אחד השלבים בפתיחת חנות אונליין משלכם הוא בחירת הפלטפורמה הנכונה שתארח אותה. זה די דומה לבחירה של השטח המתאים ביותר להקים בו את העסק הפיזי שלכם, אבל כאן כמובן יש שיקולים אחרים שצריך להביא בחשבון. לכל פלטפורמה יש לא מעט יתרונות ופיצ'רים משלה, וכאן תוכלו לקרוא סקירה נרחבת של האפשרויות השונות הקיימות לפניכם.
מהי פלטפורמה לניהול חנות אונליין?
פלטפורמה לניהול חנות אונליין היא התשתית שבאמצעותה עסקים או אנשים פרטיים מקימים חנויות באינטרנט, שדרכן הם מוכרים מוצרים או שירותים לגולשים. הפלטפורמה מספקת את כל הכלים הדרושים לניהול המלאי, ההזמנות, התשלומים והלקוחות של העסק. בעזרת פלטפורמה כזו אפשר להקים בקלות ובמהירות חנות מקצועית ומעוצבת, בלי צורך בידע טכני מתקדם. הפלטפורמות מגיעות עם מגוון תכונות מתקדמות כמו עגלת קניות, סליקת תשלומים, ניהול מלאי, שיווק דיגיטלי ועוד.
בחירת הפלטפורמה הנכונה לניהול חנות אונליין היא החלטה המשפיעה רבות על הצלחת העסק. ממשק ידידותי למשתמש שיש בו את כל הפיצ'רים שאתם צריכים לעסק שלכם יהפוך את ניהול החנות כולה לקל ונוח. בדרך כלל הפלטפורמות מתחלקות לשתי קטגוריות:
· פלטפורמה סגורה – מערכת שבה הקוד לא חשוף לציבור המשתמשים ולא נתון לשינויים מצידם. במערכות כאלו בדרך כלל מספקים לכם תבניות מוכנות מראש שאתם יכולים לבחור מביניהן (ותמיכה מקיפה), מה שמגביל מעט את ההתאמה האישית של האתר. היא מתאימה מאוד למי שלא רוצה להתעסק בפן הטכני של האתר
· מערכת קוד פתוח – מערכת שבה הקוד חשוף לציבור והוא יכול לשנות אותו ולהוסיף לו פיצ'רים. ההתאמה האישית כאן היא כמעט אין סופית, ובדרך כלל למערכת כזו יש קהילה של מפתחים עצמאיים הפועלים לשפר אותה באופן מתמיד. עם זאת, האחריות על התחזוקה מוטלת גם היא על המשתמש
התאמה לעסק
אתם יכולים לפתוח את החנות שלכם בכל אחת מהפלטפורמות שתיכף נדבר עליהן – בכולן מספקים לכם את התשתית הבסיסית לניהול שוטף של כל היבט של החנות אונליין (עם אופציה להסתנכרן עם הסניפים הפיזיים שלכם בצורות שונות). עם זאת, בדרך כלל יש פלטפורמות שיכולות להתאים לכם יותר לפי היקף הפעילות בחנות שלכם, הצרכים הספציפיים של העסק והתאמות אישיות שאתם רוצים לעשות.
רוב העסקים הקטנים והבינוניים עושים שימוש באחת מהפלטפורמות האלו, ולא מתעסקים בכלל בכל מה שקשור לצד התכנות של האתר – אתם מקימים את החנות עם מה שיש, וזה לגמרי מספיק לכם ועושה את העבודה.
סקירת הפלטפורמות הפופולריות
בואו נדבר כעת על 5 פלטפורמות פופולריות שעליהן אפשר לפתוח חנות אונליין. הפלטפורמות האלו נמצאות בשימוש בכל רחבי העולם, ובעזרתן מופעלות מאות מיליוני חנויות מכל הסוגים והגדלים:
שופיפיי פלוס (Shopify Plus) – יתרונות ותכונות מרכזיות
שופיפיי היא אחד השמות הגדולים ביותר בשוק האיקומרס. זוהי פלטפורמה שהוקמה עוד בשנת 2006 על ידי שני אנשים שרצו למכור ציוד סנובורד דרך האינטרנט, ומאז היא צברה מוניטין ברחבי העולם ומארחת מיליוני חנויות מכל המדינות. יש לה את אחד הממשקים הנוחים ביותר מבין כל הפלטפורמות, ומגוון עצום של תבניות מוכנות מראש שנבדקו על ידי צוות המומחים שלה לצד פיצ'רים, תוספים ותמיכה באפליקציות.
