 5. (אל תמליצו על החלפת הפצה, מה שרשמתי זה מה יש). תודה

• 2 תגובות
    • 943 צפיות
  14. הי, כרגע אני משתמש ב- Ubuntu 7.04 עם KDE ואני לא מצליח לשנות את הרזולוציה למעל 1024X768 (למרות שהמסך שלי תומך בזה). ניסיתי להוסיף את האפשרות ל- 1280X1024 בקובץ /etc/X11/xorg אבל זה לא שינה כלום. אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני משער שזה לא דבר מסובך, אני פשוט Noob. ד"א החלפתי ל- KDE ואני לא מוצא פה את האפשרות להחלפת הרזולוציה בכלל (לא זוכר איפה זה), איפה זה נמצא? תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום, האם ישנה דרך לצרוב מס' מערכות live של לינוקס לדיסק אחד? (כך שבזמן עליית הדיסק אני אצטרך לבחור מבין מס' מערכות איזו מערכת אני רוצה להעלות).

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  16. Started by dj shay 30010,

איך אני מתקין דריבר בלינוק מה עלי לעשות אין לי שמץ עם מישהו יכול להסביר לי ועם יש תוכנה שהופכת דריברים מ WINDOWS ללינוקס ?

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  17. Started by smalery,

אני מתכנת בECLIPSE בשפת C , (במה"ה UBUNTU) והאקליפס טוען שקבצי INCLUDE בסיסים כמו STDIO.H חסרים. כנראה שהם באמת חסרים, כי כשאני מסתכל בINCLUDES של הפרוייקט, תחת /usr/local/include אין כלום... אני אמור להתקין חבילה בUBUNTU או להוריד קבצים..? תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 8.11.2007 בשעה 20:40:57 לא משנה הסתדרתי.הייתי צריך להתקין את החבילה lib6-dev - משהו כזה..

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  18. Started by matteo,

רושם לי תקטע עם או שיש לי פלאש פלייר ישן או שהוא מכובה אני משתמש באייסויזל(מוזילה) הורדתי מהאתר שלהם את הקובץ עם ה tgz התקנתי אבל לא הסתדר אולי צריך להגדיר משהו?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by matteo,

אני בדביאן עם גנום וכל פעם שאני נכנס לתקייה פנימית יותר נוצר חלון חדש אני רוצה שזה יהיה כמו ב kde וכמו בוינדוס שזה באותו חלון פשוט נכנס לתיקיה שרציתי למי שלא הבין לדוגמא אני בספריית השורש ואני לוחץ להיכנס ל /usr אז התיקיה נפתחת בחלון חדש ולא באותו חלון איפה אני משנה את זה

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  20. Started by Or4more,

אהלן, האם זה אפשרי להקים DNS ו-DHCP(בלינוקס) ללא AD? ואם כן מה החסרונות של זה אל מול DNS משולב עם AD? מדובר על רשת לצורכי למידה שכוללת 3-4 מחשבים ו2-3 שרתים, בגלל זה כרגע אני לא רואה צורך ב AD..

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. אהלן אתמול הגדרתי בפדורה שלי iptables פתחתי פורטים למה שאני צריך הכל עובד יופי אבל יש לי PS4 שיש לו אפשרות לנגן מוסיקה מפדורה דרך הרשת בבית הגדרתי בפדורה אפשרות של sharing המובנה שבא אם המערכת פעלה האמת זה ממש נוח בוחרים תיקייה מעבירים למצב on וזה עובד הבעיה היא שאני לא מוצא על איזה פורט עובד sharing כדי לפתוח ב iptables כדי ש הPS4 יראה את התוכן ניסיתי לפתוח פורטים של samba זה לא עובד איך אני יכול לבדוק על איזה פורט עובד ה sharing המובנה בפדורה? אגב מדובר בפדורה 22 גרסת 64 ביט

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by 8200,

בס"ד אני מנסה להתקין בDUEL BOOT את UBUNTO על המחשב שלי שבו כבר מותקן WINDOWS 8.1 הבעיה היא שUBUNTO לא מזהה שמותקנת כבר מערכת הפעלה על המחשב (עשיתי שרינק למחיצת C דרך ווינדוס אבל בUBUNTU באופציות המתקדמות הוא לא מזהה את זה , הוא רואה את הכל בתור מחיצה אחת גדולה ככה שאין לי אפשרות להתקין בDUEL) מישהו נתקל בבעיה כזאת לפני? איך מסדרים את זה?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. שלום לכל חברי הפורום,התחדשתי בiMac 21.5 חדש ורציתי לדעת הם יש דרך להשתמש בו כמסך למחשב אחר. יש לי 2 שימושים שמעניינים אותי:1. שימוש כמסך למחשב MacBook Pro 15 - אני יודע שפעם הייתה אפשרות בעזרת Target Display Mode אבל לפי מה שקראתי הדבר לא נתמך במחשבים חדשים... אם כן, יש דרך לבצע זאת?2. שימוש כמסך למחשב PC - יש לי laptop עם windows 7 שרציתי לחבר למסך של הiMac כדי שאישתי תוכל להשתמש בו עם מסך גדול יותר. ישנה אפשרות כזו?תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. שלום לכולם, {ובמידה ועיניי העייפות פספסו בחיפוש בפורום אשכול שבו נפתרה סוגיה זו, עמכם הסליחה ואשמח לקישור} יש לי סופסוף לאפטופ, Dell Latitude 6430 הוא בא עם ווינדוס 10, ממחשב אחר הורדתי ubuntu-14.04.5-desktop-amd64.iso ובאמצעות unetbootin-mac-625 התקנתי דרך usb התקנתי פארטישנס והותרתי את הווינדוס בחלקו, אף שראוי לציין שבהתקנה (שעשיתי תחת try ubuntu) לא היה זיהוי של מערכת הפעלה נוספת, כלומר היתה רק אופציה למחוק את הכל ולא "install alongside" או איך שזה נקרא. לאחר ההתקנה התברר שאין בתפריט שאחרי הביוס אופצייה לבוט לווינדוס מכל מיני שיטוטים וניסיונות (בתחתית ההודעה) הבאתי למצב שיש תפריט בוט וגם יש אופציית ווינדוס אך היא לא עובדת. ני…

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by רון88,

אז ככה. ניסיתי לקבל תשובה כאן: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=252189 נתנו לי גם בשלב כלשהו לעשות שינוי אבל עד יש ריצודים. הקטע? גם במחשב הנייד וגם בשולחני אותו דבר. עשיתי התקנת מינט קינמון רגילה בשני המחשבים. הכל מעודכן.... ושוב... מדובר על כרום ולא כרומיום. יש עוד בעיות עם כרום בזמן האחרון כמו עם התוסף של INBOX אשר אמור לאפשר לשמור לינקים אבל לא תקין כבר... אשמח לפיתרון תודה

• 2 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים