עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by c5123,

שאלות ממהט מהו מספר הגישות לדיסק ב UNIX כשהמשתמש מבצע את הפקודה הבאה: ?more/user/tmp/name.txt גודל name.txt הוא בלוק אחד בלבד והכניסות בזיכרון ל tmp ,usr,name.txt ממוקמות בבלוק הראשון של הסיפריה שלהם ומיקום ה i-node של ה - root הוא גם בדיסק ? שאלה שניה: יוסף טוען שאם במסגרת מערכת ההפעלה של יוניקס קיים מנגנון של אבטחת נתונים אין צורך במנגנון נעילת קבצים דעתו של משה היא שיש צורך במנגנון נעילת קבצים מי מהשניים צודק?נמק תשובה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Ash Binary,

בארצ' קרו כמה שינויים קריטיים והם דיי שינו את ההפצה שהכרנו. יש עכשו בעיות בהתקנה שלה. נתחיל מזה : אוכלי המוות השתלטו עליה, ההתקנה שלה עכשו אפלה יותר מאי פעם בעבר עדכון במערכת הקבצים הזיז את התיקיות /var ו /run. בנוסף אליו יש עדכון ל glibc. העדכונים האלה תוקעים אחד את השני ולכן אין אפשרות פשוטה לשדרג מערכת קיימת מלפניי 2 העדכונים (גם לא אל ידיי pacman --ignore), כמו מערכת שהותקנה מדיסק ההתקנה של 2011.08. ניסיתי לעלות מהדיסק ידנית ולהזיז את התיקיות ידנית, גם זה לא הולך כי יש התנגשויות קבצים כרגע ניתן להתקין Arch רק דרך הדיסק החדש 2012.07.15 שמכיל כבר את השינויים ומתקין את המערכת מהתחלה במצב החדש (הורדה באתר המראה הישראלי). הדיסק קיים בגרסאת net בלבד כלומר מחייב חיבור לאינטר…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by kfirbep,

המערכת הכי נפוצה היא ווינדוס ואין אחד שלא שמע עליה אחריה באות לינוקס ומקניטוש ששתיהן צברו הרבה מאוד תאוצה בזמן האחרון ורק UNIX נשמעת בגדר משהו שהיה ולא קיים עוד. אני לא מצליח למצוא הרבה מידע על המערכת הזאת כמו איך היא נראית,האם עדיין יוצאים לה עדכונים מי משתמש בה וכמה משתמשים בה? אני רוצה לדעת את כל זה סתם לידע כללי לא משהו מיוחד ואשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות

4. Started by sagigs,

[table][tr][td] שלום אני רושם bash script וזקוק לעזרה יש לי משתנה שיש בו מס' שורות של טקסט עם אותיות , מספרים, רווחים, וכו' אני צריך לסרוק את הטקסט ולמצוא בו סוג מסוים של מחרוזת , למשל - מחרוזת של 5 מספרים ברצף (לא יותר ולא פחות) או מחרוזת של 8 אותיות ברצף בהמשך אמור לבדוק על הרצפים האלה עוד תכונות ( למשל מה הסכום של חמשת המספרים, או פעולות אחרות עם המספרים ) עברתי על REGEX TUTORIAL ועל פקודת GREP. עדין מתקשה לממש 1. איך לסנן את המחרוזות שלי מתוך כל הטקסט. GREP מחזיר את כל השורה 2. איך לבצע פעולות מתמטיות על המחרוזת ואיך להחזיר תשובה לגביהן- האם בפונקציה נפרדת? תודה [/td][/tr][/table]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Overkiller,

בשעה טובה התחדשתי לי במקבוק חדש. כשניסיתי לחבר את הדיסק הקשיח הנייד שלי (WD My Book 3.0) הוא לא מזהה אותו כלל. גם לא בFinder/Disk utility הדיסק עובד עם PC רגיל, ומזוהה ע" מקבוק ישן. בבדיקה עם כונן usb המק עובד ומזהה אותו. מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by bronco,