אם יש לכם אפס ניסיון בכל מה שקשור לתכנות אתר ולעיצוב שלו, הפלטפורמה הזו מצוינת ותספק לכם את כל מה שאתם צריכים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לפתוח משתמש, לבחור את המינוי המתאים לכם מבין ההצעות של הפלטפורמה, ולהתחיל לעצב את החנות שלכם. בשופיפיי תוכלו לנהל בקלות ובנוחות את הצגת המוצרים שלכם בחנות, להוסיף אמצעי תשלום שונים ללקוחות, לנתח את היקף התנועה של לקוחות ולשפר את הדירוג שלכם במנועי החיפוש (SEO), וגם להוסיף אפליקציות צד-שלישי שיספקו לכם פיצ'רים נוספים כמו ניתוח נתונים של התנהגות הלקוחות, התממשקות עם תוכנות אחרות לניהול מלאי ולקוחות או שיווק ברשתות החברתיות.
ווקומרס (WooCommerce) – גמישות עם קוד פתוח
ווקומרס היא עוד פלטפורמה פופולרית לבניית חנויות מקוונות, הפועלת כתוסף חינמי למערכת ניהול התוכן של וורדפרס. היא מסוגלת להפוך כל אתר וורדפרס (שהוא בדרך כלל בלוג) לחנות עצמאית עם כל הפיצ'רים הבסיסיים שהיא צריכה. אם כבר יש לכם בלוג בוורדפרס הקשור לעסק שלכם, זה כמעט מתבקש להפוך אותו גם לחנות עם התוסף הזה.
אחד היתרונות של ווקומרס לעומת פלטפורמות אחרות הוא שהתוסף הזה חינמי לגמרי. עם זאת, ווקומרס דורש קצת ידע טכני כדי לתפעל את כל הפיצ'רים שהוא מציע, אז אם אתם רוצים פלטפורמה שתעשה הכול בשבילכם יכול להיות שזו לא תהיה האופציה הכי טובה עבורכם.
מצד שני, ווקומרס הוא מערכת קוד פתוח, וזה אומר שהאפשרות להתאמה אישית של החנות שלכם היא הרבה יותר רחבה. אתם יכולים לשנות ולעצב את החנות שלכם בדיוק כמו שאתם רוצים, בלי להסתמך על תבניות שנבנו מראש. כמו כן, הקהילה סביב ווקומרס היא פעילה ותומכת מאוד, והתכונות והפיצ'רים ממשיכים לזרום בקצב אחיד ולשפר את חוויית השימוש של בעלי החנויות וגם של הלקוחות שלהם.
מג'נטו (Magento) – פתרון מתקדם לעסקים גדולים
פלטפורמת מג'נטו היא מתקדמת יחסית, והיא רלוונטית לרוב לעסקים גדולים הפועלים בכמה שווקים בעולם ולכאלו שיש להם דרישות ספציפיות במיוחד מהמערכת. זוהי עוד מערכת קוד פתוח אבל היא מורכבת יותר מווקומרס, ובדרך כלל מי שמשתמש בה נעזר בחברה לבניית אתרים כדי שהכול יהיה מקצועי ומתוחזק. היא מספקת גמישות רבה לבניית אתר מותאם אישית, ויש לה הרבה תכונות מתקדמות בתחומים של שיווק דיגיטלי, ניתוח נתונים וניהול מלאי ולקוחות כדי שהתפעול של החנות יהיה אינטואיטיבי ונוח.
פרסטה שופ (PrestaShop) – קוד פתוח ואפשרויות התאמה
פרסטה שופ היא פלטפורמת איקומרס חינמית בקוד פתוח, שגם בה תוכלו לעצב את החנות שלכם בדיוק כמו שאתם רוצים עם הידע הטכני המתאים. הקהילה שלה קטנה יותר מזו של וורדפרס, אבל גם כאן יש עבודה מסביב לשעון על מגוון פיצ'רים, ורוב הסיכויים שתצליחו למצוא את כל מה שאתם צריכים. השירות הבסיסי הוא חינמי, אבל כל התוספים והעניינים הטכניים מסביב יעלו לכם כסף. גם כאן בדרך כלל החנות נבנית בתמיכתו של בונה אתרים מקצועי.
סקוורספייס (SquareSpace) – עיצוב ויזואלי חזק
פלטפורמת סקוורספייס היא מוכרת קצת פחות מהמקבילות שלה, אבל יכול להיות שהיא יכולה להתאים לכם. זוהי מערכת סגורה שאפשר לבנות דרכה אתרים בעיצוב אסתטי ומושך במיוחד, והיא מצוינת לאנשים שיש להם זיקה לעיצוב ורוצים להתלבט במיוחד בתחום הזה, גם אם הם רוצים רק אתר תדמית ובלי חנות וגם אם אין להם ידע מקדים בתכנות. יש לה גם פיצ'רים שרלוונטיים לחנויות כמו SEO, ממשק שימוש נוח וכל מה שחנות צריכה כמו עגלת קניות ואמצעי תשלום מאובטח, אבל היא מוגבלת יותר ביחס למתחרות מבחינת תוספים ועלולה להיות יקרה יותר במקרים מסוימים.
התכונות המרכזיות של הפלטפורמות השונות
כשאתם באים לבחור את הפלטפורמה הנכונה לעסק שלכם, יש חמישה שיקולים מרכזיים שאתם צריכים להביא בחשבון:
· נוחות השימוש והפשטות – אחת המטרות המרכזיות של חנות אונליין היא שהיא תהיה נוחה לשימוש מצד העסק וגם מצד הלקוחות. אתם צריכים ממשק שבו ברור לכם איפה כל פיצ'ר נמצא, והלקוחות צריכים אתר שקל לנווט בו ושלא מעמיס על העיניים
· אפשרויות עיצוב והתאמה אישית – אם אתם לא רוצים להתעסק בזה יותר מדי, המערכות הסגורות יספקו לכם מגוון רחב של תבניות לעיצוב האתר ולהתאמה שלו. אם אתם בכל זאת כן רוצים עיצוב אישי ברמה גבוהה יותר, עבודה עם בונה אתרים במערכת קוד פתוח יכולה להיות פתרון טוב בשבילכם
· ניהול מלאי וניתוח נתונים – בכל פלטפורמה יש ממשק לניהול מלאי ולניתוח נתונים בהיקפים משתנים, כדי שתוכלו לנהל בקלות את המידע באתר שלכם ולמצוא מקומות לשיפור מבחינת שיווק, SEO וביצועים
· אפשרויות תשלום ואבטחה – בפלטפורמות יש אפשרויות שונות לאינטגרציה של אפשרויות תשלום מאובטח, לצד פיתוח מתמיד של האבטחה של האתר כולו. לרוב המערכות הסגורות הן מאובטחות יותר כיוון שהצוות הפנימי מתעסק באופן ישיר בתחזוקה ובאופטימיזציה של כל הפיצ'רים במערכת
· תמיכה ושירות לקוחות – במערכות סגורות יש תמיכה מלאה ושירות לקוחות מסביב לשעון שבו יספקו לכם עזרה (לרוב גם בלי תשלום נוסף) בכל מה שתצטרכו. במערכת קוד פתוח אתם לרוב תצטרכו לעשות הכול בעצמכם או בעזרת איש מקצוע חיצוני
עלויות ותנאי שימוש
העלויות ותנאי השימוש של כל פלטפורמה תלויים בעיקר בסוג שלה – מערכת פתוחה או סגורה:
· שופיפיי וסקוורספייס – המערכות הסגורות האלו מציעות מינוי בעלות חודשית, הנעה בדרך כלל מכמה עשרות דולרים בחודש להצעות מחיר גבוהות יותר ומותאמות אישית לעסקים בהיקף גדול. במסגרת המינוי אתם מקבלים גישה לכל הפיצ'רים בתוכנית שבחרתם, ורוב השירותים והפיצ'רים (כולל תמיכה מצוות המפתחים הפנימי) כלולים כבר במחיר, פרט לעניינים כמו עמלות סליקה
· ווקומרס, מג'נטו ופרסטה שופ – שלוש הפלטפורמות האלו הן קוד פתוח, וכל תוסף ופיצ'ר מעבר לבסיס יעלה לכם כסף. מצד אחד אתם משלמים כאן בצורה ממוקדת יותר על כל שירות שאתם משתמשים, לעומת תשלום כללי בשופיפיי שבו לא בהכרח תשתמשו בכל הפיצ'רים, אבל חשוב לזכור שבמקביל לעלויות האלו מגיע גם הצורך בידע טכני. במקרים מסוימים תצטרכו את עזרתו של בונה אתרים מקצועי, וזהו עוד שירות שיעלה לכם כסף
תוכנית המינוי של שופיפיי פלוס
לצד המינוי הבסיסי של שופיפיי קיימת גם תוכנית שופיפיי פלוס – תוכנית פרימיום המתאימה בעיקר לעסקים גדולים המאפשרת להם לצמוח בלי הגבלה ולהבטיח ביצועים מיטביים של האתר גם כשנפח התנועה גדל במאות אחוזים. בשופיפיי פלוס תוכלו לעשות בקלות אינטגרציה עם אפליקציות צד שלישי, ליהנות מאוטומציה של תהליכים עסקיים ומשימות שגרתיות, וגם תקבלו גישה לקוד הבסיס של הפלטפורמה, מה שאין בדרך כלל בפלטפורמה סגורה. זה אומר שתוכלו לבנות חנות בשופיפיי פלוס עם חברה מקצועית לבניית אתרים וליהנות מהתאמה מוחלטת של החנות למותג שלכם.
