עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום, אני משתמש בהפצת אחד היציבה האחרונה. יש לי בבית 3 מחשבים (חוץ מהאחד שמריץ לינוקס) המחוברים ברשת, גם מחשב הלינוקס מחובר אליה והגדרתי לו כתובת IP כדי לגלוש באינטרנט וזה עובד יופי. עכשיו, המחשבים האחרים חולקים תקיות ברשת, אני רוצה להכנס לתיקיות האלו עם מחשב הלינוקס שלי וגישה ממחשבי הWIN XP אל תקיות מסוימות על מחשב הלינוקס. איך עושים את זה? (יש גם מדפסת משותפת על אחד ממחשבי הWIN XP ואני רוצה להדפיס ממחשב הלינוקס שלי באמצעותה דרך הרשת) תודה,

• 2 תגובות
    • 689 צפיות
  2. שאני מנסה בדרך הרגילה זה עושה לי דבר כזה... יש למישהו פתרון לזה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by nahoom,

כדי לתכנת ב-LINUX\UNIX צריך לדעת DOS?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Devil Servant,

שאני מנסה להעתיק פונטים וכדומה הוא לא מביא לי כי הוא אומר שאני לא הבעלים,אבל אני כן הבעלים איך אני מסדר את זה? תודה

5. Started by sos,

שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 931 צפיות
  6. Started by Devil Servant,

יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה

7. ב system requirements מופיע ווינדווס, למישהו יש ניסיון עם זה? מה לא יעבוד לא בווינדווס? http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=74

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  8. Started by Googleness,

יש לי במחשב מעבד AMD64 3000+, בקיצור ניסיתי מזמן להתקין עליו אובנטו 64 ביט כי הבנתי שזה אמור לתת ביצועים אופטימליים. הבעיה הייתה בתאימות של כל מיני דברים ובמיוחד לא היה נגן פלאש לדפדפן ועוד ועוד. לקראת אובנטו 7 הקרוב האם אפשר בלב שקט להתקין גרסת 64 ביט של לינוקס או להשאר עם 32?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by royk50,

any body running this combo managed to install vmware tools ? all the guides i came across didnt seem to work

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Googleness,

נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם. לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אנסה בכל זאת. בקרוב אני רוכש מחשב חדש בעקבות המלצות החברים פה באתר ורציתי לדעת אם אוכל להפוך (במינימום שידרוג) את המחשב הישן שלי למחשב סלוני "מדיה סנטר". נאמר לי כאן בפורום כי רק ע"י הטמעת מערכת לינוקס אוכל לנצל את המחשב הישן למערכת סבירה לעמדת "מדיה סנטר סלונית". מאחר ואני איש חלונות וותיק וללא שמץ בלינוקס, אשמח לקצת טיפים מידע ועזרה מכם. המפרט הקיים הוא: מעבד פנטיום 3 800mhz זיכרון ראם: 750 מגה. לוח אם: משהו סביר לא יותר. כרטיס גרפי: nvidia fx-5200 הארד דיסק: w-d 80g 7200 ושאר נילווים. לאחר בחינת המפרט, מה לדעתכם אצטרך לשדרג / להוסיף על מנת לבנות מחשב ראוי? תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by liran2003,

היי, ניסיתי להתקין את הברייל לפי המדריך הזה http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Ubuntu_Edgy_with_XGL_and_ATI#Automatic_installation ועכשיו כשאני מנסה להכנס לברייל מנג'ר מופיעה לי שגיאה: Details: Failed to execute child process "beryl-manager" (No such file or directory) מה לא עשיתי בסדר? איך אפשר להתקין את זה כמו שצריך? תודה מראש לירן

• 2 תגובות
    • 851 צפיות
  13. Started by R.R,

איך משתמשים בfirewall של אובונטו 6.10?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  14. Started by R.R,

אני חדש באובונטו מקודם כשהייתי בוונדוס האמיול הוריד לי בסדר אבל עכשיו באובונטו זה בקושי מוריד לי משהו ויש לי low id

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  15. לא הצלחתי להכניס תמונה כרקע לקובייה..הורדתי תמונות מיוחדות שאמורות להיות מתאימות מבחינת הגודל וגם הן לא עובדות. יכול להיות שזה בגלל הכרטיס מסך ?