האם עברית במערכת הפעלה של מק היא חלק אינטגראלי ? יש לי מק שהביאו לי מחול ואני לא מצליח להעביר לעברית

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, סופסופ שיכנעתי את הבוס שצריך מחשב מק חדש וכדאי שהוא יוכל להריץ עליו תוכנת VM בקלות. הVM מיועד להריץ מערכת הפעלה של מק ורוב העבודה תתבצע על המכונה הוירטואלית חוצמזה עבודה עם שלושה דפדפנים פתוחים ולפעמים סניפר ופרוקסי אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מפרט שיתמוך בדרישות האלה. תודה

8. Started by metalfolks,

אני משתמש בxubuntu לאחרונה (כי בכשהייתי בהאקתון, לקנפג דברים על ווינדוס היה סיוט), ואני פשוט לא מבין למה chromium קורס כל הזמן. ניסיתי לחפש מידע באינטרנט, נראה שלאף אחד זה לא קורה, הוא גם קורס באופן רנדומלי. עם flash player, בלי, לא נראה שזה משנה. כיצד אני יכול לעקוב אחרי התהליך ולגרום לו להפסיק לקרוס? אני לא רוצה לעבור לפיירפוקס >:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Guarding angel,

היי למרות שלינוקס די מאובטחת גם כך הייתי רוצה לדעת האם יש דרך ליצור DOK שיפתח את המחשב? דוגמא : שלכל יוזר יהיה את ה-DOK שלו עם היוזר והסיסמה ובמקום להקיש אותה הוא רק יכניס את ה-DOK שלו והחשבון שלו במערכת ההפעלה יטען כמו במערכות הצבאיות. האם ניתן ליצור דבר שכזה?

10. Started by ליאו,

שלום מאז ומעולם היה לי רק וינדוס... אני מעוניין לקנות לפטופ והסקרנות אוכלת אותי...... מה יש במערכת של אפל שהוא עדיף על וינדוס 7 או 8 ? אני צריך מחשב לגלישה רגילה ולא משחקים... אם אפשר הסבר בסיסי ביותר על היתרונות וחסרונות של לפטופ מק. תודה ויומטוב !

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. איך אני מוסיף ספריות באופן קבוע שיהיו ב PATH וב- MANPATH? עשיתי את הדבר עם export PATH=... אבל אחרי הפעלה מחדש של המחשב זה נעלם. איך פותרים את זה? יש לי Linux Mint 14.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by chenrp,

שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by hal,

היי, נמחקה לי האפליקציה דיסק יוטילטי ממערכת ההפעלה , יש מצב שמשהו פה יכול לשלוח לי אותה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by A.J,

שלום, יש לי macbook air ריציתי לדעת איך אפשר לאפס אותו ככה כילו רק עכשיו קניתי אותו. אני יודע שבניידי pc יש מחיצה עם וינדוס ואחרי שמפעיים אותה היא עושה סוג של פורמט ומתקינה את הוינדוס מחדש. יש אפשרות כזאת גם במק?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by uziya,

היי אם אני מתקין ICLOUD בישראל יש סיכוי שזה יעבוד ? לפחות בשביל להלבין את השירים שלי

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. יש לי לפטופ שמותקן עליו זובונטו (גירסה של לינוקס) ואני רוצה למחוק את הזובונטו ולתהקין ווינדוס 8. הבעיה היא שכשאני מחפש מחיצה להתקין עליה הוא נותן לי הודעה שאי אפשר. ממה שאני מבין זה בגלל שקובונטו מוגדר באופן כזה שהמחיצה משתנה למערכת קבצים מסוג שהוא לא NTFS ואז הווינדוס לא יכול להיות מותקן אחריו.. למישהו יש מושג איך מתגברים על זה? אולי פירמוט של המחיצה בצורה כלשהי? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. בזמן התקנה הכל היה בסדר,התחברתי אלחוטית לפי ההוראות.. ועכשיו אחרי ההתקנה אני לא יכול להשתמש בפקודות הבאות: wifi-menu iw נראה לי שזהו.. ובשביל wifi-menu כתוב לי שאני צריך להתקין dialog,ואיך אני יתקין עכשיו ? אפשר להוריד,להעביר לdok,ואז אני אצטרך להוריד גם depencies,לא ? ולקמפל וכל זה... יש דרך להתחבר עכשיו, או שדפקתי משהו בהתקנה? כי לא נראה לי שזאת הבעיה,תודה למי שעוזר לי להתחבר בלי להתקין מחדש ^^