אז למה Shopify Plus היא הבחירה הטובה ביותר?
יש סיבה ששופיפיי היא כנראה הפלטפורמה המוכרת ביותר בעולם בתחום האיקומרס – ברוב המוחלט של המקרים היא החבילה המושלמת לכל עסק. כל מה שקשור לניהול העסק הוא קל ופשוט, וכל מנהל וגם לקוח יכול ליהנות מממשק אינטואיטיבי שהופך את חוויית הקנייה לטובה.
תהליך הקמת האתר
תהליך ההקמה של אתר בשופיפיי באופן כללי הוא פשוט ומהיר, ותוך כמה דקות מפתיחת המשתמש תוכלו להיות כבר עם אתר באוויר. אתם תוכלו להכניס בקלות ובנוחות את כל המוצרים או השירותים שלכם, לקבוע להם מחיר ולהוסיף להם תמונה ותיאור, ומשם הלקוחות יוכלו להוסיף הכול לעגלת הקניות המובנית. גם תהליך האינטגרציה של אמצעי התשלום המאובטח הוא קל ונוח.
כמובן, מעבר לפתיחה הרשמית של החנות צריך גם לעצב אותה איך שאתם רוצים, וכאן בית התוכנה ווידב יכול לבוא לעזרתכם – זוהי חברה מקצועית שתעזור לכם להגשים את החזון שלכם לחנות אונליין המתאימה בול למותג שלכם. כל הצרכים העיצוביים והטכניים שלכם יטופלו בצורה מהירה ומקצועית, ותוכלו להיות בטוחים שהאתר שלכם בנוי היטב, מגיב כמו שצריך לכל פעולה של הלקוח, ומספק חוויית רכישה שאין שנייה לה.
גידול והרחבת עסק
העסק שלכם גדל מבחינת נפח גולשים או כמות רכישות יומית? בשופיפיי האתר שלכם יקבל את כל המשאבים שהוא צריך כדי להתמודד עם הגידול הצפוי של העסק שלכם. ההרחבה הזו יכולה להתבטא גם בכניסה לשווקים נוספים בעולם – אתם תוכלו לפתוח חנויות שונות למדינות שונות תחת אותו הדומיין, לנהל את המלאי שלהן במקביל במקום אחד, לשלוט באמצעי התשלום השונים בכל חנות וגם לאפשר תשלום בכמה מטבעות שונים בהתאם למדינה.
איך לדעת ששופיפיי פלוס אכן מתאימה לחנות?
שופיפיי פלוס היא תוכנית מתקדמת אך יקרה יחסית, ולכן היא לרוב תתאים לעסקים בעלי נפח מכירות גבוה ועומסי גלישה רציניים. אם יש לכם עסק מתחיל או מקומי, רוב הסיכויים שמינוי פשוט יותר של שופיפיי יספק לכם מעל ומעבר. התוכנית הבסיסית של שופיפיי היא מצוינת לעסקים קטנים ובינוניים, ובדרך כלל גם לעסקים גדולים, אבל אם יש לכם עסק גדול ואתם רוצים לקחת אותו לשלב הבא מכל הבחינות, תוכנית שופיפיי פלוס יכולה להיות אפשרות טובה בשבילכם.
לסיכום
יש המון אופציות לפלטפורמות שאיתן תוכלו להקים את החנות הדיגיטלית שלכם. עסקים רבים מכל הסוגים והגדלים בוחרים בפלטפורמת שופיפיי כי היא מספקת את החבילה המלאה, וגם אתם יכולים להצטרף להצלחה ולהפוך את החנות שלכם לפרזנטורית מושלמת של המותג שלכם. בעזרת חברה מקצועית לבניית אתרים כמו ווידב תוכלו גם לעשות לה אופטימיזציה, ולהיות בטוחים שאתם נמצאים תמיד שלב אחד לפני המתחרים שלכם בשוק.