• 2 תגובות
    • 877 צפיות
  16. Started by ac1240,

ממשק גרפי שיהיה סביבת עבודה מגניבה כמו שמראים בסרטונים ב YOUTUBE עם כל האפקטים יש לי לינוקס UBUTNTO 7.04 ועוד שאלה זה איך אני מגדיר שם רשת של 2 מחשבים את האינטרנט סידרתי אבל לעשות רשת יש לי בעייה שם תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  17. הצלחתי לגרום לכך שהקוביה מסתובבת ומחליפה סביבת עבודה מיידית , אך אני רוצה גם את האפקט שהקוביה "מרחפת באויר" ורואים אותה באופן כללי וגם הכיוונים של למעלה ולמטה כשהיא מרחפת. תודה מראש לעוזרים. עריכה: היסתדרתי.

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  18. שלום כשאני נימצא בשולחן עבודה. אני רוצה לסובב ולעבור לחלונות XP. ממש כאילו רואים קובייה מסובבת.מזיז לצד ימין חלונות XP או חוזר לשמאל אובונטו. בחלונות XP לראות דוגמא עבודות מסמכים או וידאו וכו'. ואז בסוף חוזר לאובונטו כרגיל לראות מסמך או וידאו וכו'...אתם מבינים? איך עושים כדי שאראה סיבוב קובייה ולראות חלונות XP? מיכאל

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  19. Started by YemeniteCamel,

הורדתי לחבר שלי את ההתקנה של הלינוקס הזה, ואני מתכוון לצרוב לו את זה על דיסק כIMAGE כך שהדיסק יהיה דיסק התקנה. אז השאלה שלי היא קודם: איך ההתקנה מתבצעת? האם עליו לפרמט את הדיסק לפני כן? ולהתקין כמו שמתקינים ווינדוס חדש? יהיה נחמד אם מישהו פשוט ישלח לי קישור למדריך כך שאוכל להדריך את החבר שלי בהתקנה, וגם לא יעלו לי עוד שאלות. הידע שלי בהתקנת מערכת הפעלה שווה לאפס מאופס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Dimer,

שלום לכולם החלטתי לנסות להתקין את האובנטו על דיסק קשיח נפרד במחשב שלי. יש לי אפשרות להשיג דיסק קשיח 7200 RPM אבל רק 2 מגה של BUFFER. האם עבור לינוקס הכמות של הבאפר משמעותית לביצועים או שאפשר ללכת גם על שני מגה? שאלה שניה: המחשב בו אתקין את לינוקס הוא CLIENT של ICS. עד כמה זה מסובך להגדיר אותו ככזה גם בלינוקס? תודה מראש על התשובות

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  21. Started by ac1240,

הפצת Ubuntu Ultimate 1.3 http://ubuntusoftware.info/Ubuntu_Ultimate_1.3/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? האם הפצה זו היא BOOTABLE? תודה או שעדיף את זה http://ubuntusoftware.info/ubuntu_ultimate_gamers/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) האם הפצה זו היא BOOTABLE? והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? ומה יותר טוב ההפצה הנקייה של UBUNTO 7.04 או אחד מהם ? תודה

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  22. Started by splify,

אני מנסה להתקין את כרטיס ה WIFI שלי אל FC6, המערכת לא מוצאת את הדריבירים של כרטיס ה PCMCIA שלי ולא הצלחתי למצוא שום RPM לכרטיס, יש הצאות? כרטיס של EDIMAX - EW7108PCG תודה,

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  23. Started by obNikon,

שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  24. אוקיי אז ככה האם אני יוכל להריץ את המשחקים WARCRAFT III ו STARCRAFT II על לינוקס? לדוגמא על גירסא של רדהאט או סוס? ואני שואל אם זה אפשרי טכנית , לא אכפת לי אם זה יהיה קשה ומסובך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  25. Started by Ghosthunter,

היי, רציתי לדעת האם קיים תחליף לXNA ללינוקס? תודה.

• 2 תגובות
    • 912 צפיות

דיונים חדשים בפורומים