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by ערןלנדאו,

קודם כל אני חדש לעולם הלינוקס אז תבינו אותי. התקנתי לינוקס מינט 15 64 ביט ולאחר ההתקנה כשנסגר רצו כמה שגיאות, וכשניסיתי להעלות אותו היה מסך שחור והנורה של הקאפס לוק היבהבה עד שהכרחתי כיבוי. כשהדלקתי מחדש הפעלצי את הריפייר מוד, ואז הוא כתב שהרוט חסר וגם כאן הבהב הקאפס לוק. עכשיו גם במצב הרגיל הוא כותב שהרוט חסר. בגדול אין לי בעיה להתקין מחדש, אבל זה בדאבל בוט עם ווינדוס ואני לא מוצא דרך למחוק בהתקנה רק את הלינוקס הישן. וגם אני חושש שזה יקרה שוב. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by zvivered,

שלום, אני כותב device driver ל- RHEL 5.8 . לאחר קריאה ל- requet_irq , לפי /proc/interrupts ה- DIO חולק את אותה פסיקה עם USB devices ? האם יש דרך למנוע זאת ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by The_Hobbit,

יש לי כרגע מחשב PC חזק במיוחד באמת מפרט מדהים הוא עלה לי כ- 5200 שקל אני מעוניין למכור אותו ולקנות imac האם אני יוכל לתכנת בעזרת מערכת הפעלה של אפל java,c,html, ואם לא אני יוכל למשל אם אני קונה אז להריץ באיזה תוכנה או כל דבר אחר שתישאר לי המערכת הפעלה של אפל ויהיה לי גם ווינדוס בנוסף לתכנות אבל שיעבוד חלק וטוב יש כזאת אפשרות ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by איציק כהן,

בהתחלה הייה לי מחשב 32 ביט ואייטונס עבדה מצויין ועכשיו קניתי של דל שתומך 64 ביט והתקנתי שוב את האייטונס אז הוא הראה לי הודעת שגיאה שזאת תוכנה של 32 ביט אז הורדתי אייטונס 64 ביט והוא התקין לי אותה וכשאני פותח אותה יש הודעת שגיאה והתוכנה לא נפתחת מה אני אמור לעשות?

22. מה יתן לי לינוקס לעומת WIN 8 64

23. Started by sprinter,

היי, האם יש בעיה כלשהי להתקין tripel boot נגיד, win7+ubuntu+OpenSuse ? ההתקנה היא כרגיל כמו ב dual ? תודה

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  24. היי אני יודע שאולי שאלו כבר, אבל לא מצאתי פתרון בפורום. יש לי שתי מחיצות, C ו-D (את D הגדרתי עם הניהול של ווינדוס). משום מה האובונטו לא מזהה שיש לי ווינדוס וגם לא מזהה את המחיצות האלו. במהלך ההתקנה הוא לא נותן לי את האופציה של להתקין לצד ווינדוס. האם למישהו יש פתרון? (ניסיתי גם בגרסה 12.04 וגם ב13.04) הבנתי שזה קשור להגדרות מחיצות ולMBR, אבל אני לא הכי מבין בזה, ואשמח אם מישהו ייתן לי הסבר בקצרה/יקשר אותי למדריך כלשהו. תודה רבה

25. Started by Bakke,

שלום, הפעלתי על המערכת שלי שתיצור core dumps כאשר תהליך קורס. אני רואה ש- cores נוצרים תחת /tmp/ אבל הבעיה שלי שהם נוצרים ללא השם של ה- process. כלומר, נוצר לי קובץ בשם core.22313 במקום שיווצר לי קובץ בשם core.<process>.22313 מישהו מבין בזה ויכול לתת יד?